راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بانک مرکزی به‌تنهایی قادر نخواهد بود از پس چالش‌های پیچیده نظارت هوشمند برآید

حسام حبیب‌اله، معاون فناوری اطلاعات بانک شهر، در نشستی تحلیلی با عنوان نظارت هوشمند؛ رویکردهای نوین و ابزارهای فناورانه در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، درباره وضعیت نظارت در بانک‌ها و بانک مرکزی، تأکید کرد که تا زمانی که نگاه به نظارت هوشمند در نظام بانکی تغییر نکند، ابزارهای هوشمند در عمل نمی‌توانند تأثیر مثبتی داشته باشند.

او توضیح داد:«اگر نظارت هوشمند مبتنی بر سه رکن داده‌محوری، رویکرد پیشگیرانه و به‌رسمیت‌شناختن ترندهای تکنولوژی نباشد، هیچ‌گونه کارایی نخواهد داشت.»


هوشمند کردن نظارت بانکی


حبیب‌اله در ادامه به چالش‌های موجود در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت:«بانک مرکزی در حال حاضر با مسئله ناترازی بانک‌ها و موضوعات احتیاطی درگیر است، درحالی‌که خود صنعت بانکداری با نگاه سنتی به مشکلات زیادی مواجه است، این در حالی است که هوشمند کردن نظارت می‌تواند به رفع این مشکلات کمک کند.»

او با تأکید بر اهمیت پیشگیری در نظارت، افزود:«نباید منتظر بمانیم که یک بانک به ناترازی برسد تا به آن رسیدگی کنیم. این مسئله باید از ابتدا با رویکردی پیشگیرانه مدیریت شود.»


ورود فین‌تک ها و تحولات جدید در صنعت بانکداری


عضو هیئت‌مدیره بانک شهر همچنین به ظهور فین‌تک‌ها و تحولات جدید در صنعت بانکداری اشاره کرد و گفت:«فین‌تک‌ها به‌عنوان یک پدیده نوظهور، بازی را به طور کامل تغییر داده‌اند و موجب پیچیدگی بیشتر در نظارت هوشمند شده‌اند. این تحولات، جایگاه نظارت هوشمند را از هر زمان دیگری مهم‌تر کرده است.»

حبیب‌اله با اشاره به فرایند رگولاتوری و تأثیر آن بر نوآوری، عنوان کرد:«صنعت بانکداری در گذشته یک صنعت کاملاً رگوله‌شده و منظم بوده است. اما این فرایند رگوله کردن می‌تواند نوآوری را محدود کند. باید موضع خود را در نظام بانکی در خصوص نوآوری شفاف‌تر کنیم، زیرا در غیر این صورت نمی‌توانیم به‌درستی درباره نظارت هوشمند صحبت کنیم.»

او در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد:«ترندهای جدید تکنولوژی به‌سرعت در حال پیشرفت هستند و بانک‌ها هنوز تکلیف خود را با مدل‌های جدید مانند بانکداری باز مشخص نکرده‌اند. بسیاری از بانک‌ها از ترس مشکلات حقوقی و تخلفات، تمایلی به پذیرش بانکداری باز ندارند.»


بانک مرکزی روند نظارت هوشمند را به درون بانک ها هدایت کند


حبیب‌اله همچنین تأکید کرد که بانک مرکزی به‌تنهایی قادر نخواهد بود از پس چالش‌های پیچیده صنعت بانکداری و نظارت هوشمند برآید. او گفت:«بانک مرکزی باید با تمرکز بر موضوع حاکمیت شرکتی، بانک‌ها را ملزم کند که نظارت هوشمند را در درون خود پیاده‌سازی کنند. اگر بانک‌ها این سیستم را تقویت کنند، بانک مرکزی می‌تواند روند نظارت آن‌ها را کنترل و هدایت کند.»

او در پایان افزود:«اگر این روند را دنبال کنیم، ریسک تمرکز کاهش می‌یابد، بار سنگینی از دوش بانک مرکزی برداشته می‌شود و بانک‌ها به بلوغ بیشتری خواهند رسید.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.