راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

رازهای روابط موفق و پایدار هم‌بنیان‌گذاران

آزاده ارشدی، کارشناس روابط عمومی و برندینگ فناپ / یکی از بزرگ‌ترین دلایل مرگ استارتاپ‌ها عدم سازگاری هم‌بنیان‌گذاران با یکدیگر، مشاجره و جدا شدن آنها از همدیگر است. در واقع جدال بین هم‌بنیان‌گذاران عادی است و در حدود ۲۰ درصد استارتاپ‌ها با ترک یک بنیان‌گذار مواجه می‌شوند که برخی اوقات به فروپاشی آن استارتاپ منجر می‌شود. به همین علت روابط بین هم‌بنیان‌گذاران یکی از مهم‌ترین عناصر موفقیت استارتاپ به‌شمار می‌آید.

در یک استارتاپ علاوه بر چالش‌های تجاری فراوان، چالش‌های فردی زیادی هم وجود دارد که در کنار هم بر عوامل آن شرکت نوپا فشارهای زیادی وارد خواهد آورد. در این نوشتار چند راز برای ایجاد یک رابطه موفق گفته می‌شود که جهانی هستند. این رازها فقط مربوط به روابط بین بنیان‌گذاران نیستند، بلکه برای هر رابطه شخصی‌ای نیز قابل‌ اجرا هستند. آنچه باید انجام دهید تا رابطه سالم و مفیدی با تیم بنیان‌گذار خود داشته باشید، بدین شرح است.


راز ایجاد یک رابطه موفق


اوقات باکیفیت خود را باهم‌بنیان‌گذاران سپری کنید، بدین معنی که برای مثال یک روز در هفته باهم‌بنیان‌گذاران شام بخورید و معاشرت کنید. شکل‌گیری زودهنگام عادت‌ها مهم هستند و با رشد کسب‌وکار، این عادت‌ها برای همیشه با شما خواهند ماند، پس بهتر است همان ابتدا با گفت‌وگو، موارد را برای هم شرح دهید و راهکاری پیدا کنید.

قسمت 1: دوستی و سرگرم‌کردن

به‌طور کلی با یکدیگر درباره کار و تجارت صحبت کنید یا حتی مسائل خصوصی خود، درباره هرچه به ذهن‌تان خطور می‌کند، فقط دور هم بنشینید و گفت‌وگو کنید.

قسمت 2: تجارت، نگرانی‌ها و چالش‌ها

در مورد اینکه آیا نگران افراد خاصی در تجارت خود هستید، مسیری که پیش رو دارید یا هر چالش دیگری که با آن روبه‌رو هستید، صحبت کنید. صادقانه و شفاف درباره نگرانی‌های خود گفت‌وگو کنید، مهم نیست چقدر این موارد بی‌اهمیت به نظر برسند، درباره آنها صحبت کنید.

قسمت 3: روابط فردی

چیزی به‌عنوان مسئله کوچک وجود ندارد. هیچ‌چیز آن‌قدر کوچک نیست که نتوان آن را مطرح و درباره آن صحبت کرد. هر چیز کوچکی با گذشت زمان به حدی می‌رسد که دیگر نمی‌توان اوضاع را درست کرد. به همین دلیل این بخش بسیار اهمیت دارد. در حقیقت مهم نیست آن مسئله جزئی چقدر احمقانه به نظر می‌رسد، باید بلافاصله به آن رسیدگی کرد.

گفت‌وگو کنید

هر آنچه شما را آزار می‌دهد، درباره‌اش صحبت کنید، چون همین موارد کوچک یک یا دو سال بعد بزرگ خواهند شد. صحبت کنید تا به راه‌حلی برسید. اگر می‌خواهید این رابطه کاری را حفظ کنید و سالم نگه‌دارید، ملزم به حل مسائل بسیار جزئی هستید تا روزی بزرگ نشوند.

عادات خود را زود شکل دهید

اگر محیطی را ایجاد نکرده باشید که بتوانید درباره موضوعاتی که با آن روبه‌رو هستید، نه‌تنها درباره شرکت، بلکه با یکدیگر صحبت کنید، این تجارت به‌تدریج از بین می‌رود. در آغاز ممکن است احساس شود گفتن این موارد غیرضروری است، اما به‌هرحال این کار را انجام دهید تا به عادت تبدیل شود. به خاطر داشته باشید با رشد کسب‌وکار و ساختار شرکت در بخش‌های مختلف، شما دیگر مثل گذشته با هم کار نمی‌کنید و اساساً ممکن است وقتی برای صرف اوقات و معاشرت با هم نداشته باشید. بنابراین، اختصاص فضایی برای گذراندن وقت با یکدیگر در همان ابتدا اهمیت بیشتری دارد.


اعتمادسازی


بین دو بنیان‌گذار، نمی‌تواند تفاوتی وجود داشته باشد. آنچه مشترک است همان ارزش‌ها، اهداف و شوخ‌طبعی است. داشتن یک تیم بنیان‌گذار متنوع بسیار خوب است، ضمن اینکه می‌تواند یک منبع احتمالی اصطکاک باشد، مگر اینکه یاد بگیرید یکدیگر را همان‌طور که هستید، بپذیرید. این به معنای موارد و عادات خوب، بد و چیزهای کوچکی است که گاهی دیوانه‌کننده به نظر می‌رسند. همه را باید بپذیرید.

در نهایت آنچه خواهید آموخت این است که در کنار هم بسیار بهتر از جدا بودن از هم هستید و این چیزی است که نه‌تنها در روابط شخصی جواب می‌دهد، بلکه موجب موفقیت در کار هم خواهد شد.

اگر بنیان‌گذار هستید، اطمینان حاصل کنید که اوقات باکیفیتی را باهم‌بنیان‌گذاران خود می‌گذرانید. روز و مکانی را انتخاب کنید و در کنار یکدیگر جمع شوید و صادقانه گفت‌وگو و معاشرت کنید. با گذشت زمان، در یک رابطه اعتمادپذیر، شفاف و صادقانه باهم‌بنیان‌گذار خود خواهید بود که به احتمال زیاد به تجارت شفاف و موفقی منجر می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.