پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
معاون نظارتی بانک مرکزی اواخر هفته گذشته ناگهان اعلام کرد اسامی بانکهای دارای مجوز در سایت بانک مرکزی آمده و سایرین دارای مجوز نیستند و البته به مردم هشدار داد که اگر موسسات وبانک هایی که اسمشان در لیست نیست، پول مردم را بالا بکشند، بانک مرکزی مسئولیتی ندارد!فارغ از اینکه بانک مرکزی با این اطلاعیه، سعی در تسریع روند مجوز دادن به موسسات پولی فعال در بازار پولی را داشت، باید گفت باعث شد حجمی از منابع مجانی این موسسات به سمت بانکهای دولتی سرازیر شوند. اما در سخنانی کوتاه، چند سوال از مسولان بانک مرکزی داریم.
- برخی از موسسات غیرمجاز (به نقل از بانک مرکزی) در سالهای گذشته مکلف به تحت کفالت گرفتن برخی تعاونیها و صندوقهای قرضالحسنه دارای مشکل شدهاند. پس چگونه بانک مرکزی این موسسات را مکلف به ادغام نموده است؟ (موسسات نور، کوثر، آرمان )
- اساسنامه بانک مرکزی در برخی از این موسسات تصویب و توسط شورای پول و اعتبار به تایید رسیده است. پس چرا بانک مرکزی آنها را غیرقانونی اعلام کرده است؟ در حالی که تقریبا هیچ بانکی (دارای مجوز) این اساسنامه را تصویب نکرده و با برگزاری مجامع صوری، از تصویب آن سرپیچی کردهاند.
- تا به حال کدام یک از اختلاسهای کلان سالهای اخیر مربوط به موسسات اعلام شده، بوده است؟
- کدامیک از مدیران موسسات اعلامی به جرم اختلاس یا مسایل مشابه احضار شدهاند؟
- کدامیک از بانکهای تازه تاسیس قانونی به زعم بانک مرکزی، سابقهای به میزان موسسات اعلام شده دارند؟
- آیا بانک مرکزی توجه دارد، برخورد های شدید در مواجهه با این موسسات که دارای شعب و پرسنل گستردهای هستند، عواقبی را در پی خواهد داشت و حتی بسیاری از بانکهای خصوصی نیز در نگاه عموم مردم در زمره بدون مجوزها و یا دارای اعتبار کمتر نسبت به دولتی، برشمرده میشوند.
منبع: پول پرس