پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چاپ دوم کتاب سازمان باز با حمایت هلدینگ فنآوری و نوآوری صاد منتشر شد
غزاله صدر / کتاب «سازمان باز: مقدمهای بر سازمانهای غیرمتمرکز» با ترجمه محمد رهبان و با حمایت هلدینگ فنآوری و نوآوری صاد در انتشارات راه پرداخت به چاپ دوم رسید.
این کتاب نوشته «جیم وایتهرست» مدیرعامل سابق شرکت معروف «رد هت»، سازنده سیستمعامل معروف «لینوکس» است. وایتهرست در سال 2007 به رد هت پیوست و این شرکت در زمان مدیریت او توانست پلههای موفقیت را یکی پس از دیگری طی کند و در سال 2012 به اولین شرکت ارائهدهنده نرمافزار منبع باز با درآمد یک میلیارد دلاری تبدیل شود.
جیم وایتهرست به اصلی ایمان دارد که پایه و اساس فرهنگ سازمانی رد هت بر روی آن بنا شده است. او معتقد است: «آن دسته از تواناییهای کارکنان که بیش از همه برای رسیدن به موفقیت ضروری هستند، دقیقاً همانهایی هستند که نمیتوان مدیریتشان کرد.» و نتیجه میگیرد که هرچه بیشتر بتوانید شور و اشتیاق را در کارکنانتان شعلهورتر کنید، سازمان موفقتری خواهید داشت. او در این کتاب بهعنوان مدیرعامل رد هت با تمرکز بر این شرکت که
میتوان آن را یکی از اولین سازمانهای باز در جهان دانست، تلاش کرده ایده «سازمان باز» را بپروراند. این کتاب به مدیران کنونی و آینده نشان میدهد چطور مدل سازمان باز جدیدی توسعه دهند و سازمانشان را به سازمانی بازتر تبدیل کنند. جیم وایتهرست معتقد است که آموزههای
این کتاب صرفاً به درد شرکتهای بزرگ نمیخورد بلکه شرکتهای کوچک و استارتاپهای نوپا نیز میتوانند از آن بهره ببرند.
صادق فرامرزی و حمیدرضا نورصالحی در بخشی از یادداشت مشترک خود بر «سازمان باز» نوشتهاند: «در سال 2015 میلادی بشریت به نوعی اجماع بدون هماهنگی رسیده است تا ضمن هوشمندسازی اشیا و ابزارها و ماشینها، از آنها جامعهای در تعامل با انسانها تشکیل دهد که امروزه در هنگامه بازنشر دوم از ترجمه پارسی کتاب «سازمان باز» در سال 2022 میلادی، همگی آن را به نام متاورس میشناسیم.
اما آنچه صحت این ادعا و ارزش محتوا در ماهیت سازمان باز را به چالش میکشد، به پدیده متاورس به عنوان محلی برای ملاقات و همکاری انسانها و هوشماشینی ختم نمیشود، بلکه پیشتر در دسامبر 2019 میلادی با شروع همهگیری ویروس کرونا آغاز شده است.
در واقع، بحران بیولوژیک سال 2019 میلادی بیش از آنکه یک مسئله پزشکی یا حتی فناورانه باشد، یک ابرچالش مدیریتی برای سازمانهای بسته و یک ارزیابی جامع برای اثبات کارایی سازمانهای مجهز به تفکر باز بود.
سازمانهایی که تا پیش از این نحوه تعامل مجازی با نیروی انسانی و شرکای تجاری در زنجیره تأمین را در قالب پیادهسازی سازمان باز تمرین کرده بودند، بدون احساس خلأ یا وقفه تقریباً همه نوع روال اجرایی و نوآوری را ادامه داده و بعضاً نیروهای ازدسترفته سازمانهای بسته را نیز جذب کرده و به کسبوکار خود وسعت نیز دادهاند، اما سازمانهای بسته – با وجود تجهیز فوری به انواع نرمافزارها و سختافزارهای ارتباط از راه دور- در بهترین شرایط توانستند از ورشکستگی در امان بمانند.
به عبارت دیگر، ظهور متاورس خروجی مشخص و بارز تعمیم تفکر سازمان باز به سطحی فراتر از روشهای مدیریتی سازمانهای سنتی، پس از اثبات کارایی آن در دوران همهگیری کرونا، است.
و البته این تجربه موفق به صورت غیرمستقیم به توسعه مبحث دیگری در ساختار تصمیمگیری درون سازمانها دامن زده است که طی آن تلاش میشود یک سازمان باز با مدلهای موفق مرتبط با سیستمهای غیرمتمرکز در رمزارزها ادغام شده و یک سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) را بنا کند.»
کتاب «سازمان باز: مقدمهای بر سازمانهای غیرمتمرکز» با ترجمه محمد رهبان در 192 صفحه با قیمت 100 هزار تومان هماکنون در فروشگاه راه پرداخت در دسترس علاقهمندان است.