پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سرپرست نهادهای مالی و نوآوری فرابورس: لزوم بهرهگیری از فناوریهای نوآورانه برای کمک به استارتآپها
به گفته علیقلیپور، فرابورس به یکی از قطبهای کمک به استارتآپهای حوزه فینتک، ولثتک و حتی رگتک تبدیل شده و علاوه بر سرمایهگذاری در چنین استارتآپهایی، هماهنگیهای لازم برای دسترسی به دیتاهای لازم با رعایت محدودیتهای مشخص را انجام میدهد و تیمهایی در همکاری با فرابورس ایران، حوزههای «مشاوره مالی روباتیک» و «کشف تقلب» در حال کار هستند.
راهاندازی امکان انجام معاملات آنلاین در سال ۱۳۸۹، نقطه شروعی برای تحول دیجیتالی در بازار سرمایه بود و حالا امروز از نظر تعداد بیش از ۸۰ درصد معاملات و از نظر ارزش حدود ۳۰ درصد از کل معاملات، از درگاههای آنلاین انجام میشود. طی یک سال اخیر با جذاب شدن بازار سرمایه برای سرمایهگذاری، میلیونها کاربر جدید عضو سجام (سامانه جامع اطلاعات مشتریان برای مدیریت داراییها و دریافت سود مجمع و…) شده که بسیاری از آنها بهصورت مجازی احراز هویت شدهاند.
عارف علیقلیپور، سرپرست نهادهای مالی و نوآوری فرابورس ایران در این خصوص معتقد است که تلاشها به سمت بهرهگیری از فناوریهای نوآورانه معطوف است. به گفته او فرابورس به یکی از قطبهای کمک به استارتآپهای حوزه فینتک، ولثتک و حتی رگتک تبدیل شده و علاوه بر سرمایهگذاری در چنین استارتآپهایی، هماهنگیهای لازم برای دسترسی به دیتاهای لازم با رعایت محدودیتهای مشخص را انجام میدهد و تیمهایی در همکاری با فرابورس ایران، حوزههای «مشاوره مالی روباتیک» و «کشف تقلب» در حال کار هستند.
علیقلیپور با اشاره به سرمایهگذاری فرابورس ایران بر فناوریهای پروژهای با عنوان «ارتقای سلامت نظام بازار سرمایه» میگوید: «در این پروژه با استفاده از تکنولوژیهای اطلاعاتی، به بررسی و کشف تخلفات مرتبط با دستکاری قیمتی بازار و فعالیتهای مالی در شبکههای اجتماعی میپردازیم و یکی از پیشرفتهترین پروژههای نظارتی است و طی چند سال آتی ثمرات آن به وضوح حس خواهد شد.»
به گفته او مفهوم جعبه شنی (sand box)، یکی دیگر از جدیدترین طرحهایی است که اخیراً توسط فرابورس ایران مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و به زودی اجرایی خواهد شد.
طی این طرح، محصول ایجاد شده استارتآپ (مثلاً طرح برگزاری مجمع الکترونیکی)، در یک محیط کنترل شده مورد ارزیابی قرار میگیرد و جوانب مختلف بهکارگیری این طرح در محیط واقعی بازار سرمایه سنجیده شده و در صورت اخذ تأیید، کلیه زمینههای لازم اعم از قوانین و مقررات و زیرساختهای موردنیاز، برای عملی کردن طرح در قالب یک خدمت جدید در بازار، در اختیار شرکت صاحب طرح قرار میگیرد.
به نظر میرسد استقبال امسال از بازار سرمایه مدیران و مسئولان بازار را به سمت شتابدهی در بهرهگیری موثرتر از تکنولوژی سوق داده است با این حال کاربران سامانههای معاملاتی با توجه به تجربیات در دسترس تکنولوژی در ایران به وضعیت موجود قانع نخواهند بود.