پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مرکز مبادله ایران از تأمین مالی ۲ میلیارد یورویی پروژههای تولیدی و صنعتی در سال ۱۴۰۴ خبر داد
رئیس هیئتمدیره مرکز مبادله ایران اعلام کرد در سال ۱۴۰۴ تأمین مالی ۲ میلیارد یورویی برای پروژههای تولیدی و صنعتی کشور انجام خواهد شد و هر فصل ۵۰۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی منتشر میشود. مدیرعامل مرکز مبادله نیز خبر داد عرضه اوراق مرابحه ارزی فولاد مبارکه تا پایان اردیبهشتماه انجام خواهد شد و فقط سرمایهگذاران دارای منابع ارزی میتوانند مشارکت کنند. مدیرعامل بانک ملت نیز از برنامه این بانک برای عرضه ۷۶۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی تا پایان سال جاری خبر داد
محمد آرام، رئیس هیئتمدیره مرکز مبادله ایران از تأمین مالی ۲ میلیارد یورویی برای پروژههای تولیدی و صنعتی کشور در سال ۱۴۰۴ خبر داد. آرام اعلام کرد: «در راستای سرمایهگذاری در تولید و با هماهنگی بانک مرکزی، مرکز مبادله ایران برنامه دارد هر فصل حدود ۵۰۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای طرحهای مهم صنعتی و تولیدی منتشر کند.»
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، آرام افزود: «تلاش ما در مرکز مبادله ایران و بانک مرکزی بر این است که با هماهنگی سایر دستگاهها و استفاده از ظرفیتهای موجود، از صنعت داخلی حمایت کنیم. عرضه اوراق مرابحه ارزی یکی از سیاستهای کلان ارزی ما برای سرمایهگذاری هدفمند در بخش تولید و صنعت خواهد بود.»
او با اشاره به تفاهمنامه سال گذشته بین بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی گفت: «این تفاهمنامه به ارزش ۲ میلیارد یورو باهدف ایجاد و توسعه انواع ابزارهای تأمین مالی ارزی و اوراق صکوک مرابحه ارزی منعقد شد. عرضه اوراق مرابحه ارزی دو شرکت پتروشیمی نیز در همین مسیر صورت گرفته است.»
به گفته رئیس هیئتمدیره مرکز مبادله ایران، پذیرهنویسی اوراق مرابحه ارزی پتروشیمی نگین مهستان کنگان و پتروشیمی سروش مهستان عسلویه به ارزش ۶۰ میلیون یورو آغاز شده است. او گفت: «با تکمیل طرحهای تولید پلیاتیلن این دو مجموعه پتروشیمی، ۶۶۰ میلیون یورو درآمد ارزی نصیب کشور خواهد شد. در مرکز مبادله ایران دو نوع ابزار مالی طراحی شده است؛ یکی اوراق صکوک مرابحه ارزی و دیگری پیشفروش ارز شرکتهای صادراتمحور تا این شرکتها بتوانند از طریق این روش، علاوه بر تأمین ارز سایر شرکتها، ریال مورد نیاز خود را نیز تأمین کنند.»
عرضه اوراق مرابحه ارزی فولاد مبارکه در آینده نزدیک
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ایران نیز اعلام کرد: «اوراق مرابحه ارزی دو شرکت پتروشیمی نگین مهستان کنگان و سروش مهستان عسلویه بهصورت عرضه خصوصی ارائه خواهد شد و تنها سرمایهگذارانی امکان مشارکت در خرید را دارند که دارای منابع ارزی بوده و مشمول رفع تعهدات صادراتی نباشند. بازپرداخت سود و اصل سرمایه این اوراق بر پایه ارز انجام خواهد شد.»
سعیدی با اشاره به تجربه موفق پروژهای مشابه در دو سال گذشته گفت: «این پروژه موجب تکمیل طرح و کسب درآمد ارزی سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون یورو شد و این موفقیت، ظرفیت بالای این روش را در کشور نشان میدهد. تا پایان اردیبهشتماه امسال، اوراق مرابحه ارزی شرکت فولاد مبارکه نیز عرضه خواهد شد.»
اقدام مهم بانک ملت در انتشار اوراق مرابحه ارزی
فرشید فرخنژاد، مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست اعلام کرد: «تا پایان سال جاری، مجموع عرضه اوراق مرابحه ارزی از سوی این بانک به ۷۶۰ میلیون یورو خواهد رسید که گامی مهم در حمایت از شرکتهای بزرگ صنعتی و رفع نیاز شرکتهای صادرات محور محسوب میشود.»
او در نشست تأمین مالی ارزی بخش تولید که با موضوع عرضه اوراق مرابحه ارزی پتروشیمی نگین مهستان و پتروشیمی سروش مهستان در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد، گفت: «بانک ملت در سال سرمایهگذاری برای تولید، تمام توان خود را برای کمک به رونق تولید و افزایش اشتغال در کشور به کار خواهد گرفت.»