پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جیپی مورگان هشدار میدهد: بیتکوین ممکن است هرگز فراتر از ۴۰.۰۰۰ دلار نرود
در ابتدای سال ۲۰۲۰، بیتکوین به طور میانگین ۷.۳۰۰ دلار بود اما سال را با قیمتی بیش از ۲۹.۰۰۰ دلار به پایان رساند. این به معنای رشد تقریبی ۴۰۰ درصدی بیتکوین در عرض ۱۲ ماه گذشته است
شرکت مالی جیپی مورگان چیس معتقد است که جریان منابع نهادی به بیتکوین برای تقویت ارزش این رمزارز بسیار ضعیف است.
افزایش چشمگیر قیمت بیتکوین در ماه دسامبر و اوایل ژانویه موجب شد که بسیاری از سرمایهگذاران به این رمزارز امیدوار شوند. بااینحال، تحلیلگران جیپی مورگان چیس در خصوص اینکه این ارز دیجیتال بتواند مجدداً بالای ۴۰.۰۰۰ دلار معامله شود، تردید دارند.
در هفتم ژانویه، بیتکوین مقاومت 40.۰۰۰ دلار را شکست و در روزهای بعد قیمت آن به ۴۲.۰۰۰ دلار هم رسید. در این زمینه، کارشناسان جیپی مورگان چیس پیشبینی کردند که این رمزارز میتواند به قیمت هر واحد ۱۴۶.۰۰۰ دلار برسد و با طلا رقابت کند.
البته، جهان رمزارزها بهمانند یک ترن هوایی است. تنها چند روز پس از این پیشبینی بیتکوین به زیر 30.۰۰۰ دلار رسید. از آن زمان به بعد، این ارز دیجیتال بین ۳۱.۰۰۰ دلار و ۳۵.۰۰۰ دلار در نوسان بوده است و بالاترین قیمت ثبت شده آن حدود ۳۹.۰۰۰ دلار بوده است.
چرا بیتکوین احیا نشده است؟
تیم استراتژیست جیپی مورگان در مواجهه با این سناریو، انتظارات خود را از بیتکوین بسیار کاهش داد. طبق برآوردهای جدید، تقاضای ضعیف و احتمال برداشت سود (سیو سود) توسط سرمایهگذاران، از بازگشت بیتکوین به قیمتهای اوایل ماه ژانویه جلوگیری میکند.
تحلیلگران در گزارشی به نقل از ، بیان داشتند که جریان منابع نهادی به صندوق بیتکوین گریاسکیل (Grayscale Bitcoin Trust)، (صندوقی که امکان سرمایهگذاری در رمزارزها را فراهم میکند) «آنقدر قوی نیست که بیتکوین را به بالای ۴۰.۰۰۰ دلار برساند.»
این گزارش به نقل از جیپی مورگان هشدار داده است که «تراز ریسک کوتاهمدت همچنان پایین است.» طبق شاخصهای موسسه گلاسنود (Glassnode) که توسط ارائه شده است، بیتکوین با بیشترین خروج نقدینگی طی چند سال اخیر مواجه است. این موضوع تا حدی به این دلیل روی داده است که وجوه از صرافیها برداشت میشود و رمزارزها به طور مداوم به سمت هودلرها (افرادی که بیتکوین را برای مدت زمان طولانی نگه میدارند) هدایت میشوند. این سایت تحلیلی اضافه میکند که طی ۳۰ روز گذشته تقریباً ۲۷۰ هزار بیت کوین به نهادهایی انتقال یافته است که به نظر میرسد هودلر باشند.
بلاکراک (BlackRock)، شرکت سرمایهگذاری با بیشترین دارایی تحت مدیریت در جهان، مشتقات بیتکوین را در محصولات مالی خود اضافه خواهد کرد. این شرکت مدارک بهروزرسانی شده خود را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ارسال کرد تا ویژگیهای تسویه نقدی بیتکوین را به عنوان یک گزینه سرمایهگذاری به دو صندوق خود اضافه کند.
در ابتدای سال ۲۰۲۰، بیتکوین به طور میانگین ۷.۳۰۰ دلار بود اما سال را با قیمتی بیش از ۲۹.۰۰۰ دلار به پایان رساند. این به معنای رشد تقریبی ۴۰۰ درصدی بیتکوین در عرض ۱۲ ماه گذشته است. در اوایل دسامبر سال گذشته، این رمزارز حدود ۱۹.۰۰۰ دلار ارزش داشت و قیمت آن در عرض یک ماه ۵۳ درصد افزایش پیدا کرد. سپس، در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۱، بیتکوین تا ۴۲.۰۰۰ دلار پرواز کرد و سپس ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.