پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بیش از ۱۰ میلیون نفر طلای آنلاین خریداری کردهاند، اما هیچ نظارت دقیقی وجود ندارد
با گسترش تبلیغات فروش طلای آنلاین و افزایش بیسابقه خریدهای اینترنتی، بازار طلای مجازی این روزها با چالشهای زیادی روبرو شده است. به گفته سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، بیش از ۱۰ میلیون نفر تاکنون طلا خریداری کردهاند، اما به دلیل نبود سازوکارهای نظارتی مشخص، هنوز هیچ شفافیتی در خصوص میزان خرید و نحوه حفظ سرمایه مردم وجود ندارد. این ابهامات، پلیس را مجبور کرده تا برای تضمین امنیت سرمایههای مردم، اقدامات ویژهای را در دستور کار قرار دهد.
انتقال ۱.۵ تن طلای خریداری شده به بانکها برای حفظ سرمایه مردم
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، به خریداران این نوع طلاها هشدار جدی داد و اعلام کرد: «به دلیل اقبال گستردهای که شهروندان در سال جاری به سمت خرید طلا از سکوهای خرید دارند، پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود پیدا کرد. البته دادن مجوز به سکوها از چهار سال قبل آغاز شد و برای صدور مجوز ۱۸ بند پیشبینی شده بود که در حال حاضر مشخص شده است این دستورالعمل دارای ضعفهایی است، از جمله اینکه اطمینانی برای محل نگهداری طلاهای خریداری شده وجود ندارد، بنابراین پلیس امنیت اقتصادی بعد از صورتدادن پیگیریهای لازم بالغ بر یک و نیمتن طلا تحویل گرفت و در حال حاضر در دو بانک کارگشایی و بانک ملت نگهداری میشود. جالب این است که بانکهای عامل هم برای تحویلگرفتن این مقدار طلا همکاری نمیکردند، بهگونهای که پلیس ناگزیر شد طلاهای موردنظر را برای مدتی در پلیس امنیت اقتصادی نگهداری کند.»
ببینید: پلتفرمهای خریدوفروش طلای آبشده در کانون توجه؛ از خالیفروشی تا سرمایهگذاری در آینده
سردار رحیمی درباره میزان طلای خریداری شده و میزان سرمایهای که برای خرید پرداخت شده است، گفت: «در حال حاضر میزان خرید مشخص نیست از همین رو باید سازوکارهای لازم برای نظارت پلیس و دستگاههای نظارتی تعریف شود. بررسیها در این باره نشان میدهد بیش از ۱۰ میلیون نفر اقدام به خرید کردهاند، اما مشخص نیست این موضوع چگونه کنترل و نظارت میشود که سازوکار نظارت روی این سکوها باید تعریف شود.»
فعالیتهای غیرمجاز در فضای مجازی و خطرات ناشی از آن
پیشازاین، غلامعباس ترکی، معاون دادستان کل کشور، در تاریخ ۲۴ دیماه ۱۴۰۳، از فعالیت غیرمجاز بسیاری از سایتها و پلتفرمهای فروش طلا در فضای مجازی خبر داده بود. او اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ تارنما و سکوی فروش طلا در فضای مجازی فعال هستند که بخش قابلتوجهی از آنها فاقد مجوزهای قانونی هستند. او با اشاره به اینکه این بازار به دلیل مزایای خاص فضای مجازی و امکان معامله با مبالغ کم، افراد زیادی را برای فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری جذب کرده است، بیان داشت که این روند همچنان درحالرشد است.
معاون دادستان کل کشور همچنین به آسیبهایی چون خالی فروشی، کلاهبرداری و تقلب در بازار طلای آنلاین اشاره کرد و گفت: «در سالهای اخیر، حدود دو و نیممیلیون نفر در زمینه فروش طلای مجازی فعالیت داشتهاند و در دو سال گذشته، حدود یک و نیمتن طلا در این بازار مبادله شده است.»
به گفته او، ۹۰ درصد از فعالان این بازار، آقایان هستند که انگیزههای دلالی و اقتصادی دارند و نه مصرفی.