پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چگونه سامانه تی بی پلاس به توسعه اقتصادی و تجاری کشور کمک میکند؟
با زیرساختهایی که شرکت کارت اعتباری ایران کیش در سامانههای اعتباری و زنجیره تأمین مالی بهویژه در «تی بی پلاس» بانک تجارت پدید آورده فصلی جدید در این حوزه شکلگرفته است.
به گزارش روابط عمومی کارت اعتباری ایران کیش، بانک تجارت با مشارکت ایران کیش در راستای تأمین منابع مالی و حمایت ویژه از اصناف و کسبوکارها، بستری از دادوستد اعتباری کسبوکارها را تحت عنوان تی بی پلاس فراهم کرده است.
در این سامانه اصناف و کسبوکارها میتوانند اجناس و کالای موردنظر خود را بدون واسطه، بهصورت اعتباری و با قیمتهای رقابتی از میان تأمینکنندگان معتبر، تولیدکنندگان و واردکنندگان خریداری کنند. ازآنجهت که باید هرچه بیشتر اصناف مختلفی در این زمینه شکل بگیرند، زنجیرههای متعددی هم هر بار به آن اضافه میشود.
در حال حاضر صنف خریدوفروش تلفن همراه در این سامانه به شکل جدی مورد استقبال قرارگرفته است اما بناست تا دامنه فعالیتها در این سامانه، حوزههای دیگر مانند زنجیرههای کالای دیجیتال، صنایع چوب، لوازمخانگی، کالاهای FMCG نیز دربرگیرد. این سامانه هم برای تأمینکنندگان و هم فروشگاهها مزایای متفاوتی دارد.
بهعنوانمثال افزایش حجم فروش و تعداد مشتریان و حذف چک برای تأمینکنندگان، از سویی دیگر امکان دسترسی بیواسطه به تأمینکنندگان دستاول کالاها و نیز امکان خرید با مناسبترین قیمت برای فروشگاهها را به همراه دارد اما گستردگی مزایای این خدمت به همینجا ختم نمیشود.
نقش سامانه اعتباری تی بی پلاس در اقتصاد
به نظر میآید بخش دیگری از وجود سامانههایی مانند تی بی پلاس، متوجه ابعادی وسیعتر از موضوع یک بانک مانند تجارت یا اصناف خاص باشد؛ موضوع این است که چنین سامانهای در صورت گسترش فعالیتهای خود، قادر است نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تجاری در ابعاد ملی ایفا کند که برخی از دلایل آن را در ادامه تشریح میکنیم:
1.سامانه تی بی پلاس بهطور خاص به کسبوکارها کمک میکند تا از امکانات مالی و اعتباری بهرهبرداری کنند؛ این بدان معناست که برای کسبوکارها این فرصت را فراهم میآورد تا بهصورت مؤثرتر و مطمئنتری در بازار فعالیت داشته باشند و قطعاً این موضوع کمکی به تقویت اقتصاد ملی است.
2.یکی از ویژگیهای دیگر این سامانه، ایجاد ارتباط و اعتماد میان تأمینکنندگان و خریداران است. با پدید آمدن چنین اطمینانی کسبوکارها نیز میتوانند از اعتبارات مالی برای بهبود تولید و تسهیل درفروش کالاها بهرهمند گردند. بدیهی است که تداوم این روند به کاهش ریسکهای مالی و اقتصادی کمک کرده و امکان برنامهریزی دقیقتری را برای تمامی طرفین فراهم میکند.
3.از سویی همه میدانند که با فراهم کردن دسترسی آسانتر به منابع مالی و اعتبار، کسبوکارها میتوانند نقدینگی و جریان مالی خود را بهبود بخشند. نتیجه این موضوع درنهایت راهی است برای افزایش سرمایهگذاری و توسعه کسبوکارها.
4.وقتی روندی متقن برای ارائه اطلاعات دقیق و بهروز از وضعیت مالی طرفین ایجاد میشود و اعتبارسنجیهای بایسته نیز صورت میگیرد این امر به کاهش ریسکهای مالی نیز کمک میکند. درنتیجه هم تأمینکننده و هم فروشگاهها با فراغ بال بیشتری به معاملات میپردازند.
5.ازآنجاییکه سامانه تی بی پلاس نمونهای از بهرهمندی در بستر تکنولوژیهای مالی است، فرایند مالی و تجاری را بهینهسازی میکند و این مسئله به افزایش کارایی و بهرهوری تعاملات تجاری و درنتیجه، بهبود عملکرد اقتصادی کشور نیز کمک میکند.
6.اساساً فراهم شدن محیطی امن و مطمئن برای معاملات، نتیجهاش افزایش اعتماد و بهبود همکاری است که نتیجه این افزایش اعتماد و همکاری، کمک به شفافیت، رشد و توسعه اقتصادی خواهد بود.
7.سامانه اعتباری تی بی پلاس مطابق آنچه گفته شد نوعی نوآوری بر اساس فناوری مالی است که با استفاده از سامانههای پیشرفته اعتباری و زنجیره تأمین مالی خود، میتواند فرصت نوآوریهای جدید را در کسبوکارها ایجاد کند و همین مسئله در رقابتپذیری بیشتر، رفع انحصارها و درنتیجه پویایی و افزایش سرعت رشد اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود.
با این اوصاف باید پذیرفت که سامانههای اعتباری و زنجیره تأمین مالی که تی بی پلاس یکی از ارائهدهندگان آن به شمار میآید در تقویت اقتصاد کشور در سطح کلان نقش ایفا میکنند و با گسترش و همهگیری استفاده از این سامانه، به توسعه پایدار و افزایش رفاه عمومی یاری رساند.