پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
معاون تنظیمگری بانک مرکزی از الزامیشدن حسابرسی حوزه فناوری اطلاعات برای بانکها خبر داد
معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی از الزامی شدن حسابرسی در حوزه فناوری اطلاعات بانکها خبر داد و اعلام کرد که حسابرسان موظفاند حداکثر یک ماه پس از برگزاری مجامع بانکها، فرایند حسابرسی فناوری اطلاعات را آغاز کنند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، فرشاد محمدپور، معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی در نشست مشترکی با حضور فعالان حوزه حسابرسی، از جمله مؤسسات حسابرسی بانکها، اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی، جامعه حسابرسی و اسناد رسمی، بر اهمیت کیفیت گزارشهای حسابرسی تأکید کرد و گفت: «گزارشهای حسابرسی باید منعکسکننده واقعیت و موجودیت بانکها باشند. زمانی که ارقام صورتهای مالی به تأیید حسابرسان میرسد، از اعتبار بالاتری برخوردار میشوند و برای نهاد ناظر قابل اتکاتر خواهند بود.»
او با بیان اینکه حسابرسان یکی از مهمترین بازوهای نظارتی بانک مرکزی هستند، افزود: «کیفیت فعالیت حسابرسان ارتباط مستقیمی با دقت و اثربخشی نظارت بانک مرکزی دارد. در همین راستا، ارتقای کیفیت حسابرسی اشخاص تحت نظارت یکی از محورهای اصلی این جلسه بود.»
محمدپور خاطرنشان کرد: «برای نخستینبار در کشور، حسابرسی حوزه فناوری اطلاعات در بانکها الزامی شده است. این تصمیم به دلیل اهمیت موضوع امنیت اطلاعات در نظام بانکی اتخاذ شده و مقرر شده است حسابرسان حداکثر ظرف یک ماه پس از تاریخ مجمععمومی بانکها، حسابرسی فناوری اطلاعات را آغاز کنند.»
معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی همچنین از تشکیل کارگروه مشترک میان این بانک و جامعه حسابرسی با مشارکت نهادهای ناظر دیگر از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد و گفت: «این کارگروه باهدف ایجاد ارتباط دوسویه میان نهاد ناظر و حرفه حسابرسی تشکیل میشود و میتواند نقش مهمی در همگرایی دیدگاهها و ارتقای کیفیت نظارت ایفا کند.»
او در پایان با اشاره به اختیارات قانونی معاونت تنظیمگری و نظارت بر اساس جزء (۲) ماده ۲۷ قانون بانک مرکزی، اظهار داشت: «بر اساس این قانون، این معاونت میتواند در شرایط خاص، حسابرس ویژه تعیین کند؛ بنابراین از ظرفیت حرفه حسابرسی باید بهصورت هدفمند و مؤثر برای موضوعات خاص نیز استفاده شود.»
محمدپور تعامل نزدیک و سازنده میان بانک مرکزی و جامعه حسابرسی را کلید ارتقای شفافیت، اعتماد و کیفیت گزارشگری مالی در نظام بانکی دانست و بر بهرهگیری بهینه از این ظرفیت تأکید کرد.