راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

گوشت دم توپ

سروش حسین‌زاده، مدیرعامل صرافی نیپوتو و نائب رئیس کمیسیون رمزارز انجمن فین‌تک / این روزها صنف رمزدارایی‌ها سیبل همه ناملایمتی‌ها می‌شود. از رسانه‌های زنجیره‌ای تا مدیران دولتی هر وقت کسی فکر می‌کند «الان چه اکتی انجام دهم که عملکردم به چشم بیاید» در خلوت خودش به این نتیجه می‌رسد یک «لگد» به صنف رمزارز بزند بلکه شاید خاطرش التیام یابد.

روز پنجشنبه سوم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در اقدامی خودسر، غیرکارشناسی و غیرمسئولانه توسط بانک مرکزی، حساب‌های بانکی صرافی‌های رمزارزی مسدود شد. ازآنجایی‌که ماهیت پلتفرم‌های رمزارزی امانت‌داری از دارایی‌های کاربران است، اقدام بانک مرکزی در اخلال دسترسی شهروندان به وجوه بانکی خود که نزد پلتفرم‌های رمزارزی به امانت گذاشته شده، اقدامی در راستای تشویش اذهان مردم و تشویق آنها به مهاجرت به پلتفرم‌های خارجی است.

البته تصمیمات غیرکارشناسی بانک مرکزی مسبوق به سابقه بوده و نظیر آن را می‌توان به کاهش یک چهارمی سقف واریز نسبت به سایر صنوف کشور اشاره کرد. عملی که به بهانه مهار قیمت دلار انجام شد ولی از آن زمان قیمت دلار بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

ازآنجایی‌که حجم روزانه بازار دارایی‌های دیجیتال در حدود ۳ همت تخمین زده می‌شود و این عدد حدوداً نیمی از حجم روزانه بازار خودرو است، اگر برنامه بانک مرکزی در این است که بازار رمزارزها تعطیل شود، این حجم به سمت بازار خودرو روانه خواهد شد و ازآنجایی‌که حجم عرضه تقریباً ثابت هست شاهد تورم ۴۰۰ درصدی و پراید ۱.۲ میلیاردی در بازار خودرو خواهیم بود.

بانک مرکزی نمی‌تواند از طریق «سرکوب» تقاضای بازارهای مختلف را کنترل کند. عطش برای حفظ دارایی‌ها از تورم به علت سیاست‌های غلط وجود دارد. پس اگر در یک بازار خاص اقدام به سرکوب تقاضا نماید فشار تقاضا در بازارهای دیگر سر درمی‌آورد.

 بازار رمزدارایی‌ها به علت لیکوئیدیتی  که با بازار جهانی دارد به‌راحتی می‌تواند سدی برای کنترل نقدینگی سرگردان در کشور باشد و متأسفانه مدیران بانکی چشم خود را بر روی این ظرفیت عظیم بسته و صرفاً چماق را از درون کشو درمی‌آورند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.