راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مخابرات همچنان جیرینگی پا توی کفش بانکدارها می‌کند

مدیرعامل شرکت جیرینگ همراه اول با بیان اینکه 27 درصد مردم حساب الکترونیکی ندارند، ‌گفت: همراه اول با خدمات مالی و بانکی جیرینگ سعی در تحت پوشش قرار دادن این افراد دارد. این در حالی است که پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی ایرادات فراوانی به جیربنگ گرفته بود. بسیاری از متخصصان معتقدند فعالیت‌های مالی باید در حوزه مالی انجام شود و مخابرات بسترها را آماده کند و خودش نباید وارد بازار مالی شود.

علیرضا طلوع در همایش فنی و ارتباطات اقتصاد و تجارت الکترونیکی به تشریح نقش تلفن همراه در تجارت الکترونیکی ایران و مروری بر تجربه جیرینگ در کشور پرداخت.

مدیرعامل شرکت جیرینگ همراه اول با بیان اینکه هم‌اکنون 122 اپراتور تلفن همراه در دنیا سرویس خدمات مالی موبایل ارائه می‌کنند، گفت: هر 3 سال استفاده از کیف پول تلفن همراه 2 برابر می‌شود.

 

کیف پول همراه برای در کنیا، فیلیپین و آفریقا بیشترین رشد را داشته است

وی ادامه داد: بیشترین استفاده از خدمات کیف پول همراه در کشورهایی است که از توسعه بانکداری کمتر بهره برده‌اند و برای مثال کشورهای کنیا، فیلیپین و آفریقا بیشترین حجم مبادلات مالی تلفن همراه را دارند.

مدیر عامل شرکت جیرینگ همراه اول اظهار داشت: تا سال 2015 یک میلیون نفر از طریق تلفن همراه به خدمات مالی دسترسی خواهند داشت و پیشرو این بازار، اپراتورهای آسیایی خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه اپراتور m-pesa در کشور کنیا 13.5 میلیون مشترک دارد، گفت: 70 درصد تراکنش‌های مالی کنیا از طریق تلفن همراه انجام می‌شود.

وی ادامه داد:‌همچنین 10 درصد مردم ژاپن سال گذشته از طریق تلفن همراه خدمات مالی خود را دریافت کرده‌اند.

 

۲۷ درصد مردم ایران حساب بانکی ندارند

مدیرعامل شرکت جیرینگ همراه اول با اشاره به اینکه برای ما مهم بود که هرم پایین جامعه را تحت پوشش قرار دهیم گفت:‌ براساس مطالعات میدانی همراه اول اندازه بازار ایران 75 میلیون نفر است.

وی گفت: براساس این مطالعات 24 درصد مردم ایران حساب بانکی با دسترسی‌های بالای بانکی دارند و 49 درصد مردم حساب بانکی با دسترسی‌های کم بانکی دارند.

وی گفت: همچنین 27درصد مردم ایران نیز اصلا حساب بانکی ندارند.

طلوع افزود: براساس مطالعات همراه اول جامعه ایران یک جامعه cash-base (بر مبنای پول نقد) است.

وی با اشاره به ترافیک برنامه 90، این برنامه را مثال خوبی برای خدمات مالی تلفن همراه مثال زد و گفت: در برنامه 90 ظرف مدت 2 ساعت 5 میلیون پیامک 10 تومانی جابه‌جا می‌شود و بسیار شاهد هنگ کردن سیستم بانکی در این موارد هستیم.

وی توضیح داد: این به این دلیل است که اصل فعالیت بانک روی تراکنش‌های کم و مبلغ بالا است و بانک در تراکنش‌های تعداد بالا هنگ می‌کند؛ اما طراحی اپراتورهای تلفن همراه درست عکس این مطلب است.

مدیرعامل شرکت جیرینگ همراه اول با اشاره به اینکه در برنامه 5 ساله پنجم، پرداخت 80 درصد تراکنش‌ها به صورت الکترونیکی هدف‌گذاری شده، گفت: این در حالی است که در سراسر کشور 19هزار شعبه بانکی وجود دارد.

وی گفت: در چنین شرایطی همراه اول در حال مذاکره با مسئول طرح دفاتر ict روستایی ایران برای مذاکره با 10 هزار دفتر ict روستایی است و وجود 7 هزار دفتر mci و tci در مجموع 17 هزار نقطه دسترسی را ایجاد خواهد کرد که جهش بزرگی در پرداخت‌های الکترونیکی در کشور خواهد بود.

انتهای پیام/ح

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.