راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

برگزاری 12 کارگاه آموزشی با محوریت فناوری‌های نوین در اولین روز برپایی سمپوزیوم مخابرات

دبیر نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات، از برگزاری ۱۲ کارگاه آموزشی با محوریت فناوری‌های نوین همچون بلاکچین، Big Data، خدمات ابری، 5G، مخابرات کوانتومی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، شبکه‌های ویدیوئی و شبکه‌های نرم‌افزاری در روز اول سمپوزیوم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر علیرضا یاری، دبیر نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات (IST2018) گفت: «این سمپوزیوم بین‌المللی از 26 آذرماه آغاز شده است و تا 28 آذرماه در محل پژوهشگاه ادامه خواهد یافت.»

او ادامه داد: «روز اول سمپوزیوم شاهد برپایی کارگاه‌های آموزشی بودیم که برای تشکیل کارگاه‌ها ۳۸ موضوع محوری دریافت شده بود که از بین آنها ۱۳ کارگاه انتخاب و درنهایت ۱۲ کارگاه تشکیل شد. محور اصلی کارگاه‌هایی که پیشنهاد شده بود، فناوری‌های نوین همچون بلاکچین، Big Data، خدمات ابری، 5G، مخابرات کوانتومی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، شبکه‌های ویدیوئی، شبکه‌های نرم‌افزاری و موارد دیگر بود که در اولویت قرار داشتند.»

یاری افزود: «در کارگاه‌ها تاکید زیادی به استفاده از هوش مصنوعی در حوزهٔ مخابرات و ICT شد که چگونه هوش مصنوعی در مدیریت شبکه‌های مخابراتی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم برخی چالش‌ها را مدیریت کنیم و از طرفی در کارگاه مخابرات کوانتومی شبکه‌های کوانتومی تحولی را در شبکه‌های قدیمی ایجاد می‌کند که بر آشنایی بیشتر ما بر این شبکه‌ها تاکید شد که در کارگاه‌های آتی توضیحات بیشتری داده می‌شود.»

او در ادامه گفت: «بحث بلاکچین از ابتدای امسال به مرحله عملیاتی رسیده است و در بسیاری موارد با بستر مبتنی بر بلاکچین، رمزگذاری انجام می‌شود لذا این موضوع کارگاه مورد استقبال واقع شد. همچنین موضوع شبکه‌های مالی که روی شبکهٔ بلاکچین شکل گرفته‌اند مطرح شد که باعث استقبال بیشتر از این بحث شد. در حوزهٔ بلاکچین دو کارگاه داشتیم که در کارگاه اول کلیات توضیح داده شد و در دومین کارگاه به شکل کامل بخش‌های خدمات و امنیت و تاثیر در شبکه و نحوهٔ پیاده‌سازی آن را توضیح دادیم که با استقبال خوبی مواجه شد.»

یاری گفت: «کارگاه مدیریت اینترنت اشیا نیز برگزار شد؛ چراکه اینترنت اشیاء یکی از مواردی است که در دنیا عملیاتی شده است و چالش اصلی آن بحث مدیریت است که چگونه بحث‌های اینترنتی را مدیریت کنیم. یکی از بحث‌هایی که در کارگاه‌ها به آن اشاره شد بحث IoT بود که سخنرانی از کشور فرانسه این مطلب را ارائه داد.»

او ادامه داد: «مبحث ویدیو نتورکینگ، به دلیل حجیم شدن ویدئوها و بالا رفتن کیفیت ویدیوها، در شبکه اثر می‌گذارد و در تلاشیم تا بدانیم چه کاری انجام دهیم تا شبکه‌های ما بتوانند تحمل حجم بالای داده‌های تصویری را داشته باشند. دکتر قنبری از اعضای هیات علمی یکی از دانشگاه‌های اسکس انگلستان هم این مبحث را توضیح داد.»

یاری گفت: «بحث کلان داده‌ها را به‌عنوان کارگاه مطرح کردیم و در کارگاه Cloud Computing با همین عنوان به مسائل حقوق و مقررات این حوزه پرداختیم. در 5G سه کارگاه داشتیم که یکی از آنها را بخش خصوصی یعنی شرکت اریکسون ارائه کرد، یکی از کارگاه‌ها را پژوهشگاه فناوری اطلاعات و دیگری را دانشگاه علم و صنعت برگزار کرد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.