راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

چهارمین شماره ماهنامه عصر تراکنش منتشر شد

شماره مهرماه ماهنامه عصر تراکنش منتشر شد. «عصر تراکنش» ماهنامه‌ای است تحلیلی و آموزشی که در زمینه «فین‌تِک» منتشر می‌شود. فین‌تک یعنی کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی. بانکداری، پرداخت، بورس و بیمه بخشی از خدمات مالی‌اند و مانند زیرساختی برای انجام تجارت و کسب‌وکارها عمل می‌کنند. اساس کسب‌وکارهای مالی هم بر تراکنش قرار دارد.

عصر تراکنش در هر شماره به سراغ یکی از چهره‌های فین‌تک ایران می‌رود. در سه شماره قبل سید ولی‌اله فاطمی اردکانی، مرتضی مقدسیان و مسعود مرتضوی روی جلد این نشریه رفته بودند. در شماره سوم روایتی از زندگی مسیح قائمیان، در گزارشی بلند با عنوان «مردی برای تمام فصول» منتشر شده است. قائمیان از بنیانگذاران مهم‌ترین شرکت‌های فناوری در ایران است؛ او در سال‌های گذشته نقش مهمی در بخش‌های رگولاتوری و کسب‌وکارهای خصوصی و دولتی فناوری در ایران داشته است.

بانک مرکزی چگونه شکل گرفت؟ درس‌های تاریخ برای ساماندهی کسب‌وکارهای نوآورانه مالی؛ پرداختی‌های دوست‌داشتنی؛ نگاهی به اپلیکیشن‌های معروف پرداخت؛ پایان شعب؛ مشتریان بانک‌ها فردا کجا خواهند بود؛ تأمین مالی جمعی و مساله مجوز و کرادفاندینگ در گفت‌وگو با مصطفی نقی‌پورفر عناوین برخی از مهم‌ترین مطالب این شماره ماهنامه عصر تراکنش هستند.

 

نگاهی به درون این شماره عصر تراکنش

ماهنامه عصر تراکنش دارای سه بخش کلی ایران، جهان و راهنما است. در بخش ایران و جهان گزارش‌هایی درباره کسب‌وکارهای فین‌تک ایرانی و غیرایرانی منتشر می‌شود. مخاطبان عصر تراکنش در بخش راهنما هم مطالب آموزشی و دانشنامه‌ای درباره فین‌تک ایران و جهان را مطالعه می‌کنند.

مینا والی، مدیرمسئول این ماهنامه در یادداشت خود با عنوان «این همه سودا مکن و جنگ مجوی» به نقش و کارکرد دولت در مسیر توسعه فناوری پرداخته است. او در این یادداشت می‌نویسد: «در ماه‌های گذشته ورود بی‌دلیل برخی نهادهای دولتی مانند مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و چند جای دیگر برای نظارت بر کسب‌وکارهای نوپای حوزه پرداخت صرفاً باعث ایجاد محدودیت‌های فراقانونی برای فعالیت‌های نوآورانه و کارآفرینانه شده است. برخی با توسل به بهانه‌های امنیتی فضای کسب‌وکارها را ناامن کرده و فشار بی‌موردی بر توسعه وارد می‌کنند. اخیراً در اقدامی عجیب دولت به عرصه استخدام برای شرکت‌های دانش‌بنیان هم ورود کرده که این از عجایب روزگار است. در این مدت بانک مرکزی به‌درستی تصمیم گرفته که با تدوین چارچوب‌های فعالیت، فضای فعالیت را روشن و منطقی گرداند. برخی بدون داشتن حتی یک دلیل و نشانه روشن کسب‌وکارهای نوآورانه پرداخت را به ماجرای موسسه‌های مالی غیرمجاز ربط می‌دهند که این دو اساساً هیچ ارتباطی به هم ندارند. موسسه‌های مالی غیرمجاز در واقع همان کارکرد بانک‌های موجود را داشتند؛ بدون اینکه مسیر روشن و مشخص ایجاد بانک در کشور را طی کرده باشند و همه آنها به نهادهای قدرت وابسته بودند. کسب‌وکارهای نوآورانه فین‌تک در حال ایجاد مسیرهای تازه هستند و هیچ‌کدام کاری که در حال حاضر انجام می‌شود را کپی نمی‌کنند و هیچ‌کدام هم به هیچ نهاد قدرتی متصل نیستند. حالا چگونه می‌شود این دو را مقایسه کرد. الله و اعلم.»

 

ایران، جهان و راهنما

چهره‌ها یکی از زیربخش‌های بخش ایران است که در هر شماره به معرفی چهره‌های مهم ماه می‌پردازد. سید روح‌اله فاطمی اردکانی، مدیرعامل شرکت توسن، محمدعلی ترابیان، مدیرعامل شرکت به‌پرداخت، مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد و عابد آفتابی، مدیرعامل ایران ارقام انتخاب‌های این شماره عصر تراکنش هستند. در بخش فوکوس هم تک‌عکس‌هایی درباره مهم‌ترین رویدادهای ماه انتخاب می‌شود که در این شماره تصاویری از ساختمان بانک شاهی، کارخانه شرکت پویا، شهرنت و کارت‌خوان‌های شرکت سداد انتخاب شده است.

رسول قربانی در گفت‌وگویی با مصطفی نقی‌پورفر به موضوع کرادفاندینگ پرداخته است. در این گفت‌وگو نقی‌پورفر تأمین مالی جمعی را این‌گونه تعریف می‌کند: «تأمین مالی جمعی به‌صورت کلی یعنی فرد یا افرادی برای تأمین مالی یک چیز یا کاری، از انجام یک پروژه گرفته تا راه‌اندازی یک استارت‌آپ، یک شرکت یا یک کسب‌وکار خانگی از قدرت جمع استفاده کنند.» جعفر محمدی، نایب رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران هم در یادداشتی دستورالعمل اوراق سلف و ابزارهای نوین و جذاب تأمین مالی را بررسی کرده است.

گزارش پری‌ناز قاسمی از شتاب‌دهنده فارابی، تحلیلی از حسن مختاریان، مدیر توسعه محصول ارتباط فردا درباره بانکداری باز و چالش‌های آن در ایران، گزارش مینا حاجی درباره اپلیکیشن‌های معروف پرداخت در ایران، تحلیل نیما فیض‌گستر درباره مدل کارمزد، یادداشت مدیرعامل باهمتا، میلاد جهاندار درباره مسئولیت کاربران پلتفرم‌ها، یاداشت نیما امیرشکاری، مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی درباره مدل سندباکس، گزارش از استارت‌آپ‌های پی‌دات‌آی‌آر و پولیتو، بخش‌هایی از مطالب بخش ایران ماهنامه هستند. علاوه بر گزارش گفت‌وگوی مفصل عصر تراکنش با مسیح قائمیان، در بخش نوستالژی هم محدثه دهباشی به این موضوع پرداخته است که بانک مرکزی در ایران چگونه تأسیس شد.

در بخش جهان علاوه بر معرفی چهره‌های مطرح فین‌تک، تصاویری از جیتکس، استونی و عراق منتشر شده است. مینا والی در گزارشی با عنوان پیچ‌چین به این سؤال پرداخته که چین چگونه با کمک فین‌تک از سد عقب‌ماندگی بانکی عبور کرد. صنعت مالی باید خودش را برای ۵۰ ساله آینده آماده کند، آیا آینده صنعت مالی را باید در هوش مصنوعی جست‌وجو کرد و سرنوشت اسکناس بخشی از مطالب جهان هستند. در گزارشی با عنوان پایان شعب یکی از گزارش‌های دیلویت درباره آینده شعب ترجمه شده است.

در هر شماره عصر تراکنش متن کامل یک سخنرانی منتشر می‌شود که با فین‌تک مرتبط است. در این شماره سخنرانی «نها نارولا»، کارآفرین و پژوهشگر در «تد» درباره اینکه چگونه بیت‌کوین و سایر ارزهای رمزنگاری‌شده، جهان ما را تغییر می‌دهند، منتشر شده است.

در بخش راهنما محسن زادمهر تلاش کرده نقش رگولاتوری در رشد فناوری‌های نوین مالی را تشریح کند. در بخش راهنما کتاب‌های مرتبط با فضای فین‌تک معرفی شده است. در هر شماره عصر تراکنش بخشی از متن یک کتاب هم منتشر می‌شود که این بار نوبت به کتاب «فین‌تک در یک لحظه» رسیده است. حامد بیدی، مدیر مرکز طراحی اسپیرال هم در یادداشتی با عنوان «دیر یا زود می‌بازید» به این موضوع پرداخته که چرا بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت تجربه کاربری را جدی نمی‌گیرند. رضا جمیلی، روزنامه‌نگار، مستند پازلی‌ها را معرفی کرده است. در بخش اینفوگرافی هم مهم‌ترین رخدادهای قانون‌گذاری در زمینه زنجیره بلوک در چند سال گذشته اعلام شده شده است.

ماهنامه عصر تراکنش در ۱۱۶ صفحه رنگی با کاغذ گلاسه به قیمت 20 هزار تومان ابتدای هرماه منتشر می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت اشتراک این ماهنامه در سراسر کشور، می‌توانید با شماره 46010539 یا شماره همراه ۰۹۱۰۶۹۴۹۳۰۲ تماس بگیرید. همچنین دریافت اشتراک از طریق وب‌سایت راه پرداخت هم ممکن است؛ نسخه الکترونیکی نشریه عصر تراکنش در اپلیکیشن‌های جار و طاقچه نیز ارائه می‌شود.

مینا والی، مدیرمسئول و رضا قربانی، سردبیر این ماهنامه هستند.‌

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.