راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

پرداخت قبوض

خوشبختانه با شیوه‌های جدید پرداخت الکترونیکی، برای پرداخت قبوض شهری دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بانک‌ها نیست و شما می‌توانید از بین روش‌های در دسترس، راحت‌ترین روش را برای پرداخت غیرحضوری قبوض انتخاب کنید. «راه پرداخت» در اینجا تلاش می‌کند که آخرین و ساده‌ترین روش‌های غیر حضوری پرداخت قبوض را به شما معرفی کند.

.

شناسه قبض و شناسه پرداخت

قبوض شهری (قبض آب، قبض برق، قبض تلفن، قبض گاز، قبض عوارض شهری، قبض جریمه خودرو و دیگر قبوض) هر کدام دو شماره با عنوان «شناسه قبض» و «شناسه پرداخت» دارند که جهت پرداخت الکترونیکی و پرداخت غیر حضوری این قبض‌ها استفاده می‌شود.

شناسه پرداخت: شناسه پرداخت مشخص‌کننده اطلاعات مبلغ، سال و دوره قبض است.

شناسه قبض: شناسه قبض کد یکتای مربوط به قبض است که حاوی اطلاعات زیر است:

  • نوع خدمت: آب، برق ….
  • کد شرکت مربوطه مانند: برق کاشان
  • شماره اشتراک

.

در آخر هر یک از شناسه‌ها ۱یا ۲ رقم کنترل وجود دارد که در صورتی‌ که مشتری حتی یکی از شماره‌ها را اشتباه وارد کند دستگاه با محاسبه رقم کنترل، اشتباه را تشخیص داده و پیغام خطا می‌دهد و از مشتری می‌خواهد مجددا شماره صحیح را وارد کند.

.

شیوه‌های مختلف پرداخت الکترونیکی قبوض:

.

01

1. پرداخت قبوض با تلفن بانک

یکی از دسترس‌ترین ابزارها برای پرداخت غیرحضوری قبوض، تلفن است. شما می‌توانید از طریق تماس با شماره تلفنبانک بانک‌ها یا از طریق شماره‌های اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض، قبض‌های خود را پرداخت کنید.

توجه داشته باشید که برای پرداخت تلفنی قبوض، علاوه بر شناسه پرداخت و شناسه قبض، به شماره کارت بانکی خود (شمار 16 رقمی روی کارت) و رمز دوم کارت بانکی خود نیاز دارید؛ در صورت نداشتن رمز دوم، می‌توانید با مراجعه به دستگاه خودپرداز بانک خود، رمز دوم را دریافت کنید.

چنانچه قصد دارید قبض خود را با تلفنبانک یکی از بانک‌ها پرداخت کنید، می‌توانید شماره تلفنبانک بانک خود را از طریق «صفحه تلفنبانک راه پرداخت» پیدا کنید و چگونگی پرداخت آن را ببینید. (+لیست کامل شماره تلفنبانک همه بانک‌ها)

علاوه بر این، می‌توانید برای پرداخت قبوض شهری از شماره‌های اختصاصی این سازمان‌ها استفاده کنید.

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض برق

1521

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض آب

1522

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض تلفن

1818

شماره اختصاصی پرداخت تلفنی تمام قبوض

2000

یک نکته: از مزایای پرداخت قبوض تلفن با سامانه 1818 این است که پس از پرداخت کمتر از دو دقیقه تلفن وصل می‌شود در حالی که از راه‌های دیگر باید 48 ساعت بگذرد و اگر در این مدت مشکل قطعی رفع نشد باید حضوری به مخابرات مراجعه کنند.

برای پرداخت تلفنی دیگر قبوض در حال حاضر شماره اختصاصی‌ای وجود ندارد. می‌توانید با کمک تلفنبانک بانک خود، این دسته از قبوض را تلفنی پرداخت کنید.

 

02

2. پرداخت قبوض با خودپرداز

برای پرداخت قبوض با دستگاه خودپرداز نیازی نیست که خودپرداز حتما با کارت بانکی شما از یک بانک باشند. در صورتی که کارت شما عضو شبکه شتاب باشد می‌توانید با مراجعه به دستگاه خودپرداز هر یک از بانک‌ها برای پرداخت قبوض خود اقدام کنید. برای پرداخت قبوض با دستگاه خودپرداز به کارت بانکی خود و رمز اول کارت خود نیاز دارید.

برای این کار: 1. پس از وارد کردن کارت در دستگاه خودپرداز، در منویی که نمایشگر نشان می‌دهد، گزینه «پرداخت قبوض» را انتخاب کنید.

2. در مرحله بعد شما باید شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد کنید. در صورتي كه شركت صادركننده قبض شما از سوی بانک پشتيبانی شود، روی صفحه نمايش دستگاه خودپرداز، مشخصات قبض شما (از جمله نوع و مبلغ قبض) نمايش داده می‌شود.

نکته: در صورتی که دستگاه خودپرداز به بارکدخوان مجهز باشد و قبض شما هم بارکد داشته باشد، می‌توانید به جای وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت، بارکد قبض را جلوی محل مشخص شده در خودپراز نگه دارید تا دستگاه به صورت خودکار قبض شما را شناسایی کند؛ در این صورت پس از شناسایی نوع قبض و مبلغ قابل پرداخت را روی صفحه نمایش نشان می‌دهد.

3. در صورت صحت موارد فوق، گزینه «تایید» یا «پرداخت» را انتخاب کنید.

4. پس از پرداخت، شماره رهگیری در نمایشگر رویت می‌شود و خودپرداز یک رسید چاپ می‌کند. رسید خود را از دستگاه خودپرداز دریافت کنید (بهتر است که رسید را همراه با قبض برای پیگیری‌های احتمالی بعدی نزد خود نگه دارید.)

 

03

3. پرداخت قبوض با همراه‌بانک

تقریبا همه بانک‌ها در نرم‌افزار یا اپلیکیشن همراه‌بانک خود، سرویس پرداخت قبوض را به مشتریان خود ارائه می‌کنند. برای این کار ابتدا باید اپلیکیشن همراه‌بانک نسخه مناسب تلفن‌همراه خود را دریافت و نصب کنید و سپس علاوه بر دیگر خدمات همراه‌بانک خود، قبوض خود را نیز غیرحضوری پرداخت کنید.

برای شروع می‌توانید همه همراه‌بانک‌ها را از صفحه دانلود و معرفی همراه بانک‌ها ببینید و نرم‌افزار همراه‌بانک موردنظر خود را دانلود کنید. سپس با مراجعه به بانک و فعال‌کردن این سرویس می‌توانید پرداخت قبوض را با کمک تلفن‌همراه خود انجام دهید.

.

04

4. پرداخت قبوض با کارت‌خوان

علاوه بر شیوه‌های گفته شده، چنانچه به دستگاه کارت‌خوان دسترسی دارید، می‌توانید با استفاده از دستگاه‌های کارت‌خوان نیز قبوض خود را پرداخت کنید. ساده است:

  • کارت را در دستگاه کارت‌خوان وارد کنید.
  • گزینه پرداخت قبوض را انتخاب کنید.
  • شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد کنید. سپس دستگاه کارت‌خوان مبلغ قبض را نمایش می‌دهد.
  • در صورتی که مورد تایید شماست، رمز کارت خود (رمز اول) را وارد کنید.
  • دستگاه پس از انجام عملیات به شما یک رسید تحویل خواهد داد. قبض شما پرداخت شد.

 

05

5. پرداخت اینترنتی قبوض

اگر در منزل یا محل کار به اینترنت دسترسی دارید یکی از راحت‌ترین شیوه‌ها برای پرداخت قبوض، پرداخت اینترنتی قبوض است. اگر تاکنون قبوض خود را اینترنتی پرداخت نکرده‌اید باید بدانید که برای پرداخت اینترنتی قبوض به شماره 16 رقمی روی کارت، رمز دوم (رمز خرید اینترنتی)، تاریخ انقضای کارت بانکی، CVV2 نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، به شناسه قبض و شناسه پرداخت قبضی که قصد پرداختش را دارید نیز نیاز دارید.

در صورت داشتن این اطلاعات، برای پرداخت اینترنتی قبض خود به آدرس اینترنتی بانک خود مراجعه کنید. (الزاما نیازی نیست حتما از وب‌سایت بانک خود استفاده کنید؛ می‌توانید از وب‌سایت دیگر بانک‌ها هم استفاده کنید) در زیر شما با کلیک روی لوگوی هر بانک به صفحه پرداخت اینترنتی قبوض آن بانک هدایت خواهید شد.

iranZamintejarat-bank-logo-way2pay-92deysamansarmayehsinakarafarinanMELLAT-BANK-LOGOkeshavarzi-agriculture-logo-way2pay-92-12-04Mehr-bank-gharzolhasane-way2pay-92-11-05

توجه داشته باشید که تقریبا همه بانک‌ها برای پرداخت قبوض یک صفحه مجزا دارند که بدون هیچ رمز عبوری می‌توانید وارد آن شوید و قبوض را پرداخت کنید. اما چنانچه بانک مورد نظر شما چنین قابلیتی ندارد، احتمالا برای پرداخت اینترنتی قبوض از سایت آن بانک، باید وارد اینترنت بانک آن بانک بشوید.

  • پس از ورود به صفحه پرداخت قبوض بانک خود، باید اطلاعات مورد نظر را وارد کنید (شناسه قبض، شناسه پرداخت، شماره کارت و …)
  • معمولا پس از وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت، اطلاعات قبض شامل مبلغ قبض و نوع خدمات (برق، گاز و…) نمایان می‌شود.
  • برای تکمیل پرداخت باید رمز دوم کارت را وارد کنید.
  • پس از پرداخت، تاییدیه قبض شامل کد رهگیری نمایش داده می‌شود، این شماره را یادداشت کنید یا آن را اسکن کنید برای روز مبادا نگه دارید (بسته به بانکی که از سرویس آن استفاده می‌کنید، این تاییدیه ممکن است برای ایمیل شما ارسال شود).

پشنهاد می‌کنیم مطلب «بهترین و ساده‌ترین راه‌های پرداخت الکترونیک فطریه و کفاره» را نیز در راه پرداخت ببینید.

.

6. پرداخت قبوض با اپلیکیشن‌های پرداخت

یکی از راحت‌ترین روش‌های پرداخت قبوض، استفاده از اپلیکیشن‌های پرداخت است. با استفاده از این اپلیکیشن‌ها می‌توانید به دو صورت «اسکن بارکد قبض» و «واردکردن اطلاعات قبض به‌صورت دستی» قبض‌هایتان را پرداخت کنید. بعد از واردکردن اطلاعات یا اسکن بارکد قبض، با واردکردن شماره کارت و رمز دومتان، قبضتان پرداخت خواهد شد.

ببینید: دانلود و معرفی اپلیکیشن‌‌های پرداخت

 

06

7. پرداخت پیامکی قبوض

یک گزینه دیگر براد پرداخت قبوض، پرداخت پیامکی قبوض است. فرمت پیامک و شماره پیامک بانک خود را در زمان فعال کردن سرویس اس‌ام‌اس، تحویل بگیرید. برای پرداخت پیامکی قبض خود، می‌توانید پیامک را با فرمت اعلام شده بانک مورد نظر، به شماره‌ای که بانک اختصاص داده ارسال ‌کنید. برای مثال فرمت پیامک برای پرداخت قبوض در بانک تجارت به شکل زیر است:

.

07

8. پرداخت الکترونیکی قبوض جرایم رانندگی

برای پرداخت غیرحضوری جرایم رانندگی می‌توانید با استفاده از کارت‌های عضو شتاب و از طریق دستگاه‌های خود پرداز، اینترنت بانک ملی، تلفن بانک ملی قبوض جریمه خود را پرداخت کنید. در صورتی که قبوض جریمه خود را در دست ندارید برای اطلاع از مبلغ خلافی باید کد VIN  (که در پشت کارت اتومبیل قرار دارد) را به شماره 1101202020 پیامک کنید. به این ترتیب مبلغ و تعداد جرایم برای شما ارسال می‌شود، بعد از اطلاع از جزییات جرایم دوباره کد VIN خورد را همراه با * در انتهای کد VIN به 1101202020 پیامک کنید. این‌بار پیامکی حاوی شناسه قبض، شناسه پرداخت و مبلغ قبض برای شما ارسال می‌شود. (راهنمای کامل را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید)

1. برای پرداخت از طریق اینترنت بانک می‌توانید به صفحه اینترنت بانک ملی بروید، ابتدا شناسه قبض، شناسه پرداخت و اطلاعات کارت عضو شتاب خود را وارد کنید.

2. سپس گزینه بررسی قبوض را انتخاب کرده و در صورت صحت اطلاعات، می‌توانید پرداختتان را انجام دهید.

3. برای پرداخت از طریق تلفن بانک ملی، می‌توانید با شماره 2784-021 تماس بگیرید. پس از واردکردن شناسه قبض و شناسه پرداخت، اپراتور مبلغ جریمه را اعلام می‌کند. با وارد کردن اطلاعات حساب و رمز دوم کارت، قبض جریمه را پرداخت می‌کنید.

4. از طریق خودپرداز بانک ملی نیز، با انتخاب گزینه پرداخت قبوض و وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت، مبلغ پرداختی ظاهر می‌شود که می‌توانید آن را پرداخت کنید.

.

08

9. پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری

برای پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری هم راه‌های زیادی وجود دارد. شما می‌توانید عوارض خودرو یا موتور سیکلت خود را اینترنتی پرداخت کنید. اگر به دنبال پرداخت اینترنتی عوارض خودرو خود هستید، مطلب «چگونه عوارض خودرو را اینترنتی پرداخت کنیم؟» را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین با شماره گیری #137* با تلفن همراه خود، به صورت رایگان می‌توانید از برخی از خدمات شهرداری تهران از جمله پرداخت قبوض و عوارض شهرداری استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر مطلب «معرفی سامانه USSD شهرداری تهران با کد #137*» را ببینید.

علاوه بر این شهروندان تهرانی نیز برای پرداخت عوارض ملک خود می‌توانند به جای مراجعه مستقیم به بانک‌ها یا شهرداری، به سایت شهردای تهران مراجعه کنند. بعد از وارد شدن به این سایت مراحل زیر را انجام دهید:

1. ابتدا منطقه که ملک شما در آن واقع شده است را وارد کنید.

2. سپس نوع واحد را بر حسب اینکه مسکونی با تجاری است را انتخاب کنید.

3. شماره شناسایی ملک شامل (ردیف مالک، ردیف، ملک، بلوک) را وارد کنید.

4. در پایان کد امنیتی را وارد و گزینه پرداخت قبض را انتخاب کنید.

.

09

به دنبال یک راه ساده‌تر برای پرداخت قبوض هستید؟

خب، اگر هنوز کارتان راه نیافتاده است می‌توانید از طریق کدهای USSD و بدون هیچ هزینه یا بدون نیاز به نصب هیچ نرم افزاری با موبایل انواع قبض‌های خود را پرداخت کنید، موجودی حساب بگیرید و یا شارژ بخرید. برای این کار کافی است یکی از رمزهای موجود *عدد# را با موبایل شماره گیری کنید تا منوی آن برای شما ارسال شود.

اگر می‌خواهید بیشتر در این باره بدانید می‌توانید صفحه «USSD چیست؟ به همراه لیست تمام کدهای ussd و توضیحاتی درباره آنها» را در سایت راه پرداخت مطالعه کنید. همچنین برای راحتی بیشتر می‌توانید تصویر زیر را ذخیره کنید تا لیست تمام کدهایی USSD را داشته باشید.

USSD-Codes-UpToDated-940-way2pay-ir-92-12-20