راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

استفاده از فناوری‌های زیرساختی باید بر اساس نیاز سازمان انجام شود

محمدعلی چیت‌ساز، مدیر فنی ایمن داده شبکه در رویداد زیرساخت دیجیتال به افزایش کاربری کلاد استورج و ابجکت استورج در دنیا اشاره کرد

محمدعلی چیت‌ساز، مدیر فنی «ایمن‌داده شبکه» در ارائه تخصصی به نام زیرساخت‌های ذخیره‌سازی و پردازشی و آینده آنها با تمرکز بر نیاز امور اقتصاد دیجیتال ایران، در رویداد زیرساخت دیجیتال به ایراد سخنرانی پرداخت.

او در ابتدای سخنرانی خود گفت: «داده‌ها در دنیا روز به روز در حال افزایش هستند. فناوری پردازشی به ما کمک می‌کند اطلاعاتی را از داده‌های جمع‌آوری شده استخراج کنیم. در حال حاضر بخش بزرگی از داده‌ها در کشور ساختاری ندارند بنابراین برای بهره‌برداری از این داده‌ها به زیرساخت توانمندی نیاز داریم.


فناوری‌های تازه برای پردازش سریع‌تر داده‌ها


او در خصوص مزایای فناوری‌های پردازشی در دنیای امروز بیان کرد: «با سرعت بالاتر و هزینه کمتری می‌توان داده‌ها را پردازش کرد. پس از سی‌پی‌یو فناوری‌های جدید دیگری مطرح شدند. از دو دهه گذشته بحث جی‌پی‌یو یا پردازنده‌های گرافیکی مطرح شد، توسعه این تجهیزات همچنان ادامه دارد. تی‌پی‌یو یا واحد پردازش تنسور توسط گوگل ابداع شد، دی‌پی‌یو یا واحد پردازش داده جدیدترین فناوری در این حوزه است که در ماشین‌لرنینگ به کار می‌رود. فرایند استفاده از سی‌پی‌یو همچنان ادامه دارد اما واحد پردازش داده با رشد سریعی در حال به‌کارگیری در مراکز داده در جهان است.»


افزایش کارایی و کاهش پیچیدگی با غیرمجازی‌سازی فناوری


چیت‌ساز هدف استفاده از سرویس‌های مجازی‌سازی را افزایش بهره‌وری و انعطاف‌پذیری در استفاده از منابع سخت‌افزاری نامید و گفت: «غیر مجازی‌سازی فناوری نوینی است که در حوزه زیرساخت مطرح شده که هدف از آن افزایش کارایی و کاهش پیچیدگی در سیستم‌های خاص است که نیاز به سرعت و کارایی بالا دارند. این فناوری در سیستم‌های بلادرنگ و برنامه‌های حساس به تأخیر به کار گرفته می‌شوند.داده‌های این فناوری‌ها باید روی دستگاهی ذخیره شوند، در اینجا بحث فناوری ذخیره‌سازی انبوه اطلاعات مطرح می‌شود.»

مدیر فنی ایمن‌داده شبکه با اشاره به این که در ایران اغلب از فناوری بلاک استورج استفاده می‌شود که مناسب داده‌های ساختارمند است، عنوان کرد: «ابجکت استورج مناسب داده‌های غیرساختاری است، کلاد استورج نیز در دنیای امروزی کاربرد بسیاری پیدا کرده است. SDSها و اسکیل اوت ناس نیز از دیگر فناوری‌های ذخیره‌سازی هستند. اسکیل اوت ناس دستگاه‌هایی هستند که به شکل خوشه‌ای دیتاهای غیرساختارمند را ذخیره می‌کنند. کاربری کلاد استورج و ابجکت استورج در حال افزایش در دنیا است.»

چیت‌ساز تأکید کرد: «استفاده از فناوری‌های زیرساختی باید بر اساس نیاز سازمان انجام شود. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پردازشی، توسعه مراکز داده و دیتاسنترهای مدرن، گسترش ذخیره‌سازی ابری و پذیرش فناوری‌های نوین می‌تواند تأثیر بسزایی در آینده فناوری‌های پردازشی و ذخیره‌سازی در اقتصاد دیجیتال ایران داشته باشد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.