پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بر اساس اعلام قبلی بانک مرکزی، دستورالعمل بستن حسابهای راکد در بانکها از امروز اجرایی شد. به گزارش خبرگزاری مهر، این بخشنامه ابلاغ شده و کلیه شعب بانکهای کشور، مکلف شدهاند در جهت تعیین تکلیف حسابهای راکد اقدامات مقتضی را انجام دهند.
شعب بانکها در تهران از ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی به این شعب خبر داده و اعلام کردهاند: «اجرای این بخشنامه از امروز صبح آغاز شده است.»
در بخشنامه اخیر بانک مرکزی حساب راکد به حساب سپردهای گفته میشود که نزد یکی از بانکها یا مؤسسات حدود دو سال بدون گردش باقی مانده و مبلغ آن دو میلیون تومان یا کمتر است.
به گفته مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی، ابتدا بانکها موظفاند با صاحبان حساب تماس بگیرند و از آنها بخواهند برای تعیین تکلیف حساب خود اقدام کنند و اگر صاحب حساب را پیدا نکنند یا بعد از اطلاعرسانی، خود شخص اقدامی نکرد بعد از یک مدتی بانک میتواند آن حساب را به حسابهای بلاتکلیف منتقل کند.
ارجمندنژاد این اقدام بانک مرکزی را برای ارتقای شفافیت در بانکها اعلام کرده و گفت: «این بخشنامه ۱۷ مرداد در شورای پول و اعتبار تصویب و ۳۰ مرداد به بانکها ابلاغ شده است و از اول آذر در بانکها اجرایی شده است و هیچ مشکلی برای مردم ایجاد نمیکند.»
به گفته این مقام بانک مرکزی حسابهای سپرده قرضالحسنه بدون گردش مالی برای حداقل سه سال، حسابهای سپرده قرضالحسنه جاری بدون گردش مالی از طریق ارائه آخرین برگه چک برای حداقل یک سال، حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی بدون گردش مالی برای حداقل دو سال، مشمول این قانون میشود.
براساس این بخشنامه هر فرد حقیقی فقط میتواند یک حساب قرضالحسنه پسانداز، یک حساب قرضالحسنه جاری، یک حساب سرمایهگذاری مدتدار و یک حساب مشترک داشته باشد.
همچنین طبق این دستورالعمل هر شعبه باید هر ۶ ماه یکبار حسابهای سپرده راکد را گزارش دهد که شامل حساب سپرده قرضالحسنه پسانداز راکد با موجودی ۱۰ هزار تومان، حساب قرضالحسنه جاری راکد با موجودی ۴۰ هزار تومان و حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت راکد با موجودی ۲۰ هزار تومان است و بر اساس ضوابط در این دستورالعمل بانکها موظفاند بعد از شناسایی این حسابهای راکد به صاحب حساب از طریق تلفن، پیامک یا هر وسیله دیگر اطلاع دهند تا حسابهای خود را تعیین تکلیف کند.
اگر فرد موردنظر به بانک مراجعه نکند وجوه او به سرفصل وجوه تعیین تکلیف نشده یا بلاتکلیف منتقل میشود.
من در یکی دو تا بانک حساب جاری بدون دسته چک داشتم و حالا راکد شده اند حالا نه بانک اقدامی در جهت بستن حساب می کند و حتی راضی به ماندن حساب راکد دارد و از طرفی خودم هم اگر بخواهم ببندم هزینه فعال سازی اخذ می کنند تا بعد از فعال شدن حساب را ببندند در حالیکه این روال بر خلاف بخشنامه بانک مرکزی می باشد حالا هی بانک مرکزی بخشنامه صادر کند کو گوش شنوا