راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

 تحریم‌ها و سنگ‌اندازی‌های داخلی، مسئله حل نشده زیرساخت دیجیتال

مدیر فروش شرکت رمیس، در گفت‌وگویی چالش‌های بزرگ زیرساخت دیجیتال کشور، به‌ویژه مشکلات ناشی از تحریم‌ها و سختی‌های واردات تجهیزات های‌تک را بررسی کرد

باتوجه‌به وابستگی زیرساخت دیجیتال ایران به تجهیزات های‌تک و های‌اند، موانع واردات و مشکلات ناشی از تحریم‌ها به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این حوزه تبدیل شده است.

محمدرضا خسروی، مدیر فروش شرکت رمیس، در گفت‌وگو با راه پرداخت ضمن تشریح چالش‌های زیرساخت دیجیتال، تأکید کرد که مسیر توسعه زیرساخت‌های دیجیتال کشور نباید با تلاش برای تولیدات غیرواقع‌بینانه طی شود، بلکه باید با تمرکز بر فناوری‌های نوین و به‌کارگیری راهکارهای ابری، هزینه‌ها کاهش و کارایی بهبود یابد.


تولیدات داخلی حوزه زیرساخت دیجیتال ناکام باقی می‌مانند


محمدرضا خسروی با بیان اینکه تولید داخلی نباید به دنبال رقابت با غول‌های تکنولوژی جهان باشد، توضیح داد: «شرکت‌های داخلی با ادعای تولید نمونه‌های مشابه محصولات خارجی، رقابتی ایجاد کرده‌اند که در نهایت به ضرر بهره‌برداران تمام می‌شود، زیرا این نمونه‌ها اغلب نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای محصولات خارجی باشند و تفاوت قابل‌توجهی با نمونه‌های خارجی دارند.»

خسروی افزود:«باید در تولید داخلی، واقع‌بین باشیم و بر اساس دانش و ظرفیت موجود، تولیدات موردنیاز کشور را در حد توان انجام دهیم. رقابت با شرکت‌هایی که سال‌ها در تولید تکنولوژی‌های پیشرفته فعالیت دارند، واقع‌بینانه نیست و نمی‌تواند نیازهای زیرساخت دیجیتال کشور را برآورده کند.»

او بر اهمیت هم‌راستا شدن کشور با روندهای جهانی تأکید کرد و گفت:«تحولات تکنولوژی در جهان با سرعت بالایی در حال رخ‌دادن است، و ایران نیز باید با این تغییرات همگام شود تا از قافله پیشرفت باز نماند.»


موانع واردات و محدودیت‌های داخلی


از دید خسروی تأمین تجهیزات موردنیاز زیرساخت دیجیتال کشور به دلیل وابستگی به فناوری‌های خارجی و موانع واردات، با مشکلات جدی مواجه شده است.

او معتقد است این تجهیزات که عمدتاً در زمره فناوری‌های پیشرفته (های‌اند و های‌تک) هستند، به دلیل تحریم‌ها و همچنین محدودیت‌های داخلی، بسیار دشوار وارد کشور می‌شوند.

محمدرضا خسروی در ادامه بیان کرد که واردات این تجهیزات با موانع متعددی در حوزه‌های ثبت سفارش، تخصیص ارز و مسائل گمرکی مواجه است.

به گفته او، وزارتخانه‌ها و ارگان‌های مختلف نیز با ایجاد فرایندهای طولانی، کار واردکنندگان را پیچیده‌تر کرده‌اند.


کاهش هزینه‌ها و گسترش استفاده از فناوری‌های نوین


او همچنین به راهکارهایی برای کاهش هزینه‌ها اشاره کرد و گفت:«می‌توان با گسترش استفاده از فناوری‌های نوین مانند تکنولوژی‌های ابری، به‌جای خرید تجهیزات متعدد، خدمات را به‌صورت اشتراکی مدیریت کرد.»

خسروی توضیح داد:«زیرساخت دیجیتال ایران به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند مراکز داده و مدیریت منابع فناوری اطلاعات، می‌تواند با استفاده از خدمات ابری و اشتراک‌گذاری منابع، نیاز به خرید تجهیزات گران‌قیمت و انباشت و همچنین هزینه‌های نگهداری سخت‌افزار را کاهش دهد.»

او با اشاره به وابستگی زیرساخت دیجیتال به تأمین سخت‌افزارهای خارجی، تأکید کرد که سیاست‌های تولید داخلی نباید مسیر نادرست برخی صنایع مانند خودروسازی را تکرار کند.


اولین رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران


در همین راستا اولین رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران با میزبانی کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران از ساعت ۱۴ تا ۲۰ برگزار خواهد شد.

این رویداد با حضور مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، کسب‌وکارهای تولیدکننده و تأمین‌کننده سخت‌افزار و کالای دیجیتال، خرده‌فروش‌ها و برندهای مطرح کشوربرگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان به شرکت در رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران می‌توانند برای ثبت‌نام به این لینک مراجعه کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.