پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
۱۷۷۶ همت تسهیلات بانکی در سهماهه نخست ۱۴۰۴ پرداخت شد
شبکه بانکی کشور در سهماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ مجموعاً ۱۷٬۷۶۹.۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵٬۳۲۱.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۴۲.۸ درصد افزایش داشته است. از این میزان، ۴٬۲۸۳.۲ هزار میلیارد ریال به مصرفکنندگان نهایی (خانوارها) اختصاص یافته که ۲۴.۱ درصد از کل تسهیلات را تشکیل میدهد. با احتساب تسهیلات کارتهای اعتباری، این سهم به ۲۴.۹ درصد افزایش مییابد.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، در سهماهه نخست سال جاری، ۱۳٬۴۸۶.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۷۵.۹ درصد از کل تسهیلات به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) پرداخت شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، میزان کل تسهیلات پرداختی ۱۲٬۴۴۸.۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخشهای اقتصادی طی ۳ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۴ است. بخش عمدهای از تسهیلات پرداختی به کسبوکارها در قالب سرمایه در گردش بوده و رقم آن به ۱۱٬۴۵۲.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۸۴.۹ درصد کل تسهیلات کسبوکارها میرسد. در بخش خانوار نیز، از مجموع تسهیلات پرداختی، ۱٬۶۹۸.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۳۹.۷ درصد برای خرید کالای شخصی پرداخت شده است.
در بخش صنعت و معدن، طی سهماهه نخست ۱۴۰۴ در مجموع ۶٬۲۱۴.۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که ۵٬۸۷۱.۴ هزار میلیارد ریال آن، معادل ۹۴.۵ درصد، به تأمین سرمایه در گردش اختصاص یافته است. این رقم معادل ۵۱.۳ درصد از کل تسهیلات سرمایه در گردش پرداختی به همه بخشهای اقتصادی محسوب میشود.
در حوزه تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال)، مبلغ ۳٬۹۵۱.۰ هزار میلیارد ریال معادل ۲۲.۲ درصد از کل تسهیلات اعطا شده و همچنین ۱۹۲.۹ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارتهای اعتباری پرداخت شده است. با احتساب این رقم، مجموع تسهیلات خرد به ۴٬۱۴۳.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳.۱ درصد کل تسهیلات پرداختی میرسد.
بانک مرکزی تأکید کرده است که با وجود رشد در پرداخت تسهیلات، کنترل تورم نیز باید مورد توجه باشد. بر این اساس، تقویت توان مالی بانکها از طریق افزایش سرمایه، بهبود کفایت سرمایه، کاهش تسهیلات غیرجاری، افزایش بهرهوری بانکها در تأمین سرمایه در گردش تولیدی و هدایت تأمین مالی بهسمت بازار سرمایه، از ضرورتهای سیاستگذاری اعتباری در سال ۱۴۰۴ عنوان شده است.