پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس مجلس در مراسم روز فناوری اطلاعات عنوان کرد / حکمرانی هوشمند مهمتر از دولت الکترونیک است
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در دومین رویداد روز فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه در عرصه فناوری اطلاعات دیگر چیزی تحت عنوان تهدید نداریم و باید به هر آنچه پیشروست، به چشم فرصتهایی با ریسکهای کم و زیاد نگاه کرد، حکمرانی هوشمند را مهمتر از دولت الکترونیک دانست و این قول را به فعالان فناوری اطلاعات داد که در برنامه هفتم، جایگاه مناسب و درستی برای این حوزه در نظر گرفته شود.
به گزارش روابط عمومی نصر، محمدباقر قالیباف، با اشاره به اینکه طی سالهایی که در نیروی هوایی سپاه، نیروی انتظامی و شهرداری تهران خدمت میکرده، هیچ صنفی در ایجاد تحولات انجامشده به اندازه حوزه فناوری اطلاعات تأثیرگذار نبوده، گفت: «فناوری اطلاعات، مهمترین پیشران کشور در برنامه هفتم است. در گذشته اگر این سؤال مطرح میشد که علم بهتر است یا ثروت، امروز میگوییم، تجارت،بدون بستر علم امکانپذیر نیست و معتقدیم تحول کشور و اقتصاد آن به این حوزه وابسته است و شما هستید که میتوانید اساس این کار را پیش ببرید. فناوری اطلاعات امروز دیگر برای جامعه و همچنین حکمرانی، یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است و حکمرانی هوشمند مهمتر از دولت الکترونیک است.»
فناوری اطلاعات یک انتخاب نیست؛ ضرورت است
او با تأکید بر اینکه صنف فناوری اطلاعات، دارای قدرت حل مسئله است، اظهار داشت: «امروز مهمترین چالش کشور، رشد اقتصادی است. رشد اقتصادی سه عامل دارد؛ سرمایهگذاری،بهرهوری و منابع انسانی. از برنامه سوم تا ششم با وجود اینکه طبق پیشبینیها، رشد ۵۰درصدی برای بهرهوری و باقی برای سرمایهگذاری در نظر گرفته شده بود، اما در واقعیت وضعیت رشد بهرهوری مایل به صفر است. امروز مهمترین ابزار تولید و قدرت در کشورها فناوری است و وقتی حرف از فناوری به میان میآید، در حقیقت تکیه ما روی نیروی انسانی است.»
به گفته قالیباف در کشور باید در بهرهوری به گونهای عمل کنیم که بتوانیم مسائلی مانند ناترازی انرژی را حل کنیم. ما در سال حدود ۱۰۰ میلیارد دلار انرژی هدر میدهیم که فناوری اطلاعات میتواند در زمینه جبران آن کمککننده باشد.
او تأکید کرد: «امروز ما همه گرفتار یک قوه چهارم در کشور هستیم که از سه قوه دیگر قویتر است. این قوه همان دیوانسالاری است که مانند یک اسب سرکش است و باید آن را مهار کرد.»
هوش مصنوعی یک فرصت است
او در ادامه عنوان کرد: «بیش از 30 سال است در هر جلسهای شاهد حرفهای تکراری هستیم. به تعبیر یک اندیشمند، ما در کشور مشکل زیاد داریم، اما مسئله نداریم. به نظر من مشکل اساسی ما همینجاست که نمیتوانیم مشکل را به مسئله تبدیل کنیم. اگر این اتفاق نیفتد، قدرت فکر و خلاقیت پیدا نمیکنیم و مسئلهای نداریم که آن را حل کنیم.»
قالیباف در ادامه با اشاره به ارزشمندی هوش مصنوعی بیان کرد: «امروز دیگر نگاه بر مبنای تهدید و فرصت به موضوعات غلط است. ما در عرصه فناوری اطلاعات دیگر چیزی تحت عنوان تهدید نداریم و باید به هر آنچه در پیش روست، به چشم فرصتهایی باریسکهای کم و زیاد نگاه کنیم. هوش مصنوعی یکی از این فرصتهاست که میتواند در حل مسئله به ما کمک کند.»
برنامه هفتم رویکردی مسئلهمحور دارد
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «ما مصمم هستیم که در برنامه هفتم رویکردی مسئلهمحور داشته باشیم و حتماً یکی از موارد مورد توجه ما در حل مسائل، حوزه فناوری اطلاعات است.»
او در پایان صحبتهای خود با اشاره به اینکه بسیاری از شهدا و رزمندگان کشور از جوانان نخبهای بودند که آن روزها برای حل مهمترین مشکل کشور که جنگ بود، به جبهه آمدند و با تحمل سختیها و مشکلات توانستند ایران را حفظ کنند و امنیت امروز ما مدیون آنهاست، تأکید کرد: «باید تحمل خود را بالا ببرید و درباره مشکلاتی که وجود دارد با هم گفتوگو کنید. هر کس که اهل علم و عمل است، میداند که هیچ لذتی بالاتر از لذت کار برای پیشرفت خودمان و کشورمان نیست. از نگاه ملی، مذهبی وانقلابی این وظیفه همه ماست؛ باید دست به دست هم دهیم و اگر مشکلاتی وجود دارد، آنها را حل کنیم.»
قالیباف در پایان بهعنوان رئیس مجلس قول داد که در حل مشکلات به فعالان حوزه فناوری اطلاعات کمک کند و در برنامه هفتم با رقمزدن اتفاقی مهم، جایگاه فعالان این صنف با کمک فعالان آن بهدرستی در نظر گرفته شود و از فعالان این حوزه خواست تا دست در دست یکدیگر بگذارند و در ساختن ایرانی قوی کمک کرده و به جامعه امید دهند.