راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سرقت دانش‌آموز 15 ساله از 600 حساب بانکی

نوجوان 15 ساله به بهانه ثبت‌نام در یک سایت غیراخلاقی 600 نفر را فریب داد و با به دست آوردن اطلاعات حساب بانکی آن‌ها دست به سرقت‌های میلیونی زد.

به گزارش همشهری، تحقیقات پلیس فتای استان همدان برای دستگیری متهم با شکایت مردی آغاز شد که مدعی بود موجودی حساب بانکی‌اش به طرز مرموزی سرقت شده است. این مرد مدعی بود که کارت عابر بانکش را در اختیار کسی قرار نداده و رمز آن را نیز نزد کسی فاش نکرده و نمی‌داند چطور موجودی حسابش به سرقت رفته است. با شروع تحقیقات پلیسی، مأموران متوجه شدند که اطلاعات حساب این مرد هنگام ثبت‌نام در یک سایت غیراخلاقی هک شده است.

شاکی در این زمینه توضیح داد: «مدتی قبل با سایتی آشنا شدم که برای ورود به آن نیاز به ثبت‌نام از طریق یک اپلیکیشن بود. در بخش ثبت‌نام نوشته‌شده بود که باید 2 هزار تومان به‌عنوان هزینه ورود پرداخت کنم و چون مبلغ ناچیز بود، شماره کارتم و رمز اینترنتی‌ام را وارد کردم اما درنهایت موفق به ثبت‌نام نشدم. پس از گذشت یک هفته از این ماجرا بود که متوجه شدم همه موجودی حسابم سرقت شده است.»

اظهارات این مرد نشان می‌داد که او قربانی کلاه‌برداران فیشینگی شده است. این در حالی بود که هم‌زمان 2 نفر دیگر نیز با مراجعه به پلیس مدعی شدند که با همین شگرد از حسابشان سرقت شده است. مأموران پلیس فتا با تحقیقات تخصصی موفق شدند فردی را که حساب شاکیان را هک کرده بود شناسایی کنند.

این فرد کسی نبود جز یک دانش‌آموز 15 ساله؛ کسی که با راه‌اندازی یک سایت غیراخلاقی جعلی، افراد را فریب داده و به بهانه ثبت‌نام آن‌ها را مجبور به استفاده از اپلیکیشنی می‌کرد که ظاهراً با پرداخت مبلغ ناچیز 2 هزار تومان، مجوز ورود به سایت را صادر می‌کرد، اما در حقیقت این اپلیکیشن، نرم‌افزاری بود که به‌محض ورود اطلاعات حساب کاربران، این اطلاعات را در اختیار نوجوان کلاه‌بردار قرار می‌داد.

با دستگیری متهم نوجوان مشخص شد که او با شگرد به 600 حساب بانکی دسترسی پیداکرده و دست به سرقت زده است که صاحبان 3 نفر از حساب‌ها همدانی بودند.

به گزارش پلیس فتا، سرهنگ فیروز سر خوش‌نهاد، رئیس پلیس فتای همدان بابیان این خبر گفت: «هنوز اطلاعات کاملی درباره میزان سرقت از این حساب‌ها ارائه نشده است، اما با تکمیل تحقیقات، نوجوان 15 ساله با حکم قاضی راهی کانون اصلاح و تربیت شد.»

به گفته او، رقم ناچیزی که نوجوان کلاه‌بردار برای عضویت در سایت غیراخلاقی عنوان کرده بود، باعث شده بود که مالباختگان فریب‌خورده و به‌راحتی مشخصات حساب خود را در اختیار او قرار دهند. سرهنگ سر خوش‌نهاد گفت: «این دانش‌آموز دریکی از استان‌های مجاور ساکن بوده و دارای خانواده موجهی است و حتی مادرش هنگام دستگیری او مدعی بود که تلاش زیادی برای تربیت فرزندش کرده است، اما با عدم نظارت بر رفتار او در فضای مجازی باعث شده بود که او وارد دنیای کلاه‌برداران شود.»

رئیس پلیس فتای همدان از شهروندان خواست از نصب نرم‌افزارهایی که اطلاعات و سواد رسانه‌ای درباره آن ندارند پرهیز کنند، چراکه بسیاری از کلاه‌برداران با سوءاستفاده از عدم آگاهی طعمه‌هایشان و با شگرد فیشینگ نقشه‌های مجرمانه خود را عملی می‌کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.