راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

نابودی 70 درصد از استارت‌آپ‌های کشور، توجه به پین‌تک را ضروری می‌کند

در هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت 96 بود که برای نخستین بار واژه پین‌تک (Paintech) یا درددانایی، از سوی صادق فرامرزی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش مطرح شد. او بار دیگر در همایش فیناپ در دانشگاه خاتم نیز با بیان اینکه خودش هم عین «پین‌تک» است، تلاش داشت تا صدای این روزهای مشکلات استارت‌آپ‌ها را به گوش مسئولینی که باید برساند و به آنها نهیب زند. چراکه وضعیت نامطلوب موجود در حمایت از استارت‌آپ‌ها در خصوص این واژه اهمیت زیادی دارد و توجه به پین‌تک می‌تواند، مشکلات استارت‌آپ‌ها را حل کند. روابط عمومی ایران کیش با شاهین نورصالحی مشاور و طراح سیستم‌های پیشرفته علم و فناوری گفت‌وگویی انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

 

ماجرای پین‌تک دقیقا از کجا شروع شد ؟چرا به این نتیجه رسیدیم که باید فکری عاجل به حال فین‌تک کرد؟

همه چیز از گروه‌های تلگرامی و تخصصی آغاز شد، بچه‌های فین‌تکی و استارت‌آپی و همه مدیران چندین و چند ساله بانکی در این گروه‌ها هستند. اما استارت‌آپی‌ها گاهی واقعیتی که در دلشان هست را نمی‌گویند. شاید از نگرانی بابت اینکه انتقاد باعث شود تا سد‌های راهشان بیشتر شود، سخنی نمی‌گویند و معمولا جوانب ماجرا را رعایت می‌کنند. باید به این افراد کمک کرد. همیشه ما غیر استارت‌آپ‌ها خودمان راجع به آنها سخن می‌گوییم و خودمان را به جای آنها می‌گذاریم، در حالی که آنها خود باید فرصتی برای حرف زدن و ابراز عقیده داشته باشند. هیچ کسی جز خود استارت‌آپ‌ها دردهای آن‌ها را لمس و حس نکرده است .

 

چه شد که توانستید استارت‌آپی‌های ساکت و نگران از اینکه اگر انتقاد کنند به ضررشان تمام می‌شود را به حرف درآورید؟

همه‌چیز از جایی شروع شد که ناگهان خبر رسید که در سه ماه اخیر چیزی حدود 60 -70 درصد استارت‌آپ‌هایی که قبلا می‌شناختیم از بین رفتند. این اتفاق بزرگ و وحشتناکی است. این یعنی ناگهان متوجه شدیم از میان این همه استارت‌آپ‌های فیلتر شده‌ای که همه از مسیر‌های سخت گذرکردند و آمدند و در رویدادهای مختلف جایزه بردند ،60 تا 70 درصد آنها به طور کلی از بین رفته است.

این عدد در ذهن ما بسیار آزاردهنده بود تا اینکه آن را در میان استارت‌آپی‌ها بیان کردیم و گفتیم که چنین ماجرایی است و احساس می‌کنیم که حتی اتفاقات بدتری درحال رخ دادن است همین صحبت کافی بود تا با سیلی از اعتراضات و مشکلات از سوی استارت‌آپ‌ها مواجه شویم.

 

چه شد که این گله‌ها و شکایت به واژه پین‌تک ختم شد ؟

در این شرایط و پس از دریافت بازخوردهای اولیه فهمیدیم که ظاهرا جو خیلی بدی بر استارت‌آپ‌ها حاکم است؛ درجلسه‌ای اضطراری با صادق فرامرزی مدیر عامل ایران کیش به این نکته اشاره شد که ظاهرا نیاز به هم اندیشی در این زمینه وجود دارد که البته خوشبختانه این اتفاق هم افتاد.

فرامرزی در آن جلسه به همایش بانکداری که در پیش بود اشاره کرد و گفت شرکت ایران کیش مثل هر شرکت دیگری زمانی را برای معرفی محصولات در اختیار دارد ولی می‌تواند این جلسه معرفی محصول را برگزار نکند و زمان آن را به بچه‌های استارت‌آپی اختصاص دهد. او خود به واژه پین‌تک به معنای درد ناشی از فناوری رسید و همین باعث شد که این جلسه همایش را هم با عنوان پین تک برگزار کنیم. واژه‌ای که حالا به مرور در بین استارت‌آپ‌ها جا افتاده است.

 

داستان پین‌تک چگونه می‌تواند ادامه پیدا کند؟

بابت ادامه ماجرا از کسانی که به هر دلیل یک تیم داشتند و هم اکنون به دلیل عوامل بازار و عدم پیشرفت کار و سدهای مجوزی دچار مشکلاتی هستند دعوت کردیم تا در این نشست حضور بیابند و از مشکلاتشان بگویند . امید این است که پین تک ما باعث شود، از تجربه ها و شکست ها درس بگیریم و دوباره تیم های استارت‌آپ‌ی تازه با ایده های جسورانه تر تشکیل شوند. به طور کلی دو دسته تیم استارت‌آپی داریم. یکی تیم هایی که در رویداد بخصوصی برتر شناخته شده و جایزه بردند یا آنهایی که مستقیما از یک رویدادی حذف شدند. ولی الان هردو گروه دچار مشکلات بسیارند و من و آقای فرامرزی امید بسیاری داریم که مسائلشان تحت عنوان رویدادهای دنباله‌دار پین‌تک بررسی و مورد ارزیابی مجدد قرارگیرد تا آن ها را دو مرتبه تحت عنوان ایده های نو وارد چرخه بازار کنیم.

 

واقعا می‌توان آنها را دوباره به چرخه بازار برگرداند؟

این افراد تحت هر شرایطی ذوق و نو آوری خودشان را دارند اما در بازار موفق نشدند. چنانچه این کار ادامه دار بشود حتی معتقدیم می توانیم رویدادی به عنوان بهترین ایده از بین رفته سال برگزار کنیم.

 

و این چه کاربردی دارد؟

این یعنی در میان همان ایده هایی که شکست خورده اند اگر بگردیم می بینیم که بایک تغییر تکنیکی و ایده، و وصل شدن دو ایده به هم که قبلا از بین رفته اند یک مرتبه ممکن است یک ایده خیلی بهتر و بزرگتری شکل بگیرد .

 

خود فین تک ها چه طور می توانند دراین موضوع نقش داشته باشند ؟

اینکه شرکت ایران کیش تمام پرزنت محصولات خودش رادرهمایش بانکداری کنسل کرد و برنامه ویژه ای دراین زمینه ارائه داد ،یا صادق فرامرزی مدیر عامل ایران کیش، شخصا از رویدادهایی مثل فیناپ ، حمایت کرده و در آن از پین تک گفت ، مشخص بود که شرکت و مدیر عامل آن تمرکز خاصی برای حل مشکلات استارت‌آپی دارد. ما می خواهیم تا استارت‌آپ‌ هایی که همین الان به مشکل برخوردند و در بازار (یا اتاق کار خانگی خود) حضور دارند بیایند و راجع به اینکه چه اتفاقی برایشان افتاده حرف بزنند. این ها ممکن است در استانه شکست باشند حتی ممکن است در حال حاضر کارمند داشته ، سود هم به دست بیاورند اما می توانند پیش بینی کنند که اگر سه تا 6 ماه دیگر مانع جلوی پایشان برداشته نشود حتما از بین می روند باید این دردها شنیده شود.

 

غیر از ایران کیش چه کسان دیگری باید این صداها را بشنوند ؟

مستقیما مدیران تصمیم گیرنده شبکه بانکی مخاطب این ماجرا هستند. چون این مدیران هستند که می توانند دست بچه های استارت‌آپی را بگیرند و یا آن ها را به پروژه هایی ببرند که در بانک ها می تواند حالت برون سپاری به خود بگیرد. اشکالی که در شبکه بانکی داریم این است که مفهوم امنیت را با اینکه هیچ کاری بیرون از شبکه بانکی انجام نگیرد اشتباه کرده اند. این امنیت نیست. باید بتوانید همزمان بازیگران دیگر بازاررا همراه با خود کنید . اما ما به دلایل عجیب و غریبی کلا به برخی از کسب‌وکارهای فین‌تک اجازه کار نمی‌دهیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.