راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

دستورالعمل کارت میزان ابلاغ شد

دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری میزان برای کارکنان دولت و کارگران ابلاغ شد.

به گزارش عصر ارتباط، ‌ کمتر از یک ماه از ابلاغ دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری بر پایه عقد مرابحه می‌‌گذرد. براساس این دستورالعمل، کارگروهی تخصصی با حضور نمایندگانی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و برخی از بانک‌ها از جمله بانک ملی و رفاه کارگران تشکیل و در خصوص تدوین دستورالعمل جدیدی از کارت اعتباری بر پایه عقد مرابحه تحت عنوان «میزان» بحث و بررسی شد و نتیجه آن نیز در کمیسیون اعتباری بانک مرکزی مورد تصویب قرار گرفت.

این دستورالعمل که در ۲۶ ماده و ۹ تبصره تنظیم شده به تازگی به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است. یکی از اهداف مهم دستورالعمل اجرایی کارت اعتباری میزان حمایت از کارگران و کارمندان است تا به تسهیلات مناسب مرابحه برای خرید کالاهای مورد نیاز دست پیدا کنند.

عقد مرابحه یکی از عقودی است که تاکنون در شبکه بانکی مورد استفاده قرار نگرفته است. به موجب این عقد، بانک یا موسسه اعتباری به عنوان عرضه‌کننده، بهای تمام شده اموال و خدمات را به اطلاع متقاضی می‌رساند و سپس با افزودن مبلغ یا درصدی اضافی به‌عنوان سود، آن را به‌صورت نقدی، نسیه دفعی یا اقساطی، به اقساط مساوی و یا غیرمساوی در سررسید یا سررسیدهای معین به متقاضی واگذار می‌کند.

 

یکی از شرایط متمایز کارت اعتباری میزان را می‌توان خرید کالا‌ها و اجناس ایرانی دانست.

براین اساس، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی به‌منظور حمایت از کارگران و کارکنان خود با امضای تفاهم‌نامه‌ای با بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی، بازپرداخت تسهیلات ۱۵ میلیون ریالی آنان با نرخ چهار درصد را ضمانت می‌کنند.

نرخ سود مرابحه در این دستورالعمل برابر با نرخ سود عقود مبادله‌ای در سیاست‌های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور در سال جاری است.

صدور کارت اعتباری میزان صرفا برمبنای قرارداد مرابحه بین موسسه اعتباری و متقاضی می‌سر است که به موجب آن، موسسه اعتباری به وسیله کارت اعتباری میزان، کالای مورد تقاضای دارنده کارت را به‌صورت نقد از پذیرنده کارت خریداری کرده و در قالب قرارداد مرابحه به دارنده کارت واگذار می‌کند و دارنده کارت متعهد است مطابق قرارداد، بدهی ناشی از خرید کالا را به موسسه اعتباری بازپرداخت کند.

موسسه اعتباری صرفا می‌تواند اقدام به فروش کالاهای تولیدکنندگان داخلی کند که مورد تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

موسسه اعتباری نمی‌تواند کارت میزان را برای متقاضیانی که دارای سابقه چک برگشتی در شبکه بانکی بوده و یا بدهی غیرجاری به موسسات اعتباری کشور دارند، صادر کند.

بنابر یکی دیگر از مواد این دستورالعمل، در صورتیکه مطالبات موسسه اعتباری ظرف مدت یک‌ماه پس از مدت زمان پرداخت وصول نشود، کارفرما یعنی سازمان یا شرکت دولتی و غیردولتی ضامن، ملزم به بازپرداخت آن طبق مفاد قرارداد است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.