پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل سابق سپ مطرح کرد: جلوگیری از تقلب با توسعه زیرساخت احراز هویت الکترونیکی
مدیرعامل سابق سپ با تأکید بر توسعه زیرساخت احراز هویت الکترونیکی بهمنظور کشف و جلوگیری از تقلب و پولشویی در صنعت پرداخت کشور، سه راهکار مبارزه با این مهم را تشریح کرد.
به گزارش ستاد خبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، سید ابراهیم حسینی نژاد گفت: «تدوین و پیادهسازی روشهای مناسب برای احراز هویت و اهلیت به همراه قراردادهای شفاف و دقیق بهعنوان اولین قدم برای جلوگیری از تقلب است. درصورتیکه شرکتهای پرداخت به این مقوله توجه دقیق داشته باشند در گامهای بعدی با مشکلات کمتری روبرو خواهند بود.»
او اظهار داشت: «در چند سال گذشته تقاضا برای استفاده از خدمات پرداخت به شکل فزایندهای رشد داشته که این امر در کنار موضوع رقابت بیحدوحصر موجب شد در مواردی موضوع احراز اهلیت و هویت در اولویتهای بعدی قرار گیرد که موجب سوء استفادههایی شده و درنهایت حقوق مصرفکنندگان از این خدمات مورد تهدید قرارگرفته است.»
حسینی نژاد خاطرنشان کرد: «خوشبختانه زیرساختهای مورد نیاز برای احراز هویت الکترونیکی درحالتوسعه بوده و امید است در آینده نزدیک بتوان با بهرهبرداری از آن، هویت سنجی به شکل غیرحضوری صورت پذیرد. ولی تا آن زمان ایمنترین شیوه احراز هویت به شکل حضوری است.»
او تصریح کرد: «در احراز هویت حضوری اولین گام در کنار قراردادهای شفاف حاوی تعهدات طرفین برای جلوگیری از تخلفات بعدی است. البته تقلب در اکثر موارد از سوی مشتریان شناختهشده، صورت نمیپذیرد ازاینرو توجه به علم داده در مقوله کشف تقلب بسیار مؤثر است.»
او افزود: «پیادهسازی سیستم مدیریت ریسک و تغییر شیوه تسویهحساب دو گام مهم بعدی برای پیشگیری از تخلف و تقلب در صنعت پرداخت است.»
حسینی نژاد یادآور شد: «با پیادهسازی سیستم مدیریت ریسک میتوان ریسک هر مشتری را محاسبه و کنترل کرد، مدیریت ریسک فرآیندی است که باید در تمام سیستمها موردتوجه قرار گیرد. مشتریانی که با اخذ چند مدرک و بدون شناخت میتوانند در حال حاضر در روز اعداد میلیاردی خریدوفروش کنند، باید هزینه ریسک و تخلف آنان برای سیستم محاسبه و کنترل شود.»
او ادامه داد: «از سوی دیگر در روش فعلی که به شکل آنلاین و سیستمی و بدون امکان کنترل همه تراکنشها در حجم وسیع تسویه میشود، سیستم خطرناکی است که باید اصلاح شود.»
مدیرعامل سابق سپ خاطرنشان کرد: «در خصوص سیستم تسویه، پرداختیارها با توجه به استفاده از زیرساختهای مناسب، توانستهاند روشهای مطلوبی را پیادهسازی کنند که میتواند موردتوجه شاپرک نیز قرار گیرد.»
حسینی نژاد در پایان گفت: «پیادهسازی این سهگام میتواند امکان تخلف و تقلب را بهشدت کاهش دهد.»
یادآور میشود، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با موضوع انقلاب بلاکچین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمنماه ۹۷ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
یکی از عمده خلاهایی که در سیستم پرداخت کشور وجود دارد را می توان به کم کاری شرکت های بیمه ای کشور در “cyber insurance”یا طمع شرکت های پرداخت جهت چشم پوشی از بخشی از سود کارمزدهای حاصل از تراکنش ها و استفاده از پوشش های بیمه ای در نظر گرفت.
آنچه روشن است اینکه استفاده از سیستم رمزنگاری و تکنولوژی بلاکچین، امری گریزناپذیر است، لکن تا دستیابی به این مهم یا حتی بعد از دستیابی به این مهم، ضرورت دارد تا استفاده از پوشش های بیمه ای در دستور کار شرکت های بیمه ای داخلی یا شرکت های فعال در حوزه پرداخت قرار گیرد.
این امر می تواند در ممیزی های شرکت شاپرک از شرکت های پرداخت مدنظر قرار گیرد.
شرکت های پرداخت تا چه زمانی در نظر دارند تا ریسک حاصل از تراکنش های پرداخت را بر دوش نحیف کاربران بگذارند؟