راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

گوگل ولت (Google Wallet) چیست؟

Google Wallet یک کیف پول الکترونیکی است که با ذخیره اطلاعات کارت‌های اعتباری، کارت‌های پیش‌پرداختی، کارت‌های هدیه و کارت‌های وفادارای در تلفن‌های هوشمند دارای سیستم عامل آندرویید، پرداختی سریع و مطمئن را برای کاربران امکان‌پذیر می‌سازد.

این برنامه به افراد اجازه می‌دهد که با ضربه کوچک تلفن هوشمند خود به reader موجود در جایگاه فروش خریدشان را انجام دهند. Google Wallet از تکنولوژی NFC برای ارسال اطلاعات پرداخت به reader و انجام تراکنش استفاده می‌کند و هدف از این کار حذف کارت‌های اعتباری و نیاز به حمل پول نقد در آینده است. البته این خود نوعی محصول اعتباری است با شکلی متفاوت یا به عبارت دیگر یک نرم‌افزار دیجیتالی به جای کارت پلاستیکی. سهولت استفاده از Google Wallet مشوقی برای استفاده از کارت‌های اعتباری در خریدهای کوچک مانند قهوه یا ناهار بوده است. علاوه بر این Google Wallet توانایی ذخیره اطلاعات پرداخت، تاریخ معامله و غیره را فراهم می‌کند و به‌صورت رایگان در اختیار خریداران قرار دارد. این سرویس همچنین شامل بن‌های تخفیف و پیشنهادهای معاملاتی است به‌طوریکه خریدارانی که پیش از این با سایت‌های ارایه تخفیف مانند Living Social و Groupon آشنا هستند، فورا می‌توانند انواع مشابهی از معاملات و تخفیف‌ها را پیدا کنند.

 

  • کجا می‌توان از Google Wallet استفاده کرد؟

در حال حاضر تنها کاربرانی که از گوشی همراه سامسونگ مدل Nexus S ۴G Sprint استفاده می‌کنند، در فروشگاه‌هایی که با این گوشی سازگار باشند و هرجا که MasterCard و PayPass مورد پذیرش باشد، می‌توان از Google Wallet استفاده کرد. توجه داشته باشید که استفاده از MasterCard و PayPass برای بیش از۱۴۰ هزار پذیرنده در آمریکا امکانپذیر است.

  • Google Wallet چه ابزارهای پرداختی را پشتیبانی می‌کند

تن‌ها دو نوع کارت Citi MasterCard و کارت‌های پیش‌پرداختی گوگل۱ تحت پشتیبانی Google Wallet هستند اما در ‌‌نهایت، هدف Google Wallet پشتیبانی از تمام کارت‌هایی است که امروزه مردم در کیفشان دارند.

 

  •  به دو روش می‌توان از Google Wallet استفاده کرد
  1. پرداخت حضوری در مکان‌هایی که به reader این تکنولوژی مجهز هستند.
  2. پرداخت آنلاین با استفاده از Google Wallet: خدمات آنلاین Google Wallet خدمت رایگانی است که به کاربران اجازه می‌دهد کیف پولشان را به داخل وب ببرند. این خدمت اطلاعات کارت اعتباری مشتریان را به‌صورت امن در حساب کاربری گوگل‌ ذخیره می‌کند بنابراین لازم نیست مشتریان اطلاعات مشخصات کارت، صدور صورتحساب و ارسال کالا را در هر مرتبه که خرید آنلاین انجام می‌دهند، وارد نمایند. پس از شروع پروسه خرید اینترنتی و اطمینان از فعال بودن این سرویس در سایت پذیرنده، مشتریان می‌توانند با اتصال به Google Wallet به‌سرعت پرداخت را انجام دهند.

 

  •  مزایا و معایب Google Wallet

مزایا

Google Wallet مزیت‌های زیادی برای مصرف‌کنندگان دارد. اولین مزیت آن راحتی و سرعت بالا در خریدهای کوچک است. جذابیت ویژه Google Wallet توانایی ذخیره اطلاعات کارت‌های اعتباری چندگانه و برنامه‌های وفاداری متعلق به آن‌ها است. با این روش دیگر مشتریان هیچ تخفیفی را از دست نخواهند داد. هدف از ارایه این تکنولوژی این است که کیف پول گوگل به یک کیف پول همراه تبدیل شود که تمام کارت‌ها و بن‌های تخفیف که امروزه در کیف‌های چرمی نگهداری می‌شوند را در خود نگه دارد. ضمنا باید توجه داشت که خدمات کیف پول گوگل برای پذیرندگان و مصرف‌کنندگان رایگان است.

 

معایب

این واقعیت که Google Wallet اطلاعات کارت‌های اعتباری شخصی را روی تلفن همراه ذخیره می‌کند منشا نگرانی‌های بسیاری برای کاربران شده است. Google سعی کرده این ترس را با گنجاندن توضیح زیر در قسمت سوالات متداول سایت خود ریشه‌کن کند: «اطلاعات پرداخت در تراشه‌ای که بخش امن نامیده می‌شود در درون تلفن همراه ذخیره می‌شود.» این بخش امن۲ از سیستم عامل اصلی و سخت‌افزار تلفن مجزاست و فقط برنامه‌های مجاز نظیر Google Wallet قابلیت دسترسی به آن به منظور آغاز یک تراکنش را دارند. بعلاوه، به دلیل اینکه اجرای Google Wallet مستلزم وارد کردن رمز است، تنها راه انتقال اعتبار پرداخت، وارد کردن رمز توسط کاربر در ابتدا است.

 

  •  تاثیرات Google Wallet بر پذیرندگان تجارت الکترونیک

گوگل، تکنولوژی پرداخت جدید را با همکاری MasterCard، FirstData، Citi و Sprint ارائه کرده و قادر است رفتار مصرف‌کنندگان در زمینه پرداخت، امنیت پرداخت و حتی انطباق با استاندارد PCI را تغییر دهد. اگرچه Google Wallet به وضوح خرده‌فروشان و ارائه‌دهندگان خدمات دارای مکان‌های فیزیکی را هدف قرار داده، با این وجود نتایج تاثیر این تکنولوژی بر چگونگی خرید مشتریان، انتخاب روش‌های پرداخت و مهم‌تر از همه چگونگی مدیریت اطلاعات تراکنش، به طور کل تجارت الکترونیک را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

  •  انتظارات جدید مصرف‌کنندگان

پیش از هر چیز باید گفت که Google Wallet به‌طور ‌قطع انتظارات خرید مشتری را تغییر خواهد داد. هر چند که برخی از منتقدان معتقدند که استفاده از تلفن همراه راحت‌تر از استفاده از یک کارت اعتباری نیست. در حقیقت، طبق استدلال‌های صورت گرفته Google Wallet می‌تواند فرآیند پرداخت را آسان‌تر کرده و همچنین باعث ذخیره پول شود و این امر محتمل است که در ‌‌نهایت این روش جایگزین کارت‌های اعتباری و پیش‌پرداختی شود. مطالعات بانک فدرال بوستون۳ نشان داده‌است که دارندگان کارت در آمریکا بطور متوسط ۷. ۳ کارت در اختیار دارند که ۱. ۳ آن کارت‌های نقدی، ۳. ۷ کارت‌های اعتباری و ۲. ۳ آن کارت‌های پیش‌پرداختی هستند. Google Wallet مشتریان را از حمل غیرضروری تمامی این کارت‌‎‌ها بی‌نیاز می‌کند.

در مرحله بعد، Google قصد دارد خدمات مختلف خود از جملهGoogle Offers را که یک رقیب برای سایت‌هایGroupon و Living Social محسوب می‌شود در Wallet جا دهد و این بدین معنی است که خریداران قادر خواهند بود تا تمام معاملات و خرید کالاهای دارای تخفیف را به‌طور مستقیم با Google Wallet انجام دهند.

و در ‌‌نهایت، با توجه به اینکه Wallet یک وسیله قابل حمل است، حتما می‌تواند قابل رقابت با کیف پول سنتی یا کارت اعتباری باشد. زیرا علاوه بر قابلیت حمل، توانایی ذخیره اطلاعات کارت‌های وفاداری، پیگیری خریدهای کارت هدیه، یا حتی هماهنگ‌سازی با نرم‌افزار مالی شخصی را به‌منظور هشدار به خریداران در زمانی‌که خریدشان بالا‌تر از بودجه آنهاست، دارد. تمام این ویژگی‌ها آن را از کارت‌های اعتباری متمایز می‌سازد.

در همین راستا شرکت Visa نیز اعلام کرده است که با شتاب در حال حرکت به سوی تکنولوژی تراشه و سرعت بخشیدن به پرداخت‌های موبایلی در ایالات متحده آمریکا است و به عنوان بزرگ‌ترین پردازنده جهان پرداخت سعی دارد به سهمی از بازار در شرف تکوین پرداخت‌ با گوشی‌های هوشمند دست یابد.

 

 

  • تاثیرات Google Wallet بر بازار انگلیس

به تازگی سایت www. compareandsave. com، یکی از سایت‌های پیشرو بریتانیا در زمینه ارایه اطلاعات بازار و مقایسه خدمات مالی، تاثیرات احتمالی راه‌اندازی Google Wallet بر استفاده از کارت‌های اعتباری در بریتانیا را بررسی و منتشر کرده است که خلاصه آن به قرار زیر است:

  1.  Google Wallet تاثیر قابل توجهی بر تعداد کسانی‌که از کارت‌های اعتباری و کارت‌های پیش‌پرداختی برای پرداخت اقلام خرد استفاده می‌کنند، خواهد داشت زیرا این تکنولوژی جدید به‌ویژه برای تراکنش‌های شخصی در محل پایانه‌فروش طراحی شده و به‌طور عمده در رستوران‌ها و فروشگاه‌ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  2. تصور می‌شود که Google Wallet می‌تواند بر میزان رزرو آنلاین هتل‌ها و بلیط مسافرتی تاثیر مثبت بگذارد زیرا بسیاری از کاربران از واردکردن پی‌در‌پی اطلاعات کارت اعتباری خود در سایت‌های رزرو بلیط و عدم موفقیت تراکنش بدلیل طولانی شدن پروسه پردازش ناراضی هستند. «راب تورس» مدیرعامل تبلیغات و بازاریابی گوگل گفته است که ۵۳% از مسافران علاقمند به رزرو بلیط توسط تلفن همراه‌شان هستند و منبع این آمار عملکرد سایت رزرو بلیط TravelClick است که در سال گذشته شاهد رشد ۱۳۵۵ درصدی رزرو بلیط با استفاده از تلفن همراه بوده است.
  3. به دلیل توانایی انتقال نسخه‌های دیجیتال کارت‌های اعتباری و پیش‌پرداختی به Google Wallet و عدم نیاز به حمل آن‌ها توسط کاربران، به نظر می‌رسد تعداد کارت‌های صادر شده افزایش یابد.
  4. در حالی که Google Wallet توانایی استفاده از کارت‌های اعتباری را افزایش می‌دهد با این حال در صورت عدم موفقیت، تعداد بیشتری از مصرف‌کنندگان را به استفاده از کارت‌های پیش‌پرداختی به عنوان یک روش جایگزین مناسب، سوق خواهد داد.

 

  • امنیت و Google Wallet

Google Wallet به‌منظور امکان‌پذیر ساختن یک پرداخت مطمئن و امن طراحی و ساخته شده است و نیازمند وارد کردن رمزی است که مشتری باید قبل از انجام خرید وارد نماید. این رمز از دسترسی به اطلاعات کارت‌های ذخیره شده و انجام پرداخت غیرمجاز توسط Google Wallet پیشگیری می‌کند. با وجود اینکه رمز Google Wallet و بخش امن از اطلاعات کارت پرداخت محافظت می‌کنند، با این حال در صورت گم شدن تلفن همراه لازم است مشتری با بانک صادر کننده کارت تماس بگیرد و کارت‌های موجود در Wallet را کنسل کند.

 

اما با وجود امکانات فوق، همچنان بحث امنیت بزرگ‌ترین چالش بر سر راه استفاده همگانی از پرداخت با استفاده از تلفن همراه است. روش کنونی Google Wallet تبادل اطلاعات با پایانه فروش از طریق NFC است. اما راه‌های جایگزینی برای این روش از جمله روش‌های مورد استفاده توسط Square، سایت ارایه‌دهنده درگاه پرداخت، یا PayPal نیز وجود دارد. در این روش‌ها اطلاعات کارت‌های اعتباری در یک شبکه امن ذخیره شده و این شبکه در فواصل زمانی کوتاه رمز جدیدی را به دستگاه موبایل ارسال می‌کند. در هنگام انجام پروسه پرداخت، کاربر می‌تواند از آخرین رمز ایجاد شده توسط شبکه استفاده نماید. در صورت صحیح بودن رمز، این شبکه بدون اینکه اطلاعات کارت را در اختیار پایانه فروش قرار دهد امکان پرداخت را فراهم می‌کند. بنابراین در صورت استقبال کاربران از این روش، اتخاذ و اجرای آن توسط Google Wallet محتمل است. از طرف دیگر استفاده از مشخصات بیومتریک نیز با توجه به توانایی برخی گوشی‌های جدید در خواندن اثر انگشت، بر ضریب امنیتی این نوع پرداخت، جلوگیری از تقلب و کاهش نگرانی‌های کاربران بسیار موثر خواهد بود.

منبع: ایران کیش

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.