از «نسیه سنتی» تا «اعتبار دیجیتال» در دهمین نشست کافه تیف بررسی شد

از «نسیه سنتی» تا «اعتبار دیجیتال» در دهمین نشست کافه تیف بررسی شد

دهمین نشست کافه تیف با موضوع «آینده پرداخت اعتباری در اکوسیستم مالی ایران» با حضور داوود محمدبیگی، معاون فناوری اطلاعات بانک خاورمیانه؛ محمدمهدی اسمعیلی، مدیرعامل سیموتک؛ امید ترابی، مدیرعامل دیجی‌پی؛ و محمدمهدی مومنی، مدیرعامل ازکی‌وام برگزار شد
۲ دقیقه مدت مطالعه

پرداخت اعتباری یا BNPL در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین موضوعات صنعت مالی ایران تبدیل شده است؛ ابزاری که از یک سو می‌تواند قدرت خرید خانوارها را افزایش دهد و از سوی دیگر، پرسش‌هایی درباره تأثیر آن بر بدهی خانوار، تورم و پایداری مدل‌های اعتباری ایجاد کرده است.

پرداخت اعتباری (BNPL) در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین موضوعات اکوسیستم مالی ایران تبدیل شده است؛ ابزاری که هم‌زمان با گسترش استفاده از آن، بحث‌های مختلفی درباره تأثیرش بر تورم، رفتار مصرف‌کننده، مدل تأمین مالی و آینده اعتبارسنجی را به همراه داشته است. در دهمین نشست کافه تیف، مدیران صنعت بانکی و لندتک از زوایای مختلف به این موضوع پرداختند و تلاش کردند تصویری روشن‌تر از آینده این بازار ارائه دهند.

یکی از مهم‌ترین محورهای این نشست، رد این دیدگاه بود که BNPL به افزایش نقدینگی و تورم دامن می‌زند. امید ترابی، مدیرعامل دیجی‌پی، با تفکیک میان خلق پول بانکی و اعتبار تجاری تأکید کرد که پلتفرم‌های BNPL توان خلق پول ندارند و تنها در صورت وجود منابع واقعی می‌توانند اعتبار را در اختیار مشتری قرار دهند. به گفته او، این ابزار می‌تواند حتی بخشی از تقاضای هیجانی ناشی از تورم انتظاری را کنترل کند و قدرت خرید را در زمان نیاز در اختیار مصرف‌کننده قرار دهد.

در بخش دیگری از نشست، نقش لندتک‌ها در زنجیره تأمین مالی مورد توجه قرار گرفت. داوود محمدبیگی، معاون فناوری اطلاعات بانک خاورمیانه، با اشاره به هزینه بالای اعطای وام‌های خرد در شبکه بانکی، تأکید کرد که بانک‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند این بازار را پوشش دهند و لندتک‌ها به دلیل شناخت بهتر مشتری و ارتباط مستمر با او، می‌توانند بازوی مؤثر بانک‌ها در توزیع اعتبار خرد باشند.

توسعه پایدار بازار اعتبار بدون شکل‌گیری زیرساخت مشترک داده و احترام به حقوق کاربران ممکن نیست. محمدمهدی مومنی، مدیرعامل ازکی‌وام، و محمدمهدی اسمعیلی، مدیرعامل سیموتک، بر ضرورت حرکت به سمت بانکداری باز، امکان انتقال سوابق اعتباری با رضایت کاربر و پایان انحصار داده‌ها تأکید کردند؛ رویکردی که می‌تواند هم رقابت میان بازیگران را افزایش دهد و هم دسترسی کاربران خوش‌حساب به اعتبار را تسهیل کند.

علاقه‌مندان می‌توانند متن کامل این نشست را در سایت راه پرداخت بخوانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

راه پرداخت را به گوگل پیشنهاد دهید
تا تازه‌ترین مطالب تخصصی فین‌تک را آسان‌تر در گوگل پیدا کنید
پیشنهاد به گوگل