راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

صنعت بانکی کشور باید هم‌سو با تغییرات جهانی تغییر کند

نگاهی به صحبت‌های قائم‌مقام بانک مرکزی در اختتامیه یازدهمین دوره همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

یازدهمین دوره همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، پنجم و ششم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد؛ همایشی که امسال تغییر نام داده بود و بیش از هر دوره دیگری روی کاربرد هوش مصنوعی، امنیت اطلاعات و توسعه رمزارزها در صنعت بانکی کشور تمرکز کرده بود؛ حوزه‌هایی که در صحبت‌های اصغر ابوالحسنی، قائم‌مقام بانک مرکزی در اختتامیه این همایش نیز به گوش رسید و گفت که صنعت بانکی کشور باید هم‌سو با تغییرات جهان به سمت هوشمند شدن حرکت کند، چون تنها عنصر ثابت در جهان، تغییر است. در ادامه مروری بر صحبت‌های او در اختتامیه این همایش خواهیم داشت.


تحول در نوآوری و تنظیم‌گری؛ لازمه توسعه زیست‌بوم نظام‌های پرداخت


اصغر ابوالحسنی، قائم‌مقام بانک مرکزی، سخنران اختتامیه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت بود. او صحبت‌های خود را با تأکید بر لزوم توجه به مفهوم تغییر و همسو شدن با آن آغاز کرد و گفت: «تغییر تنها چیزی است که در دنیا ثابت است و نظام بانکی نیز باید این مسئله را درک کرده و بانک مرکزی باید با معادل با سرعت تغییرات در جهان، تغییر کند و بانک‌ها نیز در مقایسه با خارج باید تغییر کنند.به همین خاطر بود که در این همایش کارگاه‌هایی در حوزه مقررات‌گذاری رمزارزها وجود داشت. در این همایش، درباره ریال دیجیتال و حکمرانی ریال صحبت کردیم و گفتیم که بانک مرکزی ایران به همراه چهار کشور دیگر در حال امتحان کردن این موضوع است.»

ابوالحسنی با اشاره به اینکه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت بر زیست بوم بانکداری هوشمند، بانکداری دیجیتال و نظارت فناورانه متمرکز بود، اظهار کرد: «این همایش از سال ۱۳۹۰ تا سال گذشته با عنوان بانکداری الکترونیک و نظام‌‌های پرداخت برگزار می‌شد و امسال نام آن را به بانکداری نوین و نظلم‌های پرداخت تغییر دادیم و آن را طی دو روز برگزار کردیم. امسال اولین سالی بود که قانون جدید بانک مرکزی اعلام شد و تلاش کردیم در پرتو این قانون همایش را برگزار کنیم. ۲۴۰ مقاله به همایش رسید و هجده مقاله در سالن‌های اصلی و فرعی ارائه و نقد و بررسی شد. در این همایش، ۳۵ غرفه و هشتاد بانک و شرکت فعالیت داشتند و هشت عنوان سخنرانی و ۱۰ نشست تخصصی با مشارکت بیش از هفتاد صاحب نظر برگزار شد.»

قائم مقام بانک مرکزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در اختتامیه این همایش بیان کرد: «اولین موضوع همایش بانکداری نوین، هوشمندسازی و کاربرد هوش مصنوعی در بانکداری نوین بود که در کارگاه‌های تخصصی بررسی شد. دومین محور تغییر نگرش به زیست بوم نظام‌های پرداخت بود. برای توسعه زیست بوم نظام‌های پرداخت باید به تحول در نوآوری و تنظیم‌گری در نظارت بپردازیم و مقررات باید به‌روزرسانی و ضابطه‌مند شوند.موضوع دیگری که در همایش به آن پرداخته شد، فصل سیزده برنامه هفتم توسعه بود که طبق آن باید دستگاه‌های ذی‌ربط در موضوع اعتبارسنجی کار‌هایی انجام دهند که مدل جدید اعتبار سنجی از سه ماه پیش رونمایی شده است و امیدواریم که بتوانیم از آن استفاده و مردم را یاری کنیم.»

او در آخر گفت:‌ «لزوم افزایش امنیت و شفافیت در نظام‌های پرداخت یکی‌دیگر از موضوعات همایش بود. شفافیت، حقوق همه است و بانک مرکزی باید به این موضوع توجه کند. امنیت اطلاعات و امنیت سایبری از مسائلی است که باید به آنها توجه جدی کرد و ما از همه عزیزانی که در این همایش حضور داشتند تشکر می‌کنیم.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.