راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

گذار وال‌استریت به دنیای کریپتو / آشنایی با 14 فین‌تک که یار کمکی وال‌استریت خواهند بود

وال‌استریت تنها چند گام برای ورود کام به دنیای کریپتو و امور مالی غیرمتمرکز فاصله دارد. فین‌تک‌هایی وجود دارند که می‌توانند در طی کردن این چند گام، به وال‌استریت کمک قابل توجهی کنند.

نسیم بنایی / بنگاه‌های وال‌استریت در زمینه پذیرفتن فناوری کریپتو و امور مالی غیرمتمرکز در یک نقطه‌عطف ویژه قرار دارند و برای طی‌کردن این بخش از مسیر نیازمند اندکی کمک هستند. این بنگاه‌ها نیازمند ایجاد زیرساخت این دو فناوری هستند و تعداد زیادی از فین‌تک‌ها می‌توانند در این زمینه تأثیرگذار باشند.

به گزارش بیزینس اینسایدر صنعت کریپتو توانست در سال 2021 سرمایه زیادی را از سوی بنگاه‌های مالی سنتی مانند گلدمن ساکس و بانک آمریکا جذب کند، اما در کنار آن در جذب سرمایه خصوصی هم رکورد شکست. سرمایه‌گذاری خطرپذیر جهانی روی استارتاپ‌های بلاکچین در سال 2021 به رکورد 25.2 میلیارد دلاری رسید که نسبت به سال 2020 رشدی 713 درصدی را نشان می‌دهد. در ادامه با استارتاپ‌هایی بیشتر آشنا می‌شویم که به نظر سرمایه‌گذاران می‌توانند گذار وال‌استریت به فناوری کریپتو را تسریع کنند.


الکمی (Alchemy)


استارتاپ الکمی به شرکت‌ها و توسعه‌دهندگان فعال در آن ابزارهای زیرساختی را ارائه می‌دهد که به کمک آنها می‌توان اپلیکیشن‌هایی را مبتنی بر اتریوم و دیگر بلاکچین‌ها ایجاد کرد. این استارتاپ در آخرین مرحله جذب سرمایه خود توانست 200 میلیون دلار دریافت کند و به این طریق به ارزشی بیش از 10 میلیارد دلار رسید. این فین‌تک در حال حاضر محبوبیت خاصی بین شرکت‌هایی دارد که کاملاً روی بلاکچین تمرکز دارند، مانند بازار توکن غیرمثلی اوپن‌سی و والت رمزارز تراست والت.


بلاک (Bloq)


فین‌تک بلاک با ارائه API به بنگاه‌های مالی، امکان اتصال آنها به شبکه‌های محبوب بلاکچین و داده‌های موجود در زنجیره آنها را فراهم می‌کند. علاوه بر این، استارتاپ بلاک قصد دارد خدماتی را هم در زمینه قدرت محاسباتی خارج از زنجیره و غیرمتمرکز و همچنین محصولات مربوط به ذخیره غیرمتمرکز ارائه دهد. این فین‌تک همین حالا هم در بنگاه‌هایی نظیر سیتی‌گروپ، فیدلیتی و دیسکاور فعالیت می‌کند. جف گارزیک، بنیان‌گذار و مدیرعامل بلاک، آشنایی قابل توجهی با فناوری بک‌اِند دارد.


چک‌اوت دات‌کام (Checkout.com)


استارتاپ چک‌اوت دات‌کام پیشاپیش به یکی از بازیگران مهم فضای پرداخت کسب‌وکار به کسب‌وکار (B2B) تبدیل شده است. چک‌اوت دات‌کام حالا قصد دارد با استفاده از این توان خود، سراغ زیرساخت‌هایی مشابه برود که به مصرف‌کننده‌ها و تاجران هم امکان تراکنش به‌صورت رمزارزی را می‌دهد. خدمات پرداختی این فین‌تک همین حالا هم در بسیاری از صرافی‌های بزرگ رمزارز دنیا استفاده می‌شود که از بین آنها می‌توان به کوین‌بیس، اف‌تی‌ایکس، کریپتو دات‌کام و بایننس اشاره کرد.


کامپوند لبز (Compound Labs)


فین‌تک کامپوند لبز به بنگاه‌های مالی این امکان را می‌دهد که با ارائه حساب‌های خزانه‌داری، با وام‌دادن به سازوکارهای غیرمتمرکز، سود کسب کنند. بنگاه‌های مالی با استفاده از خدمات خزانه‌داری کامپوند (Compound Treasury)، می‌توانند حسابی را با سود ثابت چهار درصد افتتاح کنند. این سود ناشی از وام‌دادن روی بازارهای پولی کامپوند است. سازوکار این سرمایه‌گذاری به‌طور کلی این است که دلار آمریکا به سکه باثبات USDC تبدیل می‌شود و پس از آن در پروتکل مالی غیرمتمرکز کامپوند سرمایه‌گذاری می‌شود و در نهایت دقیقاً مشابه کسب سود حساب‌های پس‌انداز، سود ایجاد می‌کند.


فالکن‌ایکس (FalconX)


فالکن‌ایکس برای مؤسسات مالی و شرکت‌هایی که حجم زیادی رمزارز در خزانه‌داری‌های خود دارند، امکان معامله، کارگزاری و سپرده‌گذاری را در قالب کریپتو، فراهم می‌کند. جدای از این خدمات، شاخه اعتباری فالکن‌ایکس به بنگاه‌ها امکان تأمین مالی کوتاه‌مدت را برای تجارت ارائه می‌دهد. این فین‌تک در حال ایجاد مجموعه‌ای از خدمات است که در نهایت می‌توانند مانند یک کارگزاری قدرتمند در زمینه دارایی‌های دیجیتال عمل کنند.


فایربلاکس (Fireblocks)


خدمت اصلی فین‌تک فایربلاکس یک راه‌حل در زمینه امور مالی امانی است. مؤسسات مالی، مانند بانک‌ها، صرافی‌ها و صندوق‌های پوشش ریسک، با استفاده از این راه حل می‌توانند رمزارز خود را انبار کنند و با اکوسیستم کریپتو به تعامل بپردازند. در کنار این محصول اصلی، خدمات مکملی هم در عرصه کریپتو توسط این فین‌تک ارائه می‌شود که از بین آنها می‌توان به شبکه توافقی اشاره کرد که به‌منظور انتقال سرمایه بین همتایان تجاری، استفاده می‌شود. جدای از اینها، فایربلاکس نظامی برای صدور توکن دارد که با استفاده از آن می‌توان توکن‌هایی با پشتوانه دارایی صادر کرد.


مساری (Messari)


مساری داده‌ها و اطلاعات بازاری را برای سرمایه‌گذاران کریپتو جمع‌آوری می‌کند. این استارتاپ با استفاده از ترکیب‌ داده‌های پژوهشی جهانی این کار را انجام می‌دهد و از همه مهم‌تر مجموعه ابزارهایی را برای به تصویر کشیدن داده‌ها ارائه می‌دهد. مسئله جمع‌آوری و تصویرسازی از داده‌ها امری بسیار مهم بین سرمایه‌گذاران نهادی است، زیرا این داده‌ها به‌منظور تصمیم‌گیری در بنگاه‌های مالی استفاده می‌شوند.


ننسن (Nansen)


ننسن با ایجاد خوراک‌ داده‌ای و ابزارهای تحلیلی برای بنگاه‌های مالی، به آنها کمک می‌کند داده‌های موجود روی شبکه‌های بلاکچین را رمزگشایی کنند. فناوری کریپتو یک نظام مالی باز و شفاف را ایجاد کرده است، اما حرکت بین داده‌های فراوان موجود روی زنجیره‌ها و تفسیر آنها عملی بسیار دشوار است. همین مسئله باعث می‌شود که فین‌تکی مانند ننسن اهمیتی دوچندان پیدا کند.


نتابن (Notabene)


مؤسسات مالی نیازی جدی به دانستن این مسئله دارند که چه کسی در فضای کریپتو در حال ارائه و دریافت سرمایه است. فین‌تک نتابن دقیقاً در همین نقطه وارد عمل می‌شود. این فین‌تک اساساً در حال ساختن چیزی مانند سوئیفت، نظام ارتباطی مالی جهانی، اما برای رمزارزهاست، نه ارزهای مالی سنتی. این فین‌تک همین حالا در شرکت‌هایی مانند کریپتو دات‌کام و تی‌آراِم لبز، همکاری می‌کند و از این طریق به نهادهای سنتی مانند جی‌پی مورگان هم وارد می‌شود.


پارادایم (Paradigm)


پارادایم روی یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های نهادی دارایی لیکوئید و نقد مربوط به بازارهای مشتقه و اعتباری در فضای کریپتو فعالیت می‌کند. این استارتاپ خریداران و فروشندگان نهادی را برای معاملات مشتقه بزرگ به هم متصل می‌کند. فین‌تک پارادایم به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران گزینه‌های لیکوئید خاصی را در زمینه ترجیح‌های قیمتی، ابعادی، ریسکی و توافقی ارائه می‌دهد. جدای از این مسئله می‌توان به اتوماسیون مذاکرات دوجانبه و روند دستیابی به توافق‌ها برای سرمایه‌گذاران نهادی اشاره کرد که در دنیای دارایی‌های دیجیتال به معامله فرابورسی مشغول هستند.


پکسز (Paxos)


پکسز به مشتریان سازمانی خود زیرساختی مبتنی بر بلاکچین را ارائه می‌کند که به کمک آن می‌توان خدماتی در زمینه کریپتو را در اختیار مصرف‌کنندگان نهایی قرار داد. این فناوری به‌صورت مشخص این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورد که دارایی‌های خود را به شکل توکن درآورده و معامله کنند و در عین حال فناوری بک‌اِند را برای معاملات امانی مهیا می‌کند. این فین‌تک که در بهار سال گذشته توانست 300 میلیون دلار سرمایه را در مرحله D خود جذب کند، در حال حاضر چیزی در حدود 2.4 میلیارد دلار ارزش دارد.


تالوس (Talos)


استارتاپ تالوس با ایجاد فناوری و زیرساختی معاملاتی، بین بنگاه‌های خریدار و دیگر بازیگران در اکوسیستم نقدینگی کریپتو، مانند وام‌دهنده‌ها، صرافی‌ها و کارگزاری‌ها، ارتباط ایجاد می‌کند. این استارتاپ در حال حاضر شرکایی مانند بایننس، بایننس‌یو‌اس، کوین‌بیس، اف‌تی‌ایکس، جمینای، کارکن و جین استریت دارد.


تکس‌بیت (TaxBit)


تکس‌بیت نرم‌افزاری را به‌منظور مدیریت مالیات، حساب‌ها و گزارش‌های مالی مربوط به تراکنش‌های کریپتو ارائه می‌دهد. این نرم‌افزار با استفاده از جمع‌آوری و بسته‌بندی همزمان داده‌های تراکنشی از صرافی‌های مهم و شبکه‌های بلاکچین، نقش اساسی خود را ایفا می‌کند. در حال حاضر این نرم‌افزار در سیستم کوین‌بیس، بایننس‌یواس، جمینای و سوفای ادغام شده و استفاده می‌شود. نباید فراموش کرد که نرم‌افزار تکس‌بیت هم به کار سرمایه‌گذاران نهادی می‌آید، هم مصرف‌کننده‌ها، صرافی‌ها و حتی دولت‌ها.


زیرو هش (Zero Hash)


زیرو هش در زمینه ارائه خدمات مربوط به دارایی‌های دیجیتال فعالیت می‌کند. این استارتاپ به شرکت‌های مختلف این امکان را می‌دهد که دارایی‌های دیجیتال را با یک API وارد پیشنهادهای خود کنند. همکاری با این فین‌تک، گامی ضروری برای شرکت‌هایی است که می‌خواهند پیشنهادهایی مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال را در ویترین خود قرار دهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.