پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیسکل دادگستری تهران: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از پروندههای وارده به دادسرای تهران را پروندههای رمزارزی تشکیل میدهند
القاصی مهر درباره اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع جرم در حوزه رمزارزها گفت که با بانک مرکزی در تدوین قانون جدید رمزارزها مشارکت میکند
باوجود خلأ قانونی در حوزه رمزارزها، این فضا به بستری مناسب برای فعالیتهای مجرمانه تبدیل شده است. از یک سو، ناشناخته بودن و پیچیدگیهای رمزارزها و از سوی دیگر، سوءاستفاده برخی افراد از ناآگاهی عمومی، موجب شده است که در سالهای اخیر تعداد زیادی پرونده قضایی در این زمینه با انبوهی از شاکیان سردرگم تشکیل شود.
نبود قوانین مشخص و مصوب در زمینه رمزارزها، باتوجهبه بیش از ۱۵ سال از ظهور این تکنولوژی، منجر به جرایم مختلفی همچون تأمین مالی تروریسم، پولشویی و فرار مالیاتی شده است. این نقص قانونی همچنین موجب شده حقوق مصرفکنندگان در این حوزه به خطر بیفتد و بسیاری از افراد به دلیل نبود قانونی مؤثر، سرمایههای خود را از دست دهند.
در حال حاضر، پروندههای مرتبط با کلاهبرداریهای ارز دیجیتال تعداد زیادی از مالباختگان را به همراه دارند و مقامات قضایی همیشه هشدار میدهند که افراد باید از اشتراکگذاری اطلاعات خود با دیگران اجتناب کنند، چرا که دستگیری مجرمان به دلیل پیچیدگیهای مربوط به پولشویی و انتقال اموال به دیگران، دشوار و زمانبر است.
علی القاصی مهر، رئیسکل دادگستری استان تهران، درباره پروندههای مربوط به رمزارزها گفت: «در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از پروندههای وارده به دادسرای تهران را تشکیل میدهند و این پروندهها عموماً با عناوین اتهامی اخلال در نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع مورد تعقیب قرار میگیرند.»
وی در پاسخ به سؤالی درباره تمهیدات دادگستری کل استان تهران بهمنظور تسریع در رسیدگی به پروندههای رمزارز، افزود: «توقیف اموال، شناسایی کیف پولهای مجازی، صدور قرار تأمین متناسب برای متهمان و تعیین میزان دقیق مال مورد ادعای شکات بهعنوان اقدامات اولیه تعقیبی در این نوع از پروندهها محسوب میشود.»
وی همچنین افزود: «در پروندههای در حال رسیدگی در دادگستری تهران، مشاهده میشود که بسیاری از ارزها غیرواقعی و بدون پشتوانه هستند و افرادی مبالغشان را در قالب دلار و یا ارز دیگری پرداخت کردهاند و افراد سودجو از این طریق اقدام به کلاهبرداری کرده و در جریان رسیدگی مشخص میشود اموال زیادی از افراد کلاهبردار برای پرداخت وجوه مالباختگان شناسایی نمیشود و یا اموال شناسایی شده، کفاف حقوق مالباختگان را نمیدهد.»
القاصی مهر با اشاره به حجم زیاد مالباختگان در پروندههای رمزارز، از مردم خواسته است که از افشای اطلاعات خود به افراد سودجو خودداری کنند، چرا که مجرمان برای پنهانکردن اموال خود از روشهایی مانند پولشویی و انتقال داراییها به نام دیگران استفاده میکنند.
برای پیشگیری از وقوع جرم، اقدامات مختلفی در حال انجام است. این اقدامات شامل ارسال پیامکهای آموزشی به حدود ۹۰ میلیون نفر، برگزاری برنامههای آموزشی برای ۲۰ میلیون نفر از طریق رسانهها، آگاهسازی صرافیهای رمزارز و همکاری در تدوین قوانین جدید بانک مرکزی و اصلاح قانون جرایم رایانهای است.