پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس، درخواست عدهای از نمایندگان بهمنظور بررسی اولویتدار طرح اداره بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بررسی و در نهایت با آن موافقت کردند.
به گزارش ایسنا، محمدحسین حسینزاده بحرینی بهعنوان نماینده متقاضیان بررسی اولویتدار این طرح اظهار کرد: «در ۲۰ سال گذشته تولید کشور فقط ۳۶ درصد رشد داشته و در همین مدت نقدینگی کشور ۱۰ هزار و ۲۵۰ درصد زیاد شده است. هر کس که اقتصاددان باشد میپرسد که چطور تا به امروز سرپا ماندهایم؟ محصول این وضعیت، تورم خانمانسوز است. و ریشه این امر به سال ۱۳۸۰ باز میگردد که در ایران بانک خصوصی ایجاد کردیم. بانک خصوصی موتور ایجاد نقدینگی است.»
او افزود: «تنها بخشی که میتواند بانک خصوصی را مدیریت کند بانک مرکزی است. هر یک ساعت صد میلیارد تومان نقدینگی کشور بیشتر میشود. نظام بانکی کشور باید اصلاح شود که در رأس آن، اصلاح ساختار بانک مرکزی قرار دارد.»
احمد امیرآبادی فراهانی در مخالفت با بررسی اولویتدار این طرح گفت: «بنده با محتوای این طرح کاری ندارم چراکه آن نیز دارای ایراداتی بوده و میخواهد ۶ نفر را از بخش خصوصی آورده و اداره بانک مرکزی را به دست آنها بسپارد. اما اکنون بحث این است که بررسی اولویتدار این طرح هیچ ضرورتی ندارد امروز ما حدود ۶۰ طرح دوفوریتی و ۳۲ طرح یکفوریتی و ۶۰۰ الی ۷۰۰ طرح عادی داریم اگر بخواهیم هر طرحی را بدون انجام کار کارشناسی در اولویت قرار دهیم فرصت برای رسیدگی به سایر طرحهای ضروری و اولویتدار باقی نمیماند.»
محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اظهار کرد: «آنچه امروز در بخش اقتصاد با آن مواجه هستیم نتیجه عملکرد نامناسب بانک مرکزی است. عملکردی که به دلیل سیطره دولت بر بانک مرکزی شرایط ویژهای را در حوزه اقتصاد ایجاد کرده است. باید تغییرات اساسی در بانک مرکزی صورت گیرد اگر به دنبال کنترل حجم نقدینگی که از ابتدای دولت یازدهم تا به امروز ۷ برابر شده هستیم و قصد داریم تورم را در اقتصاد کشور کنترل کنیم، باید به سمت اصلاح نظام بانک مرکزی برویم.»
رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: «امروز هیچ اولویتی مهمتر از اصلاح نظام بانک مرکزی نیست. دولت نیز ارادهای برای ارائه لایحه ندارد. اصلاح ساختار بانک مرکزی صدای بانکهای خصوصی را درآورده چراکه نظارت بانک مرکزی بر بانکهای خصوصی یک نظارت منفعل است.»