راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

استارت‌آپ‌ها جزء مهمی از اکوسیستم شهرهای هوشمند

سازمان‌های بزرگ با ماهیت کسب‌وکاری خطرپذیر باید به نقش استارت‌آپ‌ها در پیدایش شهر هوشمند اهمیت بدهند و تصدی‌گری تمامی امور را به عهده نگیرند. پنل «موبایل، سرویس ارتباطی پیشران توسعه شهر هوشمند» در حاشیه همایش «زیرساخت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر هوشمند» با حضور معاون سازمان فناوری اطلاعات، مدیر واحد تلکام شرکت فناپ، رئیس دانشکده پست و مخابرات و نمایندگانی از اپراتورهای همراه اول و ایرانسل، در برج میلاد برگزار شد.

چیستی الزامات و نیازمندی‌های فنی توسعه به‌کارگیری مطلوب از نسل‌های جدید موبایل و همچنین نقش دولت و اپراتورها در توسعه جامع شبکه‌های پهن باند به‌ویژه تلفن همراه، دو محور اصلی این پنل بود. محسن یوسف‌پور، مدیر واحد تلکام فناپ در خصوص نیازمندی‌های فنی شبکه‌های پهن باند به‌عنوان بستر ارائه خدمات شهر هوشمند گفت: وقتی صحبت از شهر هوشمند و نقش تلفن همراه و ابزارهای موبایل به میان می‌آید، باید حواسمان باشد که در این شرایط دچار تغییر پارادایم شده‌ایم و دیگر ادامه‌دهنده مسیر یک کسب‌وکار سنتی نیستیم. او افزود: برای تحقق شهر هوشمند باید از معماری‌های جدید سازمانی، تغییر استراتژی‌ها، نقش استارت‌آپ‌ها و تغییر نگاه مدیران به فضای کسب‌وکار حرف بزنیم.

مدیر واحد تلکام فناپ بابیان اینکه تحقق شهر هوشمند در حقیقت، تغییر سبک زندگی مردم را نشانه می‌گیرد، گفت: این تغییر سبک زندگی، نیازمند زیرساخت است. از سوی دیگر، پیدایش اکوسیستمی برای شهر هوشمند نیز به‌هیچ‌وجه محدود به دولت و اپراتورها نیست.

یوسف‌پور افزود: چنانچه سازمان‌های بزرگی که ماهیت کسب‌وکاری خطرپذیر دارند، نقشی برای استارت‌آپ‌ها قائل باشند و به‌تنهایی، تمام مسئولیت‌ها را به عهده نگیرند، شاهد تحقق شهر هوشمند خواهیم بود، زیرا اگر هرکسی تصدی‌گری کند و طراحی و پیاده‌سازی تمام حوزه فعالیتی را به عهده بگیرد،‌ این موضوع تا ابد تحقق نخواهد یافت.

علی‌اصغر انصاری، معاون سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران نیز در این خصوص افزود: اگر شبکه‌های موبایل را در تحقق شهر هوشمند یک پیشران بدانیم باید به این نکته توجه کنیم که با استفاده از روش‌های فعلی نمی‌توان بازار را تنظیم کرد.

رسول سرائیان، عضو هیئت‌مدیره شرکت همراه اول نیز در ادامه با ارائه مفاهیمی از شهر هوشمند، به دلایل هوشمند سازی شهرها و چرایی حرکت دنیا به این سمت پرداخت و از شهر «بارسلون» اسپانیا به‌عنوان نمونه موفقی از پیاده‌سازی طرح شهر هوشمند یادکرد. او گفت: پیش‌بینی‌شده که در سال 2020 میلادی، گردش مالی شهرهای هوشمند به یک و نیم تریلیون دلار خواهد رسید و بزرگ‌ترین سهم از این عدد، یعنی حدود 21 درصد آن متعلق به دولت است.

به گفته وی تا سال 2025 میلادی نیز نزدیک به 26 شهر هوشمند در کشورهای توسعه‌یافته شکل خواهد گرفت. سرائیان در خصوص اقداماتی که همراه اول به‌عنوان یکی از اپراتورهای اصلی ایران برای دستیابی به شهر هوشمند انجام داده است، به ذکر آماری از پوشش‌های شهری و جاده‌ای و فعال شدن خدمات نسل 3G اکتفا کرد.

در ادامه وحید یزدانیان، رئیس دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات با اظهار عدم خوش‌بینی به نقش دولت در تحقق شهر هوشمند تأکید کرد که در مواجهه با شهر هوشمند، دولت باید نقش حداقلی داشته باشد. او بابیان اینکه اپراتورها باید برنامه‌ای برای تحقق شهر هوشمند داشته باشند، تلویحاً در پاسخ به سخنان سرائیان گفت که با ارائه آمار صرف از تعداد سیم‌کارت‌ها و پوشش شبکه‌ای،‌ نمی‌توان آن را برنامه تلقی کرد.

آرش بهگو که به نمایندگی از شرکت ایرانسل در پنل حاضر بود، در خصوص نیازمندی‌های فنی شبکه‌های پهن باند به‌عنوان بستر ارائه خدمات شهر هوشمند گفت: وجود شبکه انتقال داده برای اتصال سایت‌های موبایل به یکدیگر، مهم‌ترین نیازمندی برای تحقق شهر هوشمند است.

گفتنی است همایش «زیرساخت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر هوشمند» روزهای 15 و 16 شهریورماه در برج میلاد برگزار شد.

منبع: فناپ

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.