راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

در شرایط بحرانی کشور، کسب‌وکارها با گرفتاری‌های متعددی مواجه‌اند؛ از فشار بیمه و مالیات تا اختلال اینترنت و دغدغه نقدینگی

مینا والی، مدیرعامل شبکه عصر تراکنش، در اولین قسمت برنامه «اتاق قرمز» که شنبه ۳۱ خردادماه منتشر شد، از فشار بیمه تأمین اجتماعی بر کسب‌وکارها در روزهای جنگ گفت و تأکید کرد که چالش‌های منابع انسانی، موضوعات حقوقی و مالی که نیازمند تصمیم‌گیری فوری هستند، موجب شده‌اند دغدغه‌ها و نگرانی‌های بسیاری برای فعالان اقتصادی شکل بگیرد.

والی در این برنامه توضیح داد که در شرایط فعلی، کسب‌وکارها با گرفتاری‌های متعددی مواجه‌اند؛ از جمله اختلالات گسترده اینترنت، که به‌ویژه برای اقتصاد دیجیتال و کسب‌وکارهای وابسته به آن به مشکلی جدی تبدیل شده است. یکی از دغدغه‌های اولیه، حفظ نقدینگی و مدیریت مسائل مالی است. در این مسیر، راهکارهای بدیهی مانند کاهش هزینه‌های غیرضروری، کوتاه‌کردن چرخه وصول مطالبات و به تأخیر انداختن پرداخت‌ها به ذهن می‌رسد. اما این‌ها تنها بخشی از مسائل درون‌سازمانی هستند که مدیران باید برای آن‌ها تصمیم بگیرند.

والی در ادامه تأکید کرد که بخش دولتی نیز باید در این شرایط، متناسب با توان خود، برای کسب‌وکارها تسهیل‌گری کند و کمک و مساعدتی در برخی حوزه‌ها ایجاد کند. او گفت که بخش عمده‌ای از مشکلات به حوزه بیمه، بیمه‌شدگان و بازنشستگان بازمی‌گردد. به گفته او، در حالی‌که آقای مدنی‌زاده به تمدید مهلت ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی در سامانه مؤدیان تا ۲۲ تیر اشاره کرده، در عمل از دو سازمان بزرگ و تأثیرگذار یعنی سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی، که در ارتباط دائم با کسب‌وکارها هستند، هیچ‌گونه واکنش یا همراهی قابل‌توجهی دیده نشده است.

او با اشاره به عملکرد سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد: «اگر یک کسب‌وکار، فهرست بیمه خود را تا پایان وقت ۳۱ خرداد ارسال کند، تنها ۲۴ ساعت بعد از آن فرصت برای پرداخت خواهد داشت. این در حالی است که سازمان تأمین اجتماعی نه تنها مهلت ارسال فهرست بیمه را تمدید نکرده، بلکه در پرداخت نیز هیچ‌گونه مساعدتی در نظر نگرفته است.»

پس از پخش برنامه اتاق قرمز و مطرح‌شدن این مسائل، امروز، یکم تیرماه سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد کارفرمایانی که موفق به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه نشده‌اند، می‌توانند حداکثر تا ۴ تیرماه اقدام کنند.

مدیرعامل شبکه عصر تراکنش در پایان افزود: «از طرف سازمان امور مالیاتی نیز هنوز هیچ واکنشی دیده نشده است. با بررسی وب‌سایت این سازمان، به‌جز موارد مرسوم، آخرین مهلت تمدیدشده مربوط به ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی یا صاحبان مشاغل است که تا پایان مردادماه تمدید شده، و شامل وضعیت بحرانی فعلی نمی‌شود.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.