پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل بانک ملی اعلام کرد / افزایش نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار تصویب نشد
با وجود افزایش چراغخاموش نرخ سود سپردهها در برخی بانکها، طبق اعلام مدیرعامل بانک ملی، در هفتههای اخیر افزایش نرخ سود سپرده در شورای پول و اعتبار مطرحشده، ولی رأی نیاورده است.
محمدرضا فرزین، مدیرعامل بانک ملی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که با توجه به افزایش چراغخاموش نرخ سود سپرده در برخی بانکها، آیا مدیران عامل بانکها در شورای هماهنگی بانکها درخواستی برای افزایش نرخ سود مطرح کردهاند یا خیر، اظهار داشت: «نکاتی را درباره سیاستهای پولی در قالب نامهای به بانک مرکزی مطرح کردیم، ولی نرخ سود در آن نبود.»
مدیرعامل بانک ملی با اشاره به وضعیت فعلی نرخ سود سپردهها در نظام بانکی، گفت: «تصمیمگیری درباره نرخ سود سپرده جزو وظایف شورای پول و اعتبار است. تا جایی که بنده اطلاع دارم، اخیراً در شورای پول و اعتبار موضوع افزایش نرخ سود سپرده مطرحشده ولی تصویب نشده است.»
به تازگی برخی بانکهای دولتی و خصوصی در پاسخ به مشتریان برای افتتاح سپردههای جدید یا تمدید سپردههای قدیمی از افزایش نرخ سود سپرده خبر میدهند.
این بانکها به مشتریان خود اعلام کردهاند که نرخ سود سپرده موقتاً به 20 درصد افزایشیافته است. شعب یکی از بانکهای دولتی در پاسخ به مشتریان درباره اینکه آیا این نرخ به میزان مشخصی از سپردهها پرداخت میشود یا خیر، میگوید: «خیر، به تمام مبالغ سپردهگذاریشده نرخ سود 20 درصد پرداخت میشود.»
در شعب برخی دیگر از بانکها وضعیت متفاوت است، یکی از بانکها به مشتریان میگوید که نرخ سود پرداختی به سپردههای بالای 100 میلیون تومان 20درصد است و زیر 100 میلیون همان 18درصد قبلی.
مسئول این شعبه در خصوص زمان افزایش نرخ سود به 20درصد میگوید: «قبلاً هم در برخی از بازههای زمانی سپرده 20درصدی داشتیم. بستگی به تصمیم بانک دارد، ولی قبلاً هم در چند نوبت سپردههای جدید با نرخ 20درصد افتتاح میشدند.»
این در حالی است که طبق مصوبات یکهزار و دویست و نود و هفتمین جلسه شورای پول و اعتبار، نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایهگذاری مدتدار بین 10 تا 18درصد تعیین شده است و بانک مرکزی بارها در قالب بخشنامههایی جداگانه از بانکها خواسته است که نرخهای سود مصوب را رعایت کنند.