پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
۵۰ درصد از کل تراکنشهای شاپرکی در تهران انجام میشود
براساس آخرین آمارها از عملکرد شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کار (شاپرک) در فروردین ماه امسال، ۳۰۴ هزار و ۵۱۲ میلیارد و ۷۲۷ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۳۵۶ ریال حجم تراکنشهای این شبکه بوده است. بر این اساس، بیشترین تراکنش مربوط به شرکت پشتیبانی «به پرداخت ملت» با حجم ۱۴۸ هزار و ۲۱۲ میلیارد و ۵۶۶ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۴۸۲ ریال میشود و شرکتهای کارت اعتباری ایرانکیش با ۳۸ هزار و ۸۶۶ میلیارد و ۷۶۸ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۲۳۶ ریال و دادهورزی سداد با ۳۸ هزار و ۲۱۵ میلیارد و ۳۳۹ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۸۹۷ ریال در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. در واقع ۴۸.۶ درصد از کل تراکنشها در این شبکه به شرکت ارائه دهنده خدمات «به پرداخت ملت» اختصاص دارد.
شرکتهای ارائه خدمات در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت، شامل: آسانپرداخت پرشین، الکترونیککارت دماوند، بهپرداخت ملت، پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد، پرداخت الکترونیک سامان، پرداخت نوینآرین، پرداخت الکترونیک پارسیان، دادهورزی سداد، سایان کارت، فنآوا کارت، کارت اعتباری ایرانکیش و مبنا کارت آریا میشود.
از مجموع تراکنشهای این شبکه، ۱۵۰ هزار و ۳۱۰ میلیارد و ۸۳۶ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۴۲۵ ریال در استانهای کشور به غیر از استان تهران انجام شده و ۱۵۴ هزار و ۲۰۱ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۹۳۱ ریال آن مربوط به استان تهران میشود.
با این حساب حدود ۴۹.۳ درصد از تراکنشهای شبکه شاپرک در استانها و ۵۰.۷ درصد کل تراکنشهای کشور در استان تهران انجام شده است. توجه به این اعداد و ارقام گویای تمرکز بیشتر بانکداری الکترونیک در استان تهران است. با وجود اینکه استان تهران حدود ۱۶ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهد، نیمی از تراکنشهای شبه شاپرک را به خود اختصاص داده است. گسترش تجهیزات بانکداری الکترونیک در سایر استانها و فرهنگسازی در این زمینه، از ملزومات توسعه در این بخش است.
منبع: فارس