پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بلاکچین میتواند هزینه دور زدن تحریم را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد
مصطفی طهماسبی، مدیرعامل سنباد در گفتوگو با رمزارز از مزایای بلاکچین گفت
اولین اجلاس دایا ۱۹ شهریورماه در هتل اسپیناسپالاس با حضور جمعی از فعالان و متخصصان مشاغل مختلف برگزار شد. هدف اصلی این اجلاس، آشنایی کسبوکارهای مختلف با کاربردهای بلاکچین بود و افراد حاضر در آن به تبادل نظر در این حوزه پرداختند. مصطفی طهماسبی، مدیرعامل «سنباد» از حاضران این همایش بود که در گفتوگو با «رمزارز» از مزایای بلاکچین و تسریع پیشرفت آن گفت.
او با اشاره به مزایای بلاکچین بیان کرد: «بحث اصالت دارایی مدنظر مهمترین موضوعی است که در بلاکچین میتوان بررسی کرد. با توجه به فناوریهایی که در بلاکچین به وجود میآید، کاهش هزینهها با بلاکچین اهمیت زیادی پیدا میکند. حذف شدن مرزهای جغرافیایی نیز کاربرد مهمی از بلاکچین است. در کشور ما اکنون بحرانی به نام تحریم وجود دارد و بلاکچین امکان تبادل در سطح بینالمللی را همراه با کاهش هزینههای جابهجایی به وجود میآورد. همچنین هزینههای دور زدن تحریم را کم میکند.»
طهماسبی در ادامه گفت: «در معرفی کاربردهای بلاکچین باید این نکته را در نظر داشته باشیم که بلاکچین یک صنعت نوظهور است و در ادامه مسیر قطعاً این فناوری و محصولات مرتبط با آن به بهبود سطح رفاه زندگی مردم کمک خواهد کرد و دسترسی همه مردم به پایگاههای مالی را افزایش خواهد داد. همه اینها در مجموع باعث ایجاد دهکده جهانی شده و قدرت ارزهای فیات هر کشور هر روز کم خواهد شد.»
مدیرعامل سنباد با ذکر یک مثال درباره توکنسازی مطرح کرد: «یکی دیگر از کاربردهای بلاکچین در بخش توکنسازی است که امکان خرید هر نوع دارایی را برای افراد با هر بودجهای فراهم میکند. برای مثال، فروش متری مسکن یکی از چالشهایی بود که راهحلی جز توکن نداشت. با وجود این فناوری، افراد کمبضاعت نیز میتوانند سهمی از بازار مسکن داشته باشند و ارزش پول خود را حفظ کنند و در ادامه با افزایش اندوختهشان بتوانند به مسکن مدنظر خود برسند.»
او در پایان درباره توسعه سریعتر بلاکچین گفت: «همانطور که گفتم، بلاکچین فناوری نوظهوری است و امکان اضافه کردن نوآوریهای بیشتر در این صنعت وجود دارد. اما ایجاد نوآوری وابسته به منابع انسانی است. ضرورت آموزش منابع انسانی در ابعاد مختلف، بهویژه در نسل زد، به رشد این صنعت کمک میکند. همچنین برگزاری گردهماییها و همایشهایی مانند همین اجلاس دایا برای این پیشرفت کمککننده است. بحث آموزش برای تمامی افراد با جایگاههای مختلف از دانشآموزان گرفته تا مدیران ارشد این حوزه نیز از مؤلفههای رشد این صنعت است.»