پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ناظمی: مجموعه درآمد شرکتهای فناوری اطلاعات از تولید ناخالص کشور 2 تا 5 درصد است
رییس سازمان فناوری اطلاعات گفت: «در دنیا سهم اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات بین 2 تا 5 درصد است که در وضعیت فعلی ایران هم سهم این نوع از اقتصاد در همین دامنه قرار دارد.»
به گزارش ایران، امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات گفت: «اقتصاد دیجیتال با اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات متفاوت است اما اقتصاد دیجیتال در حوزههای مختلف بر پایه ارتباطات و فناوری اطلاعات بنا شده است که در دنیا سهم آن از کل اقتصاد چیزی بین 15 تا 20 درصد است.»
ناظمی افزود: «اکنون سه نوع اقتصاد که شامل «اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «اقتصاد دیجیتال» و «اقتصاد دیجیتال شده» است، در دنیا وجود دارد که ما در کشور در حال حرکت بهسوی اقتصاد دیجیتال هستیم.»
امیر ناظمی در تشریح این دستهبندی، گفت: «اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل شرکتهایی مثل اپراتورهای تلفن همراه است که در این حوزه فعالیت میکنند که در دنیا سهم این نوع از اقتصاد بین 2 تا 5 درصد است که در وضعیت فعلی ایران نیز سهم اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین دامنه قرار دارد. در واقع اگر مجموعه درآمدهای شرکتهای مختلف این حوزه را با هم جمع کنیم، سهم آن از کل تولید ناخالص کشور چیزی بین 2 تا 5 درصد است.»
معاون وزیر ارتباطات نوع دیگر اقتصاد را اقتصاد دیجیتال نامید و گفت: «اقتصاد دیجیتال علاوه بر شرکتهای ارتباطات و فناوری اطلاعات، شامل فعالیتهایی میشود که از محل حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ارزشافزوده کسب میکند. نمونه آن شرکتهای حملونقل اینترنتی است اگرچه آنها جزو شرکتهای ارتباطات و فناوری اطلاعات نیستند اما بنیان اصلی آنها بر ارتباطات فناوری اطلاعات بنانهاده شده که همان اقتصاد دیجیتال است.»
ناظمی با بیان اینکه در اقتصاد دیجیتال عملا شرکتهایی را در نظر میگیریم که هسته اصلی فعالیت آنها مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات است، افزود: «در اقتصاد دیجیتال این شرکتها تابع دو گونه از مقررات هستند. یکی قوانین حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به آنها تحمیل میشود و دیگر قوانین حوزه تخصصی است که در آن فعالیت میکنند، چراکه نمیتوان بهواسطه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از قوانین حوزه تخصصی خود مستثنی شوند.»
ناظمی در ادامه رانندهای را مثال زد که باید گواهینامههای فنی و احراز سوءپیشینه داشته باشد و درعینحال باید دورههایی را در ارتباط با تعامل با مشتریان سپری کرده باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات دامنه اقتصاد دیجیتال را فراتر و گستردهتر از اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست که در دنیا سهم آنها از اقتصاد 15 تا 20 درصد است و گفت: «اقتصاد نوع سوم اقتصاد دیجیتال شده است و اندازه آن از حلقه اقتصاد دیجیتال نیز بزرگتر است. بهعنوانمثال ایرانخودرو و سایپا دو تولیدکننده خودرو هستند که اگر با استفاده از ابزار GPS، اقدام به رهگیری و ردیابی و هوشمندسازی خودرو کنند (تا در مواقع سرقت امکان رصد آن وجود داشته باشد) بدین طریق ارزشافزودهای را برای این خودروسازها به همراه آوردهاند.»
او با اشاره به ارزشافزوده ایجادشده از سوی ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: «ارزشافزودهای که ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد میکند علاوه بر خودروساز در حیطه مشترکان نیز وجود دارد که برای آنها زیرساخت و تنظیم مقررات نیز لازم است. ناظمی گفت: برآوردها نشان میدهد که پنج تا 10 سال آینده سهم اقتصاد دیجیتال شده از اقتصاد دنیا چیزی حدود 25 تا 30 درصد باشد.»