راه پرداخت بهترین منبع شما برای دانستن هر چیزی در زمینه فناوریهای مالی است.
مسائل و چالشهای کسبوکارهای لندتکی بررسی شد / بازیگر هرز وارد BNPL نشود
در هفدهمین رویداد فیناپ امیر حقرنجبر؛ مدیرعامل لندو، نازنین دانشور؛ مدیرعامل تخفیفان، کسری دولتخواهی؛ رئیس هیئتمدیره سوپر اپلیکیشن تاپ، حسام خواجهپور؛ معاون کسبوکار پرداخت الکترونیک سداد و مجتبی توانگر؛ نماینده مجلس در پنل کسبوکارهای لندتک پیرامون مسائل و چالشهای این کسبوکارها صحبت کردند.
نازنین دانشور بااشاره به تجربه تخفیفان توضیح داد:«در دنیا براساس ترند BNPL قدرت خرید مردم تا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است، نکتهای که وجود دارد برای یک لندو کاهش هزینه و افزایش تعداد مشتری مهم است. در BNPL به جای پول نقد ما قدرت خرید خرید را جابهجا میکنیم. ما بیشتر روی کاربر آفلاین و تحقق امکان BNPL تمرکز کردیم.»
حقرنجبر هم با تایید صحبتهای دانشور درخصوص افزایش قدرت خرید با BNPL تاکید کرد که اینکه تسهیلات براساس نیاز باشد یا خیر، برای اثرگذاری BNPL مهم است. ««یکی از معایب تسهیلات خرد هم این است که ممکن است به خرید غیرضروری منجر شود. اما لزوما تسهیلات با عدد بزرگتری صرف موارد غیرضروری نمیشود.»
او ادامه داد:«با این حال معتقد هستم BNPL به اقتصاد میتواند کمک کند؛ از این منظر که وام خیلی خرد رشد پیدا میکند و به رونق کسبکارهای خرد کمک میکند. کل لندتکهایی که بر حوزه وام تمرکز کردهاند، اولویت را به تسهیلات خرد دادهاند؛ چراکه معتقدیم این بخش اثرگذاری بیشتری بر تولیدناخالص داخلی دارد. حالا اگر مبلغ تخصیصی بهقدری نباشد که به قدرت خرید کمک کند، این اثر خنثی خواهد شد.»
مدیرعامل لندو اعلام کرد:«نرخ نکول ما معمولا از ۲ تا ۲.۵ درصد افزایش پیدا نکرده است و یکی از انتظاراتی که از رگولاتور داریم این است که اعتبارسنجیها با پارامترهای بیشتری صورت گیرد.»
دولتخواهی سخنران بعدی این پنل نیز با توضیح ساختار کلی BNPL عنوان کرد:«دوستان درخصوص معایبی مانند مصرفگرایی گفتند، به نظر بنده این موضوع بسیار به عدد BNPL بازمیگردد، برای کنترل چنین معایبی باید به این عدد فکر کرد. باید به سمت میکرو پرداختها باید رفت. خیلی مواقع این سرویس ممکن است به مصرفگرایی برسد و ضروری است در جامعه هدف آن کسانی را مدنظر داشت که نیاز ضروری داشته باشند.»
او تاکید کرد که تعهد و وفاداری که سمت یوزر در BNPL ایجاد میشود، حتما باعث رشد اقتصاد خواهد شد و بهسادگی نمیتوان عددی برای آن برآورد کرد. مهم این است که BNPL را به یک بخش محدود نکنیم و در حوزههای مختلفی همچون گردشگری و سلامت نیز توسعه پیدا کند.
دولتخواهی معتقد است، نگاه به ترندهای جهانی برخی زمانها شاید مثبت نباشد و درمورد BNPL ما خودمان را خیلی نباید با کشورهای دنیا مقایسه کنیم، مشخص است که سرعت و گستره متفاوتی در این زمینه با جهان داریم. باید برای پیش رفتن به سمت عددهای بزرگتر خیلی احتیاط کرد و شتابان به این سمت حرکت نکرد.
در ادامه توانگر تاکید کرد که هر اتفاقی که در فینتک میافتد، مهم است که رفاه مردم را افزایش دهد، BNPL هم چنین خاصیتی دارد.
او ادامه داد:«بنده نماینده مجلس در شورای اقتصاد هستم و معاون اول هم در این شوار حضور دارد. در شورای قبلی با حضور اسحاق جهانگیری بعد از شیوع کرونا، آماری که ارائه شد این بود که وامهای خرد دوره کرونا روی زندگی مردم تاثیر مثبت داشته است. حالا مشخص است که در چنین جامعهای BNPL میتواند خیلی اثرگذار باشد و به افزایش رفاه و بزرگشدن اقتصاد کمک میکند.»
در ادامه این پنل حسام خواجهپور تاکید کرد که BNPL بسیار مهم است که اکنون که قدمهای اولیه در ایران را طی میکند، چه بازیگرانی در این حوزه فعال هستند.« به نظر بنده خیلی مهم است که در این مرحله هر بازیگری وارد BNPL نشود، اتفاقا میخواهم خواهش کنم کسانی که هنوز تفاوت تسهیلات و BNPL را نمیدانند و آن را هم ارز وام تلقی میکنند وارد این بازار نشوند. به تعبیر دیگر اگر میخواهیم BNPL در ایران به شکل اصولی رشد کند، مهم است که بازیگر هرز وارد این بازار نشود.»