پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
توکنسازی چگونه میتواند به سیستم بانکی کمک کند؟
«مهدی نیازی» فعال حوزه توکنسازی در گفتوگو با رسانه «رمزارز» به تشریح کاربردهای توکنسازی در سیستم بانکی پرداخت
اولین اجلاس دایا قرار است ۱۹ شهریورماه در هتل اسپیناسپالاس برگزار شود. در این اجلاس متخصصان و صاحبان کسبوکارهای مختلف به تبادل نظر درباره اقتصاد دیجیتال و بهویژه اقتصاد توکن خواهند پرداخت. هدف از برگزاری اجلاس دایا، آشنایی صنایع و کسبوکارهای مختلف با حوزه بلاکچین و بهکارگیری آن است.
مهدی نیازی، فعال حوزه توکن سازی از سخنرانان این اجلاس است که درباره کاربردهای توکنسازی در سیستم بانکی صحبت خواهد کرد.
او در ابتدای صحبتهایش گفت: «توکنسازی داراییها در سیستم بانکی مزایای بسیاری دارد و میتواند به بهبود کارایی، شفافیت و دسترسی به بازارهای مالی کمک کند. در ادامه به برخی از مهمترین مزایای توکنسازی داراییها در سیستم بانکی میپردازم.»
نیازی با اشاره به مزایای توکنسازی در سیستم بانکی اعلام کرد: «توکنسازی داراییها امکان معامله و خریدوفروش آنها را بهصورت آنی و در بازارهای دیجیتال فراهم میکند و این کار به افزایش نقدینگی داراییها کمک میکند، زیرا داراییهای غیرنقدی یا کمنقد (مانند املاک یا آثار هنری) میتوانند بهراحتی به واحدهای کوچکتر تقسیم شده و در بازار معامله شوند. همچنین توکنسازی امکان مالکیت کسری از داراییها را فراهم میکند؛ به این معنا که سرمایهگذاران میتوانند بخش کوچکی از یک دارایی را بدون نیاز به خرید کامل آن خریداری کنند. این کار به جذب طیف گستردهتر سرمایهگذاران کمک میکند.»
او ادامه داد: «توکنهای دارایی در بستر بلاکچین قرار دارند و به همین دلیل سرمایهگذاران از سراسر جهان میتوانند به این داراییها دسترسی یابند و در آنها سرمایهگذاری کنند. این موضوع به بانکها کمک میکند منابع مالی جدید و گستردهتری را به خود جذب کنند. علاوهبر این بلاکچین بهعنوان یک دفتر کل عمومی و تغییرناپذیر، شفافیت و امنیت زیادی برای معاملات توکنها فراهم میکند. تمامی تراکنشها در بلاکچین ثبت میشوند و بهراحتی قابل ردیابیاند که به کاهش تقلب و سوءاستفاده در سیستم بانکی کمک میکند.»
نیازی در ادامه به تشریح مزایای دیگر توکنسازی پرداخت و گفت: «توکنسازی میتواند هزینههای مرتبط با واسطهها و زمان تسویه معاملات را کاهش دهد. به دلیل اینکه معاملات توکنها مستقیم در بلاکچین انجام میشود، نیاز به واسطههای مالی کاهش یافته و فرایند تسویه بهصورت آنی یا در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود. همچنین با توکنسازی، سرمایهگذاران میتوانند پورتفوی سرمایهگذاری خود را با تنوع بیشتری مدیریت کنند. آنها میتوانند بهراحتی در داراییهای مختلف سرمایهگذاری کرده و ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهند.»
وی در پایان به دو مزیت دیگر توکنسازی اشاره کرد و گفت: «توکنسازی امکان ایجاد محصولات مالی جدید و نوآورانه را فراهم میکند. بانکها میتوانند از این فناوری برای ایجاد اوراق بهادار جدید، صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر توکن و محصولات مالی مبتنی بر داراییهای واقعی استفاده کنند. توکنسازی داراییها به افزایش دسترسی به اعتبارات برای کسبوکارها و افراد کمک میکند. با توکنسازی داراییها بهعنوان وثیقه، بانکها میتوانند فرایند اعطای وام را سادهتر و سریعتر انجام دهند. این مزایا میتواند نقش مهمی در تحول سیستم بانکی و افزایش بهرهوری و دسترسی به خدمات مالی ایفا کند.»