راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

چرا تعرفه برق صنعت استخراج رمزارز کشور از سایر صنایع بالاتر است؟

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در گفت‌و‌گو با رسانه «رمزارز» به سؤالات مربوط به تعرفه برق صنعت استخراج رمزارز پاسخ داد

بحث استخراج رمزارز در کشور، مدت‌هاست که درگیر مسائلی همچون تعرفه برق ماینینگ است. این صنعت، یکی از صنایع پرمصرف برقی به شمار می‌رود و به همین دلیل مقامات را به فکر کنترل و مدیریت این وضعیت انداخته است. گزینه‌هایی مثل احداث نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر و خرید برق از تابلوی سبز گزینه‌هایی هستند که وزارت نیرو در مقابل صنعت استخراج رمزارز برای تأمین برق قرار داده است.

با این ‌حال، فعالان حوزه استخراج رمزارز بر این باورند که تعرفه‌های تعیین‌شده برای این صنعت نسبت به تعرفه برق سایر صنایع و نیز دیگر کشورها بالاتر بوده و این قشر را دچار چالش‌هایی کرده است. همچنین به عقیده این فعالان، سیاست‌های سختگیرانه‌تر در قبال این صنعت، موجب افزایش زیرزمینی شدن صنعت ماینینگ در کشور شده است. بسیاری از فعالان صنعت استخراج بر این باورند که این محدودتر و سخت‌تر شدن فضا، باعث نابودی این صنعت می‌شود و فرصت‌های آن را از بین می‌برد.

شرکت توانیر اخیراً نرخ جدید تعرفه برق برای استخراج رمزارز را اعلام کرده که به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل این شرکت، نرخ هر کیلووات‌ساعت برق مصرفی صنعت استخراج برای بازه زمانی ۲۸ اردیبهشت تا ۲۸ مرداد، دو هزار و ۸۳۲ تومان تعیین شده است.

مدیرعامل شرکت توانیر بر این باور است که نرخ جدید برق مصرفی ماینرها برای ساماندهی فعالیت دستگاه‌های استخراج رمزارز و جلوگیری از اتلاف منابع انرژی ابلاغ شده است. همچنین او اشاره کرد که خرید برق از شبکه برای استخراج رمزدارایی در اوقات محدودیت بار ممنوع است.

برای پاسخ به سؤالات مربوط به تعیین نرخ برق صنعت استخراج رمزارز در کشور، گفت‌وگویی با مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، انجام داده‌ایم که در ادامه گزارشی از آن را می‌خوانید.


تعیین نرخ برق انرژی‌های تجدیدپذیر به وسیله تابلوی برق سبز


رجبی مشهدی در پاسخ به این سؤال که تعرفه جدید برق ماینرها بر چه اساسی تعیین شده و علت بالاتر بودن این نرخ نسبت به نرخ برق سایر صنایع و دیگر کشورهای جهان چیست، گفت: «روش تأمین برق صنعت استخراج رمزارز در ایران بر اساس استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین شده است. این گروه از مشترکان هم‌اکنون می‌توانند برق لازم خود را از تابلوی سبز خریداری کنند، نرخ برق انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران به‌وسیله تابلوی برق سبز استخراج می‌شود که بیش از نرخ صادراتی برق است و در تعرفه این دسته عملاً نرخ صادراتی برق کمتری پیش‌بینی شده است. در برخی کشورها نیز استخراج رمزارز ممنوع است یا محدودیت‌های جدی برای آن ایجاد کرده‌اند و به نظر می‌رسد این شیوه کمک به توسعه تجدیدپذیرها از طریق صنعت استخراج رمزارز است.»

او درباره علت تفاوت تعرفه برق صنعت استخراج رمزارز با سایر صنایع بیان کرد: «هر صنعتی در کشور تعرفه خاص خود را دارد، برای مثال صنایع «انرژی‌بر صادرات‌محور» دوبرابر هزینه‌های تأمین برق را می‌پردازند و صنایع کوچک ۱۰درصد هزینه‌های تأمین برق را پرداخت می‌کنند. تعرفه برق صنعت استخراج رمزارز به شکلی تدوین شده که از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین برق شوند و به همین دلیل، هزینه برق آنها کمی بالاتر است.»

مدیرعامل توانیر و سخنگوی صنعت برق در جواب این پرسش که «با توجه ‌به اینکه کشور ما تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار دارد، صنعت رمزارزها می‌توانند ارزآوری خوبی برای ما به ارمغان بیاورند. چرا رویکرد مقامات کشور نسبت به این حوزه تا این اندازه سختگیرانه به نظر می‌رسد؟» اظهار کرد: «این موضوع در حیطه اختیارات وزارت نیرو نیست، اما قوانین موجود در ایران تسهیلگرانه است؛ درحالی‌که برخی کشورها محدودیت‌های جدی برای این بخش ایجاد کرده‌اند.»


جرایم سنگین در انتظار ماینرهای زیرزمینی


رجبی مشهدی درباره رفع بحران افزایش زیرزمینی شدن صنعت ماینینگ در کشور خاطرنشان کرد: «صنعت برق همواره در تلاش است برق مشترکان خود را تأمین کند و اگر مشترکان مجاز استخراج رمزارز به سمت تأمین برق از روش‌های غیرمجاز رفته‌اند صرفاً به‌ دلیل افزایش درآمد و فرار از پرداخت مالیات است و با توجه ‌به تجهیزات نصب‌شده در شبکه توزیع، امکان شناسایی مشترکان غیرمجاز مهیا شده است.»

مدیرعامل توانیر و سخنگوی صنعت برق در پایان گفت: «تاکنون بیش از هشت هزار مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز شناسایی و تحویل مقامات قضایی شده که بیش از ۸۰۰ مگاوات مصرف برق آنها شده است. لازم به توضیح است که در صورت شناسایی، جرایم سنگینی ازجمله محاسبه تعرفه برق حدود ۱۰۰برابر تعرفه متعارف از تاریخ استفاده غیرمجاز و همچنین امحای دستگاه‌های ماینر با رده انرژی پایین‌تر از A در نظر گرفته شده است.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.