راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مسدودی واریز به حساب صرافی‌های رمزارز رفع شد

از چهارشنبه‌شب به دنبال جلسه ویژه معاونت ارزی بانک مرکزی، واریز به حساب‌های صرافی‌های رمزارز مسدود شده بود

بر اساس گفت‌وگویی که با مدیران عامل صرافی‌های کشور انجام دادیم، به نظر می‌رسد که مشکل ایجادشده برای پلتفرم‌های تبادل رمزارز درخصوص مسدودشدن واریز به حساب‌ها رفع شده است. یکی از اقدامات اخیر در راستای ایجاد محدودیت‌ها برای فعالان حوزه رمزارز و بلاکچین کشور، مسدودکردن واریز به حساب صرافی‌ها بود. بر اساس اطلاعات ارائه شده، چهارشنبه‌شب جلسه ویژه معاونت ارزی در بانک مرکزی تشکیل شد که بر اساس مصوبات این جلسه با همکاری مرکز اطلاعات مالی و طبق ماده ۴۲ قانون بانک مرکزی، این تصمیم گرفته شد.

این تصمیم بدون حضور فعالان بخش خصوصی و همچنین بدون اطلاع به آنها اتخاذ و اعمال شد. به دنبال این رویکرد، درگاه‌های رمزارزی برای کاربران فعال بود؛ اما پس از آنکه درخواست تسویه به سمت شاپرک ارسال می‌شد، سیکل تسویه از سوی شاپرک اعمال نمی‌شد و پولی به حساب صرافی‌ها واریز نشد. بر اساس اخبار به‌دست‌آمده، محدودیت در برداشت اعمال نشد؛ اما در برخی بانک‌ها به دلیل مشکلات فنی این محدودیت نیز اعمال شده است.

این موضوع نگرانی‌های زیادی را برای صرافی‌ها و پلتفرم‌های تبادل رمزارز ایجاد کرد؛ زیرا اگر این تصمیم ادامه پیدا می‌کرد، صرافی‌ها توان تسویه با کاربران را نداشتند. این مشکل تا ساعات پایانی روز جمعه ادامه داشت و بر اساس گفت‌وگوهایی که با مدیران عامل صرافی‌ها داشتیم، از صبح امروز حساب صرافی‌ها به‌تدریج به حالت عادی بازگشته است.


چرا واریز به حساب صرافی‌های رمزارز مسدود شد؟


باتوجه‌به التهابات اخیر بازار ارز، به نظر می‌رسد که این تصمیم معاونت ارزی بانک مرکزی به‌منظور کنترل قیمت دلار بوده است. اما سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا مبادلات تتر می‌تواند روی قیمت دلار در کشور تأثیر بگذارد یا خیر؟

با نگاهی به حجم بازار تتر و دلار، به‌راحتی متوجه می‌شویم که اختلاف این دو بسیار زیاد بوده و تتر نمی‌تواند تأثیر چندانی بر قیمت دلار بگذارد؛ بلکه برعکس، این قیمت دلار است که می‌تواند قیمت تتر را در بازار رمزارز کشور تحت‌تأثیر قرار دهد.

این تصمیم واکنش‌های زیادی را از سوی فعالان حوزه رمزارز کشور برانگیخت و صاحبان کسب‌وکارهای رمزارزی بر این باورند که اتخاذ چنین تصمیماتی بدون شنیدن نظرات بخش خصوصی و تعامل با آنها، نتیجه مثبتی نخواهد داشت. تصمیمات یک‌طرفه از سوی حاکمیت به‌راحتی می‌تواند برای کسب‌وکار آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد و در نهایت منافع کشور را تضعیف کند.


چالش‌های مداوم کسب‌وکارهای رمزارزی کشور


امروزه شاهد این موضوع هستیم که حوزه رمزارز و بلاکچین به‌سرعت در سراسر جهان در حال رشد است و به‌صورت مداوم، کشورها در تلاش هستند به دانش خود در این زمینه اضافه و از ظرفیت‌های آن در راستای منافع خود استفاده کنند. حوزه رمزارز و بلاکچین چند سالی است که وارد کشور ما هم شده و افراد زیادی که این حوزه برایشان جذاب بود، در راستای یادگیری و توسعه آن اقدام کرده‌اند.

با اینکه زمان زیادی از ورود این حوزه به کشور ما نمی‌گذرد، کسب‌وکارهایی که در حوزه بلاکچین و رمزارز شکل گرفته‌اند، به‌صورت مداوم با چالش‌هایی مواجه هستند. همان‌طور که می‌دانیم، فعلاً برای حوزه رمزارزها و دارایی‌های دیجیتال در کشور قانون‌گذاری مشخصی انجام نشده و نهادهای مختلف حاکمیت به اعمال محدودیت‌های گاه‌وبی‌گاه و یا مصوباتی که بارها تغییر می‌کنند، بسنده کرده‌اند.

ازاین‌رو، کسب‌وکارهای این حوزه به‌صورت مداوم با نگرانی‌هایی مواجه هستند و عملاً در سایه‌ای از ابهام به فعالیت خود ادامه می‌دهند؛ با امید به اینکه شاید روزی، زیر سایه قوانین مناسب و مشخص، مانند کشوری که بغل گوشمان قرار دارد (دبی)، بتوانند با خیالی آسوده کار کنند.

در تمام این سال‌ها به‌صورت مداوم شاهد تصمیماتی از سوی نهادهای حاکمیت برای مواجهه با رمزارزها بوده‌ایم که در پی آن، آسیب‌های زیادی متحمل کسب‌وکارهای این حوزه شده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.