بانک مرکزی ابلاغ کرد / برداشت آنی بدهی بانکی سررسیدشده از حساب مشتری و ضامن

بانک مرکزی ابلاغ کرد / برداشت آنی بدهی بانکی سررسیدشده از حساب مشتری و ضامن

۲ دقیقه مدت مطالعه

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها ابلاغ کرده قراردادهای تسهیلات بانکی به‌صورتی تنظیم شود که به بانک‌ها این اختیار داده شود در صورت سررسید و پرداخت‌نشدن مطالبات مستقیم بانک توسط مشتری، بدهی از حساب‌های انفرادی، اموال و اسناد او و ضامنش نزد بانک برداشت شود.

به گزارش ایسنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد بانک مرکزی به‌تازگی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها اعلام کرده از این پس، قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی را به‌گونه‌ای منعقد کنند که مشتری (حسب مورد مستٲجر، جاعل، فروشنده، عامل) و ضامن یا ضامنین با شرط ضمن عقد به‌طور غیرقابل رجوع به موسسه اعتباری اختیار دهند هرگونه مطالبات مستقیم خود را پس از سررسید و در صورت پرداخت‌نشدن، از موجودی قابل برداشت هر یک از حساب‌های انفرادی مشتری یا ضامنین (ریالی و ارزی)، اموال و اسناد آنان نزد موسسه اعتباری رٲسا و بدون نیاز به حکم قضایی یا اجرایی برداشت کرده و به حساب بدهی مشتری منظور کنند.»  

در ادامه این بخشنامه آمده است: «مشتری، ضامن و ضامنین در صورت اقدام موسسه اعتباری به شرح یادشده حق هرگونه اعتراض و طرح دعوی را از خود سلب می‌کنند.»  

گفتنی است این تغییر در قراردادهای تسهیلات بانکی به دادنامه قطعی دیوان عدالت اداری درباره مفاد آیین‌نامه وصول مطالبات غیرجاری موسسات اعتباری (ریالی و ارزی) برمی‌گردد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

راه پرداخت را به گوگل پیشنهاد دهید
تا تازه‌ترین مطالب تخصصی فین‌تک را آسان‌تر در گوگل پیدا کنید
پیشنهاد به گوگل