پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بانک مرکزی لغو مجوز میکند: کسی پاسخگو نیست
به نظر میرسد روندی در بانک مرکزی شروع شده که این بانک خود را مبرا از پاسخگویی میداند. امروز دنیای اقتصاد نوشت: رییس هیات مدیره شرکت آسان پرداخت پرشین ازاتمام دوره و لغو مجوز و موافقت اصولی همه شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک (PSP) از سوی بانک مرکزی خبر داد.
مهدی شهیدی با بیان این مطلب که در حدود ۱۹ شرکت ارائهدهنده خدمات پرداخت موافقت بانک مرکزی را دارا هستند، افزود: از این تعداد ۱۲ شرکت فعال هستند که ۱۰ شرکت متعلق به بانکها است.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه شرکت آسان پرداخت پرشین تمامی شرایط بانک مرکزی را احراز کرده؛ اما این بانک تا به حال مجوز نهایی را صادر نکرده و از این بابت شرکت متحمل ضررهایی از جمله از دست دادن مناقصات بانکهای سپه و صادرات شده وبه زودی مناقصه بانک تجارت را نیز از دست خواهد داد. وی با بیان اینکه در حال حاضر دو بانک پارسیان و مسکن از خدمات شرکت آسان پرداخت پرشین استفاده میکنند، گفت: هزینه ارائه خدمات هر دستگاه POSبانک مسکن از سوی شرکت چهار هزار تومان است که در مناقصه بانکهایی مانند سپه این رقم بسیار بالاتر برآورد شده است.
شهیدی با بیان اینکه شرکتهای پی. اس. پی به صراحت نمیتوانند بدون مجوز نهایی بانک مرکزی فعالیت کنند، افزود: ولی وقتی با وجود فراهم کردن تمامی زیرساختها و اعلام آمادگی به بانک مرکزی برای بازدید و صدور مجوز نهایی، این بانک اقدامی انجام نمیدهد چارهای جز فعالیت با همان موافقت اصولی اولیه نداریم. وی با بیان این نکته که بانک مرکزی اعلام کرده است که آیین نامه فعالیت شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت در حال تغییر است و به همین دلیل مجوز نمیدهد، تاکید کرد: بر اساس اعلام اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی، اکنون هیچ شرکتی در این زمینه نه مجوز دارد نه موافقت اصولی به عبارت دیگر این بانک تاکید کرده است تا زمانی که سامانه شاپرک نیاید به هیچ شرکتی مجوز نمیدهد و موافقت اصولی هیچ شرکتی را هم تمدید نمیکند.
رییس هیات مدیره شرکت آسان پرداخت پرشین سرمایه ثبتی شرکت آسان پرداخت پرشین را پنج و نیم میلیارد تومان و کل سرمایه گذاریهای آن را در دو و نیم سال فعالیت، ۳۵ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: در نتیجه تاخیر در صدور مجوز نهایی شرکت از سوی بانک مرکزی، سال گذشته ۲/۳ میلیارد تومان زیان بر شرکت تحمیل شد.
شهیدی شمار کارتخوانهای این شرکت را در سراسر کشور ۲۰ هزار دستگاه خواند و اظهار کرد: ۲۵ خدمت توسط شرکت به مشتریان ارائه میشود.
وی در عین حال از آمادگی ارائه خدمات پرداخت از سوی درگاههای این شرکت به ۷۰۰ هزار نقطه خبر داد و گفت: انجام خدمات عوارض در اتوبانهای پردیس و تهران- قم در حال مذاکره است که امیدواریم به نتیجه برسد.