پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ابر خصوصی مالی، راهحل مناسب برای محدودیتهای شبکه بانکی
سینا سلطانی، مدیرعامل ابر دراک، از گسترش این شرکت در چند سال اخیر و محصولات آن گفت
در حاشیه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با سینا سلطانی، مدیرعامل ابر دراک، گفتوگو کردیم و او از تاریخچه شرکت ابردراک و خدمات ابر خصوصی مالی که امسال در این همایش ارائه کردهاند سخن گفت.
سال آینده با زیر ساخت ذخیرهسازی ابری
شرکت ابردراک از سال ۱۳۹۷ برای ارائه خدمات ابری به مشتریان عمومی، به طور خاص برای شبکه توزیع محتوا، شکل گرفت و با گسترش محصولاتشان در سال ۱۴۰۰ با شرکت خدمات انفورماتیک قرارداد سرمایه گذاری بستند. از سال ۱۴۰۰ با جذب سرمایه خدمات خود را در حوزه عمومی گسترش دادند و از شرکتی با ۹ نفر و ۱۲۰۰ مشتری به شرکتی با ۳۵ نفر نیرو و ۳۵ هزار کاربر فعال در آذرماه ۱۴۰۳ تبدیل شدند.
از ۱۴۰۰ تا سال گذشته خدمات شبکه توزیع محتوای این شرکت تکمیل و توسعه داده شده است و خدمات سرویس ابری در ایران و خارج از کشور از جمله کشورهای آلمان، آمریکا و بهطورکلی آمریکای شمالی در دسترس قرار گرفتند. درمورد برنامههای آینده ابردراک بیان کرد: «از سال گذشته در حوزه عمومی خدماتی مثل ذخیرهسازی ابری را گسترش دادهایم که احتمالاً در سال آتی این خدمات را در حوزه عمومی عرضه میکنیم.»
تقویت بانکها با زیرساخت ابر خصوصی مالی
به گفته سلطانی شرکت ابردراک سال گذشته محصول زیرساخت یادگیری ماشین (ML OPs) در اکوسیستم بانکی را ارائه کردهاند که تا الان به دلایل مختلفی از آن استقبال نشده است. او در این باره توضیح داد: «ما متوجه شدیم که بانکها برای اینکه اعتماد کنند و چکلیستهای امنیتیشان را پاس کنند چه از لحاظ فرهنگی و چه از لحاظ قانونی به این سمت میروند که از ابر خصوصی استفاده کنند تا از سرویس های ابر عمومی.»
به همین دلیل محصول امسال خود را در سطح گسترده تری از زیرساخت یادگیری ماشین ارائه کردند. او تشریح کرد: «پس از عرضه زیرساخت یادگیری ماشین بر پروژه زیرساخت ابر خصوصی مالی تمرکز کردهایم که بستری برای تقویت بانکها است برای ارائه خدمات خود که این امکان را به آنها میدهد تا خدمات خود را از بستر فعلی به فضای ابری منتقل کنند. این اتفاق در تمام جهان بهعنوان یک روند پیگیری میشود و هم در حال حاضر یک راهحل بسیار مناسب برای حل محدودیتهای حال حاضر شبکه بانکی کشور از جمله محدودیتهای حوزه سختافزار، امنیت و مقیاس پذیری است.»
مشکلات این صنعت از خارج از آن به ما تحمیل میشود
او در ادامه به منابع زیرساختی از جمله سختافزاری اشاره کرد و گفت: «ما در صنعت پیشرو فناوری اطلاعات فعالیت میکنیم. چه خوشمان بیاید و چه نه دستگاههای هایتک و هایاند این صنعت خارجی است. وسایلی که فعالان این صنعت استفاده میکنند به دلیل بیثباتی نرخ ارز، دستهبندیشدن در دسته لوکس، دور زدن تحریم گران تمام میشود. در کنار این مسائل بحثهای حاکمیتی وجود دارد که لایسنس این وسایل تحت نام کشور دیگری صادر شدهاند که هر لحظه ممکن است در ایران پیگیری و قطع شوند؛ درحالیکه خدمات بسیار مهمی توسط این دستگاهها پردازش میشوند.»
او استفاده از یک سختافزار برای چند مشتری در سگمنت بانکی را راه مدیریت این شرایط میداند. او بیان کرد: «در کل دنیا این راهحل مورد اقبال است. ولی در صنعت مالی و بانکی خصوصی بودن یک زیرساخت مدنظر بعضی بانکهاست. در این شرایط هم در سطح شبکه میتوان از یک سختافزار مشترکاً استفاده کرد. اما بزرگترین مشکلات صنعت ما از خارج از صنعت به ما تحمیل میشود که مدیریت آن در دست ما نیست.»
او نقش این نمایشگاه تخصصی در صنعت بانکی را بسیار مثبت میداند و میگوید: «ما سعی داریم با ارائه خدماتی که به این حوزه ارتباط دارند را بهصورت یک بسته واقعی به مشتری ارائه دهیم. تأثیر این خدمات در جامعه هم توسط شرکت ما پیگیری میشود؛ زیرا بانکها خدماتی را ارائه میدهند که بهصورت روزمره مورداستفاده مردم هستند.»